Logo thuisintwente.nl


Zaterdag in het Openluchttheater in Nijverdal: The Clarks.
Zaterdag in het Openluchttheater in Nijverdal: The Clarks. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er dit weekend zoals te doen in ons Twente?

Vrijdag 14 juni

Rembrandt Fiësta
Het multiculturele festival Rembrandt Fiësta begint vandaag met een vliegerfestival. Morgen duurt de dag van 11.00 tot 17.00 uur. Dan is er de multiculturele ontmoetingsdag met muziek, dans, kinderactiviteiten, culturele markt en de hapjesmarkt.
VR Almelo, Rembrandtveld, 15.00-21.30 uur.

Food Truck Festival Trek
Niet alleen staan er tal van foodtrucks op Trek, maar er is drie dagen veel meer te doen. Denk daarbij aan theater en muziek. Er trekt verder een theaterkaravaan met kermisklassiekers door het park.
VR/ZA/ZO Enschede, Volkspark, 16.00 uur.

De Musicalgroep
De Musicalgroep houdt aan het begin van de zomer een eindvoorstelling, genaamd wat een poppenkast. Het verhaal: De clowns Jojo en Mimi zijn triest. Hoe komen ze aan werk, aan eten? Plotseling komt er geluid uit de poppenkast. Hoe kan dat? De poppenspeler is toch ook al weg?
VR Goor, Reggehof, 19.30 uur.

Theo Maassen
Och wat een pech, alle kaarten voor Theo Maassen zijn weg. De enige kans is een plekje op de wachtlijst. 28,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Koffin Kats en The Goddamn Gallows
Het is al een tijdje geleden dat bezoekers in Metropool hebben kunnen genieten van psychobilly. Maar met de komst van de bands The Koffin Kats en The Goddamn Gallows wordt dat helemaal goedgemaakt. Over de laatste band meldt Metropool: ''De absolute koningen van de hobocore, gypsi-punk en americana-punk en waarschijnlijk ook zo ongeveer de enige vertolkers van het genre. Het is snel, hard, met invloeden van rockabilly, psychobilly, bluegrass en metal.'' 15,75 euro.
VR Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 15 juni

Weerselose Markt
Elke zaterdag is er weer van alles te koop op de Weerselose Markt. Er zijn niet alleen tweedehands spullen, maar er is ook veel nieuw te koop. En natuurlijk is er genoeg te drinken en eten. 1 euro.
ZA Weerselo, Markt, 8.30-14.00 uur.

Kofferbakmarkt
Tijdens de kofferbakverkoop worden tweedehands spullen verkocht vanuit een kleed voor de auto. En de kofferbak mag ook op.
ZA Buurse, Ter Huurne, 9.00-16.00 uur.

Slootjesmiddag
Het IVN houdt tijdens de landelijke slootjesdagen ook zo'n middag in de Esmarke in Enschede. IVN: ''Je hoeft niets mee te nemen want we hebben schepnetten, bakjes, loeppotjes en dergelijke die je gebruiken mag, maar als je zelf een netje meeneemt kan dat fijn zijn. Er zijn medewerkers van IVN-Enschede present om samen met jou en je ouders, opa, oma, of wie je mee wilt nemen, een boeiende slootjesmiddag te beleven.'' 1,50 euro.
ZA Enschede, Keppelerdijk, 13.00-16.00 uur.

Looft den Heer
Looft den Heer uit Notter geeft een zomerconcert. Tijdens deze avond is er naast koorzang ook veel ruimte voor samenzang. Dirigent Jan Quintus Zwart zal de leiding op zich nemen. Muzikale medewerking wordt verleend door Henk van de Maten (orgel) en Kees de Bruin (piano).
ZA Enter, Hervormde Dorpskerk, 19.00 uur.

Soundgardens
Soundgardens brengt elf live bands in elf tuinen. ''Het is een laagdrempelig evenement zonder entree voor iedereen waarbij we door gastvrijheid en muziek een unieke sfeer willen creëren'', aldus de organisatie. Verschillende muziekstijlen worden die avond aan het publiek voorgeschoteld. Vanaf 22.00 uur is de samenwerking gezocht met Food & Drinkclub De Wethouder en Hotel de Schout. Zij houden een afterparty op het Nicolaasplein met dd U2-tributeband Crystel Dream en dj Ben Liebrand.
ZA Denekamp. diverse locaties, 18.00-22.00 uur.

The Clarks
Dat in de open lucht heerlijk genieten van The Clarks. De organisatie: ''The Clarks is al jaren lang de bekendste en meest succesvolle classic rock band van Nederland. The Clarks komt niet alleen naar het Openluchttheater. Als support-act brengt de band Rudy Bennet mee. Een legende uit de historie van de popmuziek uit de roemruchte jaren zestig met The Motions.'' 17,50 euro.
ZA Nijverdal, Openluchttheater, 20.00 uur.

L'italiana in Algeri
L'Italiana in Algeri is de uitbundigste van Rossini's komische opera's. Het is een bijzonder project door de samenwerking van jonge Internationale professionele solisten en amateurs voor zang en orkest. De solisten komen uit Italië, Australië, Polen, Engeland, Rusland, België en Nederland. 28 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Dj's Radio 538
Tijdens deze all-inavond komen dj's van Radio 538 op bezoek. 42,50 euro.
ZA Almelo, Preston Palace, 20.00-1.00 uur.

Michael Jackson Tribute
Tien jaar na zijn overlijden wordt Michael Jackson herdacht met een voorstelling. De Engelsman Ben Bowman is niet van echt te onderscheiden. Na de show is er live muziek in de foyer. 31,25 euro.
ZA Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

The Bruceband
Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Bruce Springsteen zijn album Born in the USA uitbracht, het best verkopende album in de Verenigde Staten in 1985. The Bruceband speelt dit album live na. Metropool: ''The Bruceband is inmiddels een bekende naam in tributeland. Deze band ademt Springsteen. The Bruceband bestaat al ruim vijftien jaar en heeft door de jaren heen vele podia in binnen- en buitenland en festivals aangedaan en heeft een reputatie opgebouwd als the next best thing.'' 19 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

The Real McKenzies
''The Pogues, The Dropkick Murphys, Flogging Molly, Gogol Bordello, The Rumjacks and the mighty MC5. Kan je drie bands uit dit lijstje wegvinken en ken je The Real McKenzies nog nog niet dan heb je de afgelopen 27 jaar wat gemist.'' Dat zijn de woorden van Metropool. 16,75 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zondag 16 juni

CSI Twente
Van zondag 16 tot en met zondag 23 juni komt de wereldtop der springruiters weer naar Geesteren voor de 45ste editie van CSI Twente. En het belooft een bijzondere editie te worden. Voor de derde keer na 1989 en 1994 is het Twentse paardendorp gastheer van de Longines FEI Nations Cup Jumping & Dressage of the Netherlands. Hiermee promoveert het evenement tevens naar een vijfsterrenstatus. Naast paardensport is er van alles te doen zoals verkoopstands, modeshows en er zijn feestavonden.
ZO Geesteren, Erve Maathuis, 8.00 uur.

Dagje stappen
Sportieve wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het landschap van de Sallandse Heuvelrug. Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden. De kosten zijn inclusief een kop koffie bij de start en een lunchpakket voor onderweg. 19,50 euro.
ZO Nijverdal. Buitencentrum 10.00 uur.

'Hardlopen in genieten'
De organisatie van de CityRun Nijverdal gaat binnenkort in samenwerking met sportvrouw Marian Freriks van start met het nieuwe hardloopprogramma 'Hardlopen is genieten'. Marian is zeven keer Nederlands kampioen hardlopen op diverse afstanden en helpt mensen als vitaliteitscoach. Het doel van het programma is om de 5 kilometer CityRun te volbrengen op zondag 22 september. Maar daarvoor is er eerst een kick-off.
ZO Nijverdal, De Wilgenweard, 10.00-12.00 uur.

Streekboekenmarkt
De Streekboekenmarkt Ootmarsum is voor de liefhebber van (antieke) boeken. De organisatie (BMS) stelt als voorwaarde dat deze dag geen romannetjes, allerlei bladen en dergelijke worden aangeboden. De nadruk moet liggen op Twentse literatuur. De BMS voegt elk jaar een extra attractie toe in de vorm van een aanbieding.
ZO Ootmarsum, Kerkplein, 10.00-16.30 uur.

Oldtimershow
Vele historische oldtimers zijn tijdens de oldtimershow te bewonderen. Er zijn diverse merken en maten tractoren, auto's, vrachtwagens, motorfietsen, bromfietsen en stationaire motoren. Het thema is Fendt landbouwvoertuigen. 5 euro.
ZO Losser, steenfabriek De Werklust, 10.00-17.00 uur.

Braderie en vlooienmarkt
Kom snuffelen tussen allerlei spullen tijdens de braderie en vlooienmarkt.
ZO Haaksbergen, Markt, 10.00-17.00 uur.

Kunstmarkt Tuindorp
Meer dan 150 kunstenaars tonen hun werken rond de Tuindorpvijver tijdens de kunstmarkt. Ook is er muziek en theater.
ZO Hengelo, Tuindorpvijver, 12.00-17.00 uur.

Scholtenhagen Festival
Park Scholtenhagen omgebouwd tot een grote festivalweide met muziek, kunst, theater, eten, drinken en plezier voor kinderen. Dit jaar is het festival de start van de week van de amateurkunst.
ZO Haaksbergen, Park Scholtenhagen, 12.00-20.30 uur.

Lazy Sunday Afternoon
Gitaarleraar Frank Meijer gaat met zijn gitaarleerlingen zomerse muziek maken tijdens Frank Meijer's Lazy Sunday Afternoon.
ZO Hengelo, Metropool, 15.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden