Logo thuisintwente.nl


Nou, wie zijn dit? Jan en Anny, van vroeger BZN. Vorig jaar was de tent in Bentelo bomvol.
Nou, wie zijn dit? Jan en Anny, van vroeger BZN. Vorig jaar was de tent in Bentelo bomvol. (Foto: )

Bentelo viert weekend lang groot feest 'van, voor en door iedereen'

Bentelo - De aan het dorp Bentelo grenzende wei aan de Bentelosestraat wordt omgetoverd tot een sfeervol feestterrein, want van 4 tot en met 7 juli is het tijd voor de Midzomerfeesten Bentelo.

Tijdens deze dagen is er door de organisatie een bomvol programma neergezet voor jong en oud. De zaterdagavond blijft de uitgaansavond voor de jeugd uit de omgeving met een line-up vanaf 21.00 uur in de grote tent, oftewel dancefloor, met Chivv, Luftwaffel, Donfetti en Harry. Ook aan de mensen die van een ander genre houden is gedacht. In de kleine tent, oftewel De Kroeg, zet de Rooie Jager Roodshow de boel op de kop.

Vrijdag

Bentelo trapt op de eerste avond af met een eigen Oktoberfest: das Blau Weiβen Fest. Vanaf 20.00 uur staan de grote glazen bier weer klaar en is er muziek van de Palemiger Spatzen en dj Bart Eshuis.

De vrijdagmiddag start met de kinderfeesten voor alle basisschoolleerlingen uit Bentelo. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, is er ook dit jaar op vrijdagmiddag vanaf 14.15 uur de ouderenmiddag, oftewel de Oud-Mi-Bo, met muziek van het duo Een en Ander uit Zelhem. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom op de vrijdagmiddagborrel, met muziek van The Given Horse XL, House of Rock en Lampegastuh. Deze succesformule wordt ook dit jaar voortgezet.

Zaterdag

Lang tijd om uit te rusten is er voor de inwoners van Bentelo niet. Op zaterdagmiddag strijden de Bentelose buurten vanaf 12.00 uur op sportief, educatief en creatief gebied tegen elkaar tijdens de Funny Noaber Games met om 15.00 uur de grote playbackshow.

Zondag

Op zondag kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen vanaf 10.00 uur bij het autospektakel Crazy Car Crash met de Banger-Race en de autorodeo. Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder op het terrein in de beide tenten met muziek van Hard2Get (bekend van The Voice of Holland), Otto Lagerfett, The Bentleys, de Bentelose formatie Blue Shoes en MoNoMaN oNeMaNbaNd. Op het feestterrein zijn er ook allerlei kinderactiviteiten voor de jongste jeugd.

Bentelo zet ook dit jaar weer hoog in op de aankleding en sfeer op het terrein, elk jaar wordt er weer iets nieuws bedacht. "Steeds meer Benteloërs komen in de voorbereiding en na afloop helpen. Het is echt een feest van, voor en door iedereen", aldus Koen Lentelink, een van de bestuursleden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden