Logo thuisintwente.nl


Zuco 103 is een van de topacts tijdens het Krang tijdens het Krang Festival/
Zuco 103 is een van de topacts tijdens het Krang tijdens het Krang Festival/ (Foto: )

Muziek, techniek, kunst en theater komen samen op Krang Festival

Hengelo - Het begint al een mooie traditie te worden tijdens Hemelvaart: het Krang Festival in Hengelo op buitenplaats De Houtmaat. Het festival voor jong en oud wordt voor de derde keer gehouden door Metropool in samenwerking met Oyfo Kunst & Techniek, het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Buitenplaats De Houtmaat en is vanaf 11.00 uur gratis toegankelijk voor dauwtrappers en uitslapers.

De bundeling van krachten van de verschillende Hengelose en Enschedese culturele instellingen zorgt voor een breed en interessant programma. Bijna elke kunstvorm is op de Houtmaat vertegenwoordigd.

Op het Amaliaveld en in de muziekkoepel buitelen de genres over elkaar; van klassieke strijkers, het betere luisterlied en zwoele latin klanken tot hippe electropop, stoere americana en vuige garagerock. Bezoekers kunnen gaan genieten van optredens van onder meer Zuco 103, Ruud Fieten, Awkward I, Inge van Calkar, Tape Toy, Blaas Of Glory, Micah & Julia en Vera Bon.

Het is de organisatie ook gelukt om enkele bijzondere theateracts naar Hengelo te halen. De Drijvende Diva zingt letterlijk op de vijver beroemde aria's van Mozart en Puccini terwijl ze gracieus wordt voortbewogen door twee sierlijke waterlakeien. Ook de Wereldwandelaar maakt een stop in Hengelo. Met de wereld aan haar voeten gaat de wereldwandelaar bepakt en bezakt het avontuur tegemoet. Op een 2 meter hoge wereldbol ontrolt zich in de Houtmaat een reizend avontuur. Het publiek wordt op verrassende wijze meegevoerd naar bijzondere plekjes op aarde. Een reis om de wereld in 80 dagen? Deze ontdekkingstocht voltrekt zich in 30 minuten.

De jongste dames en heren worden niet vergeten. Er zijn veel leuke doe-dingen, waarbij techniek, beeldende kunst en lol hand in hand gaan. Creëer je eigen fantasiefiguur en plaats hem middels een digitaal 3D-model in de virtuele wereld van MyMetropolis, design je eigen kleding met materialen die als afval worden beschouwd of tinker je eigen muziekinstrument.

Krang is er ook voor de smulpapen onder ons; een hele colonne aan foodtrucks en gezellige barretjes doen je het water in de mond doet lopen.

Het Krang Festival duurt tot 20.00 uur.

Alle acts en activiteiten en overige informatie over het festival zijn te vinden op www.krangfestival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden