Logo thuisintwente.nl


De band Van Dik Hout is een van de grote publiekstrekkers tijdens HobNob in het Schelfhorstpark in Almelo.
De band Van Dik Hout is een van de grote publiekstrekkers tijdens HobNob in het Schelfhorstpark in Almelo. (Foto: )

Van Dik Hout publiekstrekker HobNob; totaal veertien acts

Almelo - Het programma van HobNob bestaat dit jaar uit liefst uit veertien acts. Van zang, (kinder)vermaak en dans, via jong talent en Nederpop, naar hardrock en metal. En dat allemaal op zaterdag 6 juli in het Schelfhorstpark in Almelo.

''Headliner is niemand minder dan de Nederlandse band Van Dik Hout die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert'', zo laat een woordvoerder van de organisatie weten. ''Naast Twentse en andere Nederlandse bands zijn er ook bands vanuit België en zelfs Italië om er wederom een mooi (rock)festival van te maken. Overal is aan gedacht, want een festival is geen festival zonder een hapje en een drankje.''

Speciaal voor de kleine hobnobbers is Confetti Events aanwezig voor schmink, glittertattoos en knutselplezier. Dansschool Luv2move zorgt ervoor dat alle festivalgangers fit blijven en PaulPercussie is er dit jaar ook weer bij met zijn Djembéworkshops. Voor de enthousiaste Twentse muziekliefhebber is Poparchief Twente (een initiatief van de Vereniging Oudheidkamer Twente) aanwezig met allerlei informatie over de bands van toen.

HobNob trapt dit jaar af om 12.30 uur met Popkoor Friends uit Almelo. Hun repertoire bestaat uit bekende nummers uit de top 2000. Vervolgens neemt duo CowBoy Billie Boem om 13.00 uur het stokje over met hun kindertheaterprogramma CowBoy Billie Boem is jarig.

Om 14.30 uur gaat het een tandje harder met de Twentse band Selkies (winnaar Grote Prijs). Kwaliteit is er dit jaar ook zeker in de middag met The Brahms, Kid Harlequin en Cold Turkey.

Vroeg in de avond wordt de bekende Belgische band King Hiss opgevolgd door Wild Romance (''aanrader voor de Herman Brood-liefhebber'') en om 20.30 uur is de beurt aan Lesoir uit Maastricht, de band die onlangs nog op tour door Europa was met de bekende band Riverside.

''De Italiaanse progressieve rockband Kingcrow en de band Crystal Dream (U2 Experience) zullen het succes van Focus en Vuur op HobNob 2018 zeker evenaren. Laatstgenoemde band staat overigens bekend om zijn indrukwekkende optredens. De afsluiter blijft vooralsnog een verrassing.''

Het HobNob festival vindt plaats op zaterdag 6 van 12.00 tot 1.00 uur in het Schelfhorstpark in Almelo.

De entree is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden