Logo thuisintwente.nl


The Story of the Eagles brengen alle grote hits in de Houtmaat zondag.
The Story of the Eagles brengen alle grote hits in de Houtmaat zondag. (Foto: Foto: )

De grote Twentse uitgaansagenda (vanaf 6 augustus)

Bijlage Thuis in Twente is even op vakantie maar de grote Twentse Uitgaansagenda verschijnt wél in dé Weekkranten. Wil je ook een agendabericht aanleveren en daarmee 260.000 huishoudens in heel Twente bereiken? Mail dan naar thuisintwente@persgroep.nl of plaats het ( heel gemakkelijk) op www.thuisintwente.nl.

Woensdag
7 augustus

Bouwen met Lego

Het bekende evenement 'bouwen met Lego' is weer te bezoeken bij Museum Buurtspoorweg. De mooiste creaties worden gemaakt op de Lego- en Duplo-playgrounds. En je kunt ook nog een stoomtreinrit maken want er is een pendeldienst tussen Haaksbergen en Boekelo. De entree is 9,75 (inclusief retour, 6,75 euro voor kinderen) of 5 euro (zonder treinrit).

WO/DO Boekelo, Museum Buurtspoorweg, 10.00 uur.

 

Noordmolen bezoeken

In de eeuwenoude Noordmolen wordt op ambachtelijke wijze olie uit lijnzaad geslagen. In de zomer is de molen te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

WO Ambt Delden, landgoed Twickel, 13.00 uur.

 

Bijen kijken

De bijenstal is geopend en bezoekers komen er van alles te weten over het leven van de honingbij.

WO Vriezenveen, Herman Jansenpark, 13.30 uur.


Vossenjacht

In de doolhof van Ruurlo wordt een vossenjacht gehouden. Spoor ze op, beantwoord de vragen die ze stellen en maak kans op allerlei prijzen. Meedoen kost 3 euro (kinderen 2 euro).

WO Ruurlo, Doolhof Hengeloseweg, 13.30 uur.

Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt in de zomer ook op woensdag sterrenkijkavonden. Je leert er alles over de sterren en planeten en nog veel meer. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

WO Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Donderdag
8 augustus

Paarden en pony's

Het is weer zover: de Enterse paarden- en ponymarkt, een groot evenement met een lange traditie. Met vleesveekeuringen, proeverijen, warenmarkt en kinderatracties. Er zijn ook grote Belgische trekpaarden te zien.

DO Enter, centrum, 5.00 uur.

 

Lommerdmarkt

Op de lommerdmarkt worden allerlei tweedehands spullen verkocht. Kinderen hebben hun eigen gedeelte op de markt.

DO Rijssen, centrum, 8.00 uur.

 

Ga mee op bossafari

Speciaal voor kinderen heeft Staatsbosbeheer een bossafari gemaakt. (Groot)ouders mogen ook mee. samen met de gids gaan ze op pad om van alles te ontdekken en te beleven en onderweg zijn er opdrachten en spelletjes. Meedoen kost 5 euro. wel even aanmelden via staatsbosbheer.nl.

DO Nijverdal, BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug, 14.00 uur.

 

Summer Sounds

Deze editie van Grolsch Summer Sounds staat in het teken van blues, want Nixxx Blues Club is te gastheer. Entree natuurlijk gratis voor het grote, zomerse pleinfeest.

DO Enschede, Grote Markt, 20.00 uur.

Vrijdag
9 augustus

Smokkelverhalen

Benieuwd naar spannende verhalen over het smokkelverleden van Overdinkel? Dan is de fietstocht onder leiding van een gids een leuk idee. Meedoen kost 6,50 euro. Wel aanmelden bij de VVV via 0541 551160.

VRIJ Overdinkel, erve Benneker, 10.30 uur.

 

Foto's bekijken

Museum Hengelo is op zoek naar ontbrekende gegevens van een heleboel historische foto's van Hengelo, Beckum en Oele. Meehelpen? Kom dan foto's kijken in het auditorium van het museum aan de Beekstraat 51.

VRIJ Hengelo, Museum Hengelo, 13.00 uur.

Zaterdag
10 augustus

Weerselose Markt

Natuurlijk weer geopend van 8.30 tot 14.00 uur voor de leukste koopjes, van nieuw tot tweedehands en antiek: de Weerselose Markt.

ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

 

Markt in het bos

Tientallen kramen met allerlei tweedehands goederen zijn present op de Markt in het Bos, die wordt gehouden onder de bomen van Resort Bad Boekelo. De spulletjes worden verkocht door particulieren. De entree is gratis.

ZA Boekelo, Resort Bad Boekelo, 10.00 uur.

 

Laatste open tuindag

Tuincomplex de Jipkesbelt houdt de laatste open tuindag van het seizoen. De tuinders vertellen over hun tuinen en producten en ook de bijenvereniging is present.

ZA Nijverdal, Jipkesbelt, 10.00 uur.

 

Spannende wandeling

De rangers gaan voorop tijdens de gezellige wandeling die start op het Holterbergplein. Onderweg worden spannende verhalen verteld en iedereen krijgt een ijsje. Wel even reserveren via info@museumholterberg.nl.

ZA Holten, museum Holterberg, 11.00 uur.

 

Schemerwandeling

Een gids neemt wandelaars mee op de grens van donker en licht tijdens een schemerwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Aanmelden via staatsbosbeheer.nl.

ZA Nijverdal, BuitenCentrum, 20.30 uur.

 

Summer Night Music

Het plein wordt omgetoverd tot een groot terras van waar het publiek een concert ziet van de tributeband van Fleetwood Mac.

ZA Eibergen, Irish Pub Home, 21.00 uur.

 

Sterrenkijkavond

Cosmos Sterrenwacht houdt een sterrenkijkavond met een lezing en een bezoek aan het planetarium en het observatorium. Natuurlijk mag je een kijkje door te grote telescoop nemen. De entree is 8 euro (jeugd 5 euro).

ZA Lattrop, Cosmos, 21.30 uur.

Zondag
11 augustus

Euregio Grensmarkt

Tientallen kramen met nieuwe en gebruikte handel zijn te vinden op de Euregio Grensmarkt. De entree is gratis.

ZO Buurse, Hollandmarkt, 9.00 uur.

 

Trekkertrek

Agrarisch Jongerenkontakt houdt de jaarlijkse trekkertrek met gewichtsklassen tot 15 ton. Entree is gratis.

ZO Geesteren, Hardenbergerweg, 9.00 uur.

 

Montmartremarkt

In de Kasteellaan wordt een Montmartremarkt gehouden met kunst, antiek, brocante en boeken. De entree is gratis. De benedenverdieping van huis Singraven is ook open. Daarvoor is de entree 6 euro, inclusief park.

ZO Denekamp, Singraven, 10.00 uur.

 

Kom uit de stad

Bij melkgeitenbedrijf Wissink (Geessinkweg 403) wordt een familiefietstocht gehouden met als thema 'kom uit de stad'. De tocht van 20 kilometer voert langs agrarische bedrijven in het buitengebied van Enschede. Meedoen kost 5 euro inclusief krentenwegge en pannenkoek. Starten kan tussen 10.30 en 12.00 uur.

ZO Enschede, boerderij Wissink, 10.30 uur.

 

Zondagse markt

Het is de tweede zondag van de maand en dus is er een Weerselose Markt. Er is bovendien een extra brommermarkt bij.

ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.

 

Open heemtuin

IVN Hengelo nodigt uit voor de open zondag in heemtuin Weusthag (Van Alphenstraat 15a). Van 13.00 tot 16.00 uur is van alles te beleven in de tuin en in het beleefbos. Het thema is bomen en struiken.

ZO Hengelo, heemtuin Weusthag, 13.00 uur.

 

Carillonconcert

Het carillon van de grote kerk wordt bespeeld door het duo Dina Verheyden en Richard de Waardt. Zij is docent beiaard in Mechelen, hij is stadsbeiaardier van Rotterdam. Ze spelen werken van onder anderen Debussy, Fauré en Rodrigo. Om 20.00 uur bespelen ze het Plechelmusbeiaard in Oldenzaal.

ZO Enschede/Oldenzaal, grote kerk/Plechelmusbasiliek, 13.00/20.00 uur.

 

Kerk geopend

De St. Plechelmuskerk en de bijbehorende kasteeltuin zijn open voor publiek. Let vooral op de gebrandschilderde ramen van de Oldenzaalse glazenier Jan Schoenaker.

ZO Saasveld, Plechelmuskerk, 14.00 uur.

 

Helders Fees

Het Helders Fees gaat van start. Tot en met 17 augustus wordt er feest gevierd met muziek, sport en andere activiteiten, zoals zondag Zillertal Pur, maandag Charlie Lownoise, woensdag Edwin Eversband en vrijdag Dare Devils.

ZO Hellendoorn, feestterrein, 14.00 uur.

 

Story of the Eagles

Story of the Eagles is te gast bij de Houtmaat en de negen muzikanten gaan zorgen voor een wervelende full-tribute. Alle hits van de Eagles komen voorbij. Entree is gratis, maar wees snel, want het wordt druk.

ZO Hengelo, Houtmaat, 14.30 uur.

 

Trompetenbaum

De muziekserie 'Trompetenbaum und Geigenfeige' is weer in volle gang en ditmaal doen ze het Grintenbosch aan. Nikola Materne zingt Duitstalige jazzchansons. De entree is 10 euro.

ZO Haaksbergen, Grintenbosch, 16.00 uur.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden