Logo thuisintwente.nl


Zaterdag in het centrum van Hengelo: Korenfestival Amusing. Foto: Fon constandse
Zaterdag in het centrum van Hengelo: Korenfestival Amusing. Foto: Fon constandse (Foto: ton constandse)

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er zoals komende weekend te doen in ons Twente?

Vrijdag 7 juni

Pinksterfeesten Beckum
De Pinksterfeesten in Beckum staat alweer voor de honderdste keer op het programma. Vier dagen is het feest met onder meer een optreden van Django Wagner.
VR/ZA/ZO/MA Beckum, 14.00-0.00 uur.

Volksfeesten
Wir sind Spitze, Boh Foi Toch en de Edwin Evers Band zijn slechts twee namen van de vele die optreden tijdens Volksfeesten in Albergen. Zondag is de pinksterrit, een fietstocht voor jong en oud.
VR/ZA/ZO/MA Albergen, centrum, 16.00-0.00 uur.

Pinksterfeesten
In Bornerbroek is het vier dagen groot feest tijdens de traditionele Pinksterfeesten. Zo wordt maandag Mighty Machinery Monday gehouden met alles op gebied van motoren en auto's. Elke dag is er kermis.
VR/ZA/ZO/MA Bornerbroek, centrum, 16.30-0.00 uur.

Arjen Lubach
Och wat een pech: de kaarten voor Arjen Lubach zijn allemaal weg. 24 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Muziektheater Servus
Een foute musical. Zo heet de voorstelling van Muziektheater Servus die vanaf gisteren op het toneel wordt gebracht. Servus: ''Maar wat is goed en wat is fout? Het lijken twee tegenpolen, maar is dat ook zo? We gaan bewust op zoek naar antwoorden op deze vragen. Met absurde situaties die verkeerd lijken af te lopen, bizarre gesprekken, foute figuren, gekke dansjes en veel muziek. Fout kan heel erg leuk zijn'', aldus het de club. 19,50 euro.
DO/VR/ZA/ZO Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Martijn Koning
Geen kaarten voor Martijn Koning? Dan is er alleen plek op de wachtlijst. 19,50 euro.
VR Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

Zomeroffensief
Elk seizoen presenteert Metropool in Enschede het Offensief. Dat is en showcase met meerdere acts. Er zijn optredens van Vault, Riverside & Porcupine Tree, Druipre, Bella Luna en Zehra. Metropool: ''Bij elke act kunnen we zeggen: Dit moet je zien!'' 7,50 euro.
VR Enschede, Metropool, 20.30 uur.

Zaterdag 8 juni

Weerselose Markt
Niet alleen vandaag, maar ook maandag is er een Weerselose Markt. 1 euro.
ZA/MA Weerselo, Markt, 8.30-17.00 uur.

Korenfestival
In Schouwburg Hengelo begint het festival om 10.00 uur voor alle deelnemende koren met een gezamenlijke sing-in om de stembanden op te warmen. Op het Schouwburgplein is er na afloop een afterparty met de prijsuitreiking van de Amusing A Capella Battle.
ZA Hengelo, centrum, 11.00-17.00 uur.

CCR-Revival & 10CC Only
Twee tributebands treden op: CCR-Revival en 10CC Only. CCR laat het publiek genieten van de legendarische songs van Creedence Clearwater Revival en de andere band doet dat met muziek van 10CC. 17,50 euro.
ZA Nijverdal, Openluchttheater, 20.00 uur.

Rock Tribute Night
AC/DC, Iron Maiden en Foo Fighters komen terug in de Rock Tribute Night als de bands by Best of FOO, Defenders of the Beast & AC/DShe optreden. De organisatie meldt over AC/DC: ''Een female fronted AC/DC tribute, die hebben we nog niet eerder gehad en dat is doodzonde, vooral als het zo'n fijne is als deze band uit Nederland.'' 16 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.00 uur.

Possessed
''Er zijn maar weinig bands die harder tegen de grenzen van het metalgenre hebben geduwd als Possessed. En er zijn nog minder bands die een stijl creëren die uiteindelijk de blauwdruk is voor een volledig subgenre'', aldus Metropool. ''Possessed kan je wel rekenen tot deze buitencategorie en als je de band bestempelt als grondleggers van death metal dan zullen er weinig mensen zijn die je tegenspreken.'' In het voorprogramma staan Nordjevel en Graceless. 24,50 euro.
ZA Enschede, Metropool, 20.30 uur.

40UP - Let's Dance Again
Of je nu van Madness houdt of van Michael Jackson, van Kings Of Leon of van David Bowie, van Tina Turner of 2 Unlimited, zolang er een aanstekelijke beat inzit en een snufje soul, disco, pop, new wave of rock is de kans groot dat je het op 40UP gaat horen. 18 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Steffen Morrison
Steffen Morrison groeide op met de grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn muzikale bagage kent een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. 16 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zondag 9 juni

Ochtendwandeling
Stap met Staatsbosbeheer vroeg uit bed voor deze ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. 5 euro.
ZO Nijverdal, Buitencentrum, 6.30-8.30 uur.

Kunst in het Volkspark
Voor de 26ste keer vindt Kunst in het Volkspark plaats. Er zijn 170 kunstenaars. Ook is er een galerieplein, een kunststraatje en optredens van het Orkest van het Oosten, de Nederlandse Reisopera en het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Daarnaast is er live muziek op het WAK-podium, SISO-podium en op het Stage X podium. Kunst in het Volkspark is het grootste ééndaagse evenement in Enschede.
ZO Enschede, Volkspark, 11.00-17.30 uur.

Big Band Festival
Bezoekers kunnen tijdens het Big Band Festival genieten van de bigbands Big Band Hengelo, Exposure, New Edition Tubbergen, Straight Ahead, Back Corner Collective, Fraggle Jazz Orchestra en New Sound Jazz Machine.
ZO Hengelo, Schouwburgplein, 13.00-20.00 uur.

FBK Games
Tijdens de FBK Games rennen de mannen 100, 400, 800 en 5.000 meter, doen ze de 110 horden, polsstokhoogspringen en springen ze ver. De vrouwen staan aan de start van de 100 en 5.000 meter, de 100 meter horden en ze doen aan hoogspringen. 12 euro.
ZO Hengelo, FBK-Stadion, 16.00-21.00 uur.

Ooostblok
Ooostblok komt om hun nieuwe album te presenteren: Sasha! Vernoemd naar de opgezette fazant die met de band meereist naar alle uithoekjes van Nederland en daarbuiten. Het voorprogramma wordt verzorgd door Radio Barbã, een zevenkoppige formatie uit Oudenaarde. 13 euro.
ZO Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Maandag 10 juni

Historische Motordemo
Stichting Historische Motorraces Tubbergen houdt de jaarlijkse Historische Motordemo Tubbergen. De volgende klasses staan aan de start: 50, 125, 125 veteranenklasse, 250, 350 CC, Pré 50 klasse, zijspannen en een special klasse. Er doen meer dan tweehonderd rijders uit binnen- en buitenland mee.
MA Tubbergen, circuit, 9.00-17.00 uur.

Lentemarkt
Tijdens de lentemarkt zijn er ruim vijftig standhouders. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan de belevingsboulevard. Voor de kinderen is er een speeltuin en een springkussen.
MA Deurningen, Kaamps, 10.00-17.00 uur.

Landgoed Nijenhuis
Landgoed Nijenhuis is opengesteld in het kader van de Dag van het Kasteel. Het museale deel van het Nijenhuis en het park zijn te bezoeken.
MA Diepenheim, Landgoed Nijenhuis, 10.00-16.00 uur.

Boost Gospel Festival
Het Boost Gospel Festival brengt bezoekers dichter bij God. Er zijn liefst drie podia voor muziek.
MA Den Ham, Zandstuve, 10.00-20.00 uur.

Havezate Herinckhave
In het kader van de Dag van het Kasteel is Havezathe Herinckhave voor publiek geopend.
MA Tubbergen, Herinckhave, 10.00-16.00 uur.

Grupo d' Aro in Oyfo
Kom genieten van de tangogroep Grupo d'Aro. De groep speelt ook nieuw en herontdekt werk. Oyfo: ''Door meesterlijk samenspel vertelt dit kwintet met één stem het verhaal van de tango, waarbij de luisteraar verleid wordt om mee te komen naar steeds weer nieuwe hoofdstukken in dat verhaal. Want Grupo d'Aro eert de tango niet alleen door vertolking van bestaande stukken, maar vooral door het spelen van nieuw of herontdekt werk met invloeden uit de jazz, geïmproviseerde- en moderne muziek.''
MA Hengelo, Oyfo, 10.30 uur.

Landgoed Het Hakenberg
Kom tijdens de Dag van het Kasteel kijken in en om Landgoed Het Hakenberg.
MA Beuningen, Het Hakenberg, 11.00-14.00 uur.

Huis Singraven
Ook Huis Singraven is geopend tijdens de Dag van het Kasteel. 6 euro.
MA Denekamp, Huis Singraven, 11.00 uur.

Rommelmarkt Lutheria
Volleybalvereniging Lutheria houdt een rommelmarkt. De opbrengsten komen zijn voor Lutheria.
MA De Lutte, Plechelmusschool, 11.00-14.00 uur.

Koopzondag
Het is vandaag koopzondag in het centrum van Enschede.
MA Enschede, centrum, 12.00-17.00 uur.

Kasteel Twickel
Wie een keer bij kasteel Twickel wil kijken, kan dat doen tijdens de Dag van het Kasteel.
MA Ambt Delden, Twickel, 12.00-17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden