Logo thuisintwente.nl


Martine Suerink uit Diepenheim staat avond aan avond als zangeres op de planken tijdens Hanna van Hendrik. Foto: Paulien Wilkinson
Martine Suerink uit Diepenheim staat avond aan avond als zangeres op de planken tijdens Hanna van Hendrik. Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Martine Suerink in Hanna van Hendrik: 'Ontzettend blij'

Enschede - Hanna van Hendrik is nog tot en met 21 juli te zien op Vliegveld Twenthe in Enschede. Wie nog geen kaarten heeft gekocht, heeft dus nog steeds de kans om te genieten van dit grootse theaterspektakel dat alom grote bewondering oogst.

Huub Stapel, Johanna ter Steege, Laus Steenbeeke.... het zijn grote namen uit de acteerwereld die op het podium staan. Maar geen kopman kan zonder goede hulp. Die hulp komt onder andere van Martine Suerink uit Diepenheim. Zij is een van de zangeressen die meedoet. De buschauffeuse (''Ik rijd door heel Twente'') is vooral bekend als frontvrouw van de Remix Partyband. De band bestaat al twaalf jaar. Al die tijd staat zij vol in de spotlights als leadzangeres. Wie in het Theaterhotel in Almelo een voorstelling heeft bezocht, heeft na afloop in de foyer ongetwijfeld kennisgemaakt met Martine. De Remix Partyband is namelijk vaste muzikale gast.

Naast Hanna van Hendrik heeft Martine ook meegedaan aan twee andere grote producties in Twente: STORK! en Het Verzet Kraakt. Ervaring genoeg derhalve.

Ze staat deze weken met ontzettend veel zin op Vliegveld Twenthe waar Hanna van Hendrik liefst 41 keer wordt opgevoerd. ''Ik ben er dertig keer bij. 41 keer lukt helaas niet vanwege optredens met mijn eigen band'', zegt ze.

Martine vindt het 'superleuk' om mee te mogen doen aan Hanna van Hendrik. ''Alles wat creatief is, vind ik mooi om te doen.'' Voor deze rol heeft ze auditie moeten doen. ''En dat voor het eerst. Ik heb nog nooit auditie gedaan. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik ben uitgekozen.''

De voorstelling waar ze in speelt, is volgens Martine een behoorlijk spektakel. ''Het is absoluut geen boerenklucht'', verklaart ze. En dan die muziek. Als zangeres, kan ze erg genieten van Her Majesty dat de muziek verzorgt tijdens Hanna van Hendrik. ''Ik ben zelfs in voorbereiding op Hanna van Hendrik speciaal twee keer naar een optreden van Her Majesty geweest. Zo mooi vind ik het.''

Hanna van Hendrik vindt dus plaats op Vliegveld Twenthe. We verklappen alvast dat het publiek drie keer op een andere stoel terechtkomt. In de voorstelling is het publiek gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna (Johanna ter Steege) en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Hanna van Hendrik wordt tot en met zondag 21 juli opgevoerd op Vliegveld Twenthe. De kaartprijs is inclusief een maaltijd. Daarom is het terrein anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling open. Zie www.hannavanhendrik.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden