Logo thuisintwente.nl


Havenfestival: twee dagen feest

Almelo - Almelo maakt zich op voor het grote Havenfestival dat op zaterdag 13 en zondag 14 juli rond het water voor het stadhuis en in de haven plaatsvindt. De Almelose Havendagen zijn al jaren begrip in Almelo en de regio. Het festival wordt dit jaar in een jasje gestoken. Organisator Almelo Events doet haar best om het festival elk jaar leuker te maken.

Er is een uitgebreid programma. Zo meren er twintig oude schepen aan in de Almelose Centrumhaven. Bezoekers kunnen de historie van deze schepen van dichtbij zien en beleven. ''Ga in gesprek met de kapiteins en luister naar hun verhalen'', zo laat Almelo Events weten.
Bezoekers kunnen ook zelf het water op. Dat kan zowel op zaterdag en zondag door gebruik te maken van de rondvaarten met de Almelose Praam en de Zomp uit Gramsbergen. Het vertrek is vanuit de Centrumhaven, bij de Houtstek.
Onderwatersportvereniging Galathea komt met een duiktank en geeft daarmee op beide dagen demonstraties. Voor de rechtbank is een schildersplein. Kunstschilders tonen daar aan het publiek hun schildertalenten.
Op beide dagen is er voor de kinderen een kinderplein.

Zaterdag is er voor het stadhuis een waterpolotoernooi. Vanaf het terras van De Hoofdzaak kunnen bezoekers genieten van optredens van verschillende . Op diverse plaatsen in het water worden demonstraties suppen gegeven. Suppen staat voor stand-up paddle. Op het water bij restaurant Kreta wordt geflyboard en op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde zijn zaterdag oude ambachten te bewonderen.

Zondag vindt de City Swim plaats. De start is voor het stadhuis. De opbrengst komt ten goede aan de stichting ALS. Voor het stadhuis is live muziek en de sfeer langs het water wordt extra verhoogd door de aanwezigheid van een dweilorkest. Ook zijn er diverse foodtrucks.

Meer berichten