Logo thuisintwente.nl


Nieuw tijdens de Menzis Singelloop in Enschede: De titel 'snelste vereniging van Twente'. Foto: Stan Wissink
Nieuw tijdens de Menzis Singelloop in Enschede: De titel 'snelste vereniging van Twente'. Foto: Stan Wissink (Foto: Stan Wissink)

Welke sportvereniging is de allersnelste van heel Twente?

Twente - Tijdens de Menzis Singelloop in Enschede wordt op zondag 8 september gestreden om de titel 'snelste vereniging van Twente'. Het verenigingskampioenschap op de dubbele mijl (3,2 kilometer) wordt daarmee uitgebreid naar Twents kampioenschap.

''Om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om te blijven vernieuwen werd in 2018 het verenigingsklassement op de dubbele mijl in het leven geroepen'', zo laat een woordvoerder van de organisatie weten.

AtletiekClub TION, de organiserende kracht achter de Singelloop, wil hiermee meer mensen buiten de loopsport aanspreken. Sportverenigingen (met uitzondering van atletiek- en triatlonverenigingen) gaan daarom de competitie op de dubbele mijl met elkaar aan.

De winnende vereniging krijgt 250 euro in de clubkas. En ook voor de nummers twee en drie zijn er geldprijzen. De vereniging met het grootste aantal deelnemers aan de start wordt beloond met een wisselbokaal. In 2018 sleepte V.V. Rigtersbleek beide eerste prijzen in de wacht.
Bij inschrijving kan aangegeven worden voor welke club wordt gelopen. Staat een vereniging er niet tussen, dan kan een bericht gestuurd worden naar info@singelloop-enschede.nl en wordt deze alsnog door de organisatie toegevoegd.


De dubbele mijl geldt als toegankelijke afstand voor beginnende lopers, maar ook als een venijnige afstand voor fanatieke wedstrijdlopers. "Juist hierdoor is het een perfecte afstand voor een competitie als het Twents verenigingsklassement. Voor wie normaal gesproken geen of zelden een hardlooptraining doet, is het een leuke uitdaging, zeker als die met clubleden aangegaan kan worden én nog eens geld in het laadje voor de club kan opleveren", aldus Marc Woesthuis, de voorzitter de Menzis Singelloop Enschede.
De dubbele mijl gaat op 8 september om 13.45 uur in het Volkspark in Enschede van start.

Het is ook mogelijk om als vanouds individueel deel te nemen. Inschrijven gaat ook dan via de website van de Singelloop: www.singelloop-enschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden