Logo thuisintwente.nl


Vrijdag in het Wilminktheater in Enschede. Single Camping. Foto: Raymond van Olphen
Vrijdag in het Wilminktheater in Enschede. Single Camping. Foto: Raymond van Olphen (Foto: Raymond van Olphen)

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er komend weekend zoal te doen in ons Twente?

Vrijdag 24 mei

Twentse Lente
Vandaag, morgen en zondag vindt de Twentse Lente plaats. Het is een festival voor talent voor onder meer dans, muziek, cabaret en poëzie uit heel Nederland.
VR/ZA/ZO Almelo, centrum, 17.00 uur.

Orkest van het Oosten
Met Ed Spanjaard op de bok speelt het Orkest van het Oosten een vioolconcert van Bartók. Liza Ferschtman is de solovioliste. Verder worden werken gespeeld van Anton Bruckner. 12,75 euro.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Splose feest
Vandaag begint om 20.00 uur in de feesttent de revue Splo löt zich wier hörn. Zaterdag vertrekt om 11.00 uur een optocht, daarna volgen op het feestterrein vanaf 14.00 uur de kinderspelletjes. Zaterdagavond treden De Heinoos en dj Dark Raver op. Zondag is er om 11.00 uur een brunch en om 13.30 uur is er een optreden van de 100% Power Band en Harten 10.
VR/ZA/ZO Espelo, feesttent, 20.00 uur.

Op Hoop Van Zegen
Bill van Dijk, Mariska van Kolck en Joke de Kruijf hebben de hoofdrollen in Op Hoop Van Zegen, naar het beroemde toneelstuk van Herman Heijermans. 40 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Single Camping
Single Camping is een zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping, gerund door een fanatieke therapeute en een genderneutrale animatieclown. 36,25 euro.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Blues it up festival
Tijdens het Blues it up festival zijn er optredens van Black Bottle Riot en Def Americans. Er zijn alleen staanplaatsen. 17,50 euro.
VR Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Leids Cabaret Festival
Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld tijdens deze BNNVARA Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2019.
Sinds 1978 is het Leids Cabaret Festival een van de belangrijkste lanceerplatforms voor jong cabarettalent. 15 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Folkclub Twente
Lenny Laroux treedt op bij de Folkclub Twente. Zijn show heet Gekanteld gras waarbij hij de bezoekers meeneemt en laat kennismaken met muziek vanuit een nieuw perspectief. Hij zingt en speelt daarbij op accordeon, trekzak, melodica en de fujara. 13 euro.
VR Boekelo, De Buren, 20.30 uur.

Wulf
''De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de zoetgevooisde stem die erbij hoort ken je vast en zeker: het is de stem van Summer On You, de zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf''', aldus Metropool. In het voorprogramma staat Jules. 18,50 euro.
VR Enschede, Metropool, 20.30 uur.

The Dawn Brothers
Plankgas zonder poespas. Zo wordt het optreden van The Dawn Brothers omschreven. ''The Dawn Brothers laat vriend en vijand achter in een stofwolk van soulvolle rock'', aldus Metropool. Bernard Hering staat in het voorprogramma. 17 euro.
VR Enschede, Metropool, 20.30 uur.

Food Film
Food Film is het nieuwe concept van Foodfestival Stoer Voer in samenwerking met Concordia. Vandaag en morgen kunnen bezoekers van Stoer Voer genieten van de openluchtfilms in het Van Heekpark Enschede. Vandaag is dat Bohemian Rhapsody en morgen de zwarte komedie Three Billboards.
VR Enschede, Van Heekpark, 22.00 uur.

Zaterdag 25 mei

Kennedymars
De afstand van de Kenneymars is 50 mijl, ofwel 80 kilometer. De start is om 5.00 en de wandelaars moeten om 23.00 uur binnen zijn.
ZA Hengelo, ATC'65, 5.00 uur.

Grolsch brouwerijdag
''Tijdens deze brouwerijdag kom je alles wat je over Grolsch wilt weten voorbij zoals onze rijke geschiedenis, het brouwen van de karakteristieke pilssmaak en natuurlijk ook de typische Grolschreclames'', zo laat Grolsch weten. ''Bezoekers volgen op deze dag géén begeleide brouwerijtour, maar kunnen op hun eigen tempo de brouwerij doorwandelen.'' 10 euro.
ZA Enschede Grolsch, 9.00 uur.

Kofferbakmarkt
Ter Huurne Hollandmarkt houdt een kofferbakmarkt. Daar worden tweedehands goederen vanuit de auto verkocht.
ZA Buurse, Ter Huurne, 9.00-16.00 uur.


Boerenmarkt
Tijdens de maandelijkse boerenmarkt in Losser is deze keer het thema kunst en ambacht.
ZA Losser, centrum, 10.00-16.00 uur.

Trekkertrek
Om tijdens de trekkertrek in Denekamp liefst 160 deelnemers mee te laten doen, worden twee banen aangelegd.
ZA Denekamp, Grensweg, 11.00-21.00 uur.

Maker Festival Twente
Vandaag en morgen is er het Maker Festival Twente. Het thema is 'Metropolis', gebaseerd op de sciencefiction. De organisatie: ''De vraag daarbij is 'hoe zorgen we dat zowel onze grote steden, maar ook de krimpregio's leefbaar blijven? Vraagt de nieuwe situatie om een veranderde visie op wonen? In hoeverre verschilt een visie op wonen voor de stad van die van de krimpregio?''
ZA/ZO Enschede, Roombeek, 11.00-18.00 uur.

BAM! Festival
BAM! is een veelzijdig festival voor jong en oud. Van rock- tot popmuziek, van blues tot house; er is voor ieder wat wils. ''Muziek, theater en kunst worden op een unieke manier samengebracht en zorgen voor prachtige momenten'', aldus Hengelo Promotie.
ZA Hengelo, Prins Bernhardplantsoen, 12.00 uur.

Korenfestival
Tijdens het korenfestival treden niet alleen overal koren op, er is ook braderie. In totaal treden twaalf koren op die optreden op vier podia. Het eindlied wordt gezongen door alle deelnemende koren om 17.30 uur op het Smidsbelt.
ZA Holten, centrum, 13.00-18.00 uur.

Talent spotten
Kaliber Kunstenschool en Stedelijk Lyceum Kottenpark zorgen voor optredens van talentvolle amateurs die zich vol passie bezighouden met muziek, theater of dans. Concordia geeft deze talenten de gelegenheid om een optreden te verzorgen.
ZA Enschede, Concordia, 16.00 uur.

Kampvuuravond
De kampvuuravond van gitaarleraar Frank Meijer is een ongedwongen avond waarbij er gezongen wordt rond een kampvuur met een kampvuurboekje en zoveel mogelijk gitaren als begeleiding. Frank heeft de leiding en speelt liedjes uit het kampvuurboekje en zingt daarbij. Iedereen kan dus gemakkelijk meezingen. 3,50 euro.
ZA Hengelo, familie Beijk-Vikkerhoekweg 73, 18.30 uur.

Theaterschool Luna
Belle en het beest. Zo heeft de voorstelling die Theaterschool Luna geeft. 17,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 19.00 uur.

Frans Bauer
Volkszanger Frans Bauer treedt op in Preston Palace. Hij zingt vast en zeker deze avond weer zijn grootste hits. 42,50 euro.
ZA Almelo, Preston Palace, 20.00 uur.

Orkest van het Oosten
Classsh, klassiek in je smoel. Zo heet dit concert van het Orkest van het Oosten. De dirigent is Ed Spanjaard en de dj noemt zich Basic Grooves. Het idee: Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert. 15 euro.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Jan Rot
In Carré vierde Jan Rot zijn zestigste verjaardag en introduceerde meteen de nieuwe Jan Rotband. Nu gaan ze op tour met Het Beste van de laatste albums, maar ook het beste uit Jans rijke verleden. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Camerata RCO
Camerata RCO speelt het tweede strijkkwartet van Anton Arensky en het strijkkwintet met twee cello's van Schubert. Voor dit concert komt de Amerikaanse cellist John Walz speciaal uit Californië om de extra cellopartij te spelen in beide stukken. 20 euro.
ZA Diepenheim, Johanneskerk, 20.15 uur.

Zondag 26 mei

Koopzondag
Er zijn vandaag koopzondag in het centrum van Enschede, Oldenzaal, Almelo en Hengelo.
ZO E'de, O'zaal, A'lo en H'lo, 12.00-17.00 uur.

Lageveld Festival
Tijdens het Lageveld Festival is van alles te doen op dit gezellige recreatiepark in Wierden. Tot de deelnemers behoren onder meer de Reddingsbrigade Wierden, Stichting de Welle, Evolve, Strandpaviljoen Het Lageveld, Red Stallion Watersports, Regio Twente, Mistral, Pokie Entertainment, MTB Wierden/Ruiten Drie, Routenetwerken Twente, EHBO Wierden/Vriezenveen, GrootGroener, Studio HOD, RC Boten, Valkenier Roofvogelshow, Bon Giorno ijs, Dinkelstroom Zalm roken & Foodtruck, PB Soccer en EVE Lifestyle.
ZO Wierden, Het Lageveld, 12.00-20.00 uur.

Speechless
Het koor Speechless bestaat dit jaar 22 jaar: een mooi moment voor een nieuw concert. Growing Up gaat over opgroeien, ouder worden en neemt het publiek mee van kind naar tiener, adolescent en volwassene. 12,50 euro.
ZO Hengelo, Schouwburg, 19.00 uur.

Agendaberichten plaatst u op www.thuisintwente.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden