Logo thuisintwente.nl


Aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag wordt Helligen Hendrik er niet vrolijker op. Foto: Wouter Huisman
Aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag wordt Helligen Hendrik er niet vrolijker op. Foto: Wouter Huisman (Foto: )

Toornige Tukker Helligen Hendrik allesbehalve vrolijk

Enschede - De voorstelling van Helligen Hendrik op zaterdag 1 juni in het Wilminktheater in Enschede is zo goed als uitverkocht. Links en rechts is er nog een aantal plaatsen in de zaal vrij.

Wat de bezoekers krijgen, is een Helligen Hendrik (in het dagelijks leven Bert Eeftink uit Goor) die in Oald Zeer zwartgalliger en chagrijniger is dan ooit. De toornige Tukker staat aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem alles behalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Hendrik: "Ik vrees met grote vreze dat de kennissen en de familie en de zogenaamde vrienden bij mij langskomen om mijn koelkast leeg te drinken. En daar waak ik voor, dat wil ik niet hebben! Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? Vot met den pröttel!'' Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. Oald zeer dus.

Ook in deze voorstelling hoeft het publiek niet te rekenen op fijnbesnaarde liedjes of genuanceerde gezichtspunten. Hendrik hanteert het liefst de botte bijl, waarbij hij niets of niemand ontziet.

Zie voor meer informatie www.wilminktheater.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden