Logo thuisintwente.nl


Jeugd van Tegenwoordig.
Jeugd van Tegenwoordig. (Foto: Jeugd van Tegenwoordig PR)

Grote namen tijdens De Nacht van Hengelo

Hengelo - De Nacht van Hengelo staat op vrijdag 31 mei op het programma. De organisatie van het gratis toegankelijke concert op de Markt in het centrum ligt in handen van Metropool die voor deze editie onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Nielson en Snelle op het podium zet.

Het zijn klinkende namen die normaal gesproken niet of zelden te zien zijn op een gratis evenement. De Jeugd van Tegenwoordig domineert al jarenlang de hitlijsten met nummers als Watskeburt?!, Shenkie, Manon, Get Spanish, Sterrenstof en De Formule en dat geldt inmiddels ook voor singer-songwriter Nielson die nog dit jaar grote hits scoorde met zijn singles Diamant en IJskoud. Beide acts staan en stonden op alle grote landelijke festivals en concertpodia en in die zin is het bijzonder dat het publiek gratis kan genieten van deze grote namen.

Naast Nielson en De Jeugd van Tegenwoordig komt ook Snelle naar Hengelo. Nog niet zo algemeen bekend maar de ster van deze rapper is rijzende. Snelle's sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon gecombineerd met moderne trapbeats. Volgers van relevante hiphopplatforms als Puna, FunX en 101barz hebben Snelle al lang in de peiling, de eerste gouden en platina platen zijn inmiddels binnen.

Verder zijn er deze avond dj sets van Classic en 90's vs 00's. Bij Classic ligt de nadruk op R&B en hiphop uit de jaren negentig. De dj's van 90's vs. 00's leggen de nadruk op de grootste hits uit de periode 1990 tot 2009. De spits wordt om 18.30 uur afgebeten door de Hengelose formatie Jazzalike. Een tijdsschema is verderop in deze Thuis in Twente te vinden.

De Hengelose binnenstad is tijdens De Nacht fietsvrij. Ook de fietsenstallingen zijn ingetekend op het tijdsschema. De optredens bij overige horecagelegenheden in de binnenstad van aankomende vrijdag zijn ook daar te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden