Logo thuisintwente.nl


Het Franse gezelschap CheeesecakeCie speelt Le dompteur de Sonimaux. De wilde en exotische dierentuin van deze dierentemmer barst van de geluiden, maar is onzichtbaar voor het publiek…  
Het Franse gezelschap CheeesecakeCie speelt Le dompteur de Sonimaux. De wilde en exotische dierentuin van deze dierentemmer barst van de geluiden, maar is onzichtbaar voor het publiek…   (Foto: )

Oldenzaalse straten, pleinen en tuinen als bijzonder theaterdecor

Oldenzaal - De straten, pleinen en tuinen van Oldenzaal zijn zondag 2 juni het decor voor Kunsten op Straat. Acts uit binnen- en buitenland laten publiek vol verwondering en soms ook in verbijstering achter.

Op diverse plekken in het centrum zijn er voorstellingen te zien: een Zwitsers danstrio met een vleug acrobatiek, een Franse dompteur waarvan je de dieren wel hoort maar niet ziet, een kathedraal van suikerklontjes en de Nederlandse Pieter Post die niks doen tot een kunst heeft verheven. Muziek is er van Blaas of Glory (een heavy metal marchingband), het Stroat Ensemble en Go!Pony.

Van 13.00 tot 18.00 uur vertonen liefst zeven gezelschappen hun kunsten. Trunk Puppeteers speelt Cathedralia. Dat is een voorstelling over creëren, instorten, opnieuw beginnen en voltooien. Een sculptuur van meer dan vierduizend suikerklontjes in een wereld waar fantasie de werkelijkheid is. Pieter Post gaat op zoek naar het belang van luiheid en verveling. Het publiek kijkt toe hoe een schildpad wandelt, incidenteel rent, soms slentert en af en toe een sprintje trekt. Een epische en humoristische reis met een ontroerend begin, bizarre stunts en een spectaculair einde! Drie dansers/acrobaten van het Zwitserse gezelschap Cie Ici'bas gaan op zoek naar antwoorden in de voorstelling Lonely are the lonely roads.

Op muzikaal gebied laten Blaas of Glory, het Stroat Ensemble en Go!Pony van zich horen. Blaas Of Glory is een hilarische, akoestische en mobiele act die de hardrock terugbrengt tot de absolute essentie. Met z'n instrumentarium van sousafoon, dwarsfluit, klarinet, lyra, banjo, accordeon, wasbord, akoestische gitaren, snare- en bassdrum en meerstemmige zang, blaast deze heavy metal marchingband klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock letterlijk nieuw leven in. De vingervlugge saxofonisten, luchtige trompettisten, beweeglijke trombonisten, een zeer ervaren blaasbassist en een roedel slagwerkers van het Stroat Ensemble maken onder alle omstandigheden gevraagde en ongevraagde muziek. Een opzwepende gitarist, een ranke toetsenist en fijne zang maken bij gelegenheid de bigband-sound compleet. Het splinternieuwe trio Go!Pony met gitarist Anton Goudsmit, contrabassist Thomas Pol en drummer Niek de Bruijn sluit het festival af in de Bombazijntuin.

Met de kinderen naar Oldenzaal? Geen probleem. Naast verschillende voorstellingen die geschikt zijn voor de hele familie, kunnen zij ook op twee plekken hun knutselhart ophalen.

Dit straattheaterfestival is gratis toegankelijk en vindt plaats op zondag 2 juni tussen 13.00 en 18.00 uur in het centrum van Oldenzaal. Dit festival komt tot stand dankzij financiële steun van provincie Overijssel, gemeente Oldenzaal en het VSB-fonds.


Zie ook de website www.kunstenopstraat.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden