Logo thuisintwente.nl


Voor de jaarlijkse Twenterit heeft de Koets'n Keerls op koopzondag 2 juni Losser als vertrekpunt gekozen.
Voor de jaarlijkse Twenterit heeft de Koets'n Keerls op koopzondag 2 juni Losser als vertrekpunt gekozen. (Foto: )

Twenterit dit jaar vanaf centrum Losser

Losser - Centrum Management Losser haalt op koopzondag 2 juni de Koets'n Keerls naar Losser.

De vereniging bestaat dit jaar vijftig jaar en houdt op die dag ook de haar jaarlijkse Twenterit. Voor dit evenement zoeken zij elk jaar naar een geschikte locatie. "Deze hebben we in alles gevonden in Losser met haar prachtige omgeving. We zijn al vaker te gast geweest en ik kan zeggen dat de ambiance geweldig is", aldus voorzitter Jan Brandriet.

Naast de vijftien strijdende rijtuigen om een goede plek in de klassement dat dient als voorselectie voor het Nederlands kampioenschap nemen ongeveer 35 andere rijtuigen deel aan de rit. De authentieke uitstraling gecombineerd met passende kleding en harnachement bepaalt de rangschikking in het klassement.

De ochtendrit begint na jurering van 8.30 tot 9.30 uur om 10.00 uur op het terrein van Van Heek. Via de Zandbergen, waar de sherrystop plaatsvindt rond 11.15 uur, gaat het via het buitengebied van Losser richting Overdinkel.

De lunchstop wordt gehouden in het Gerardus Majellapark in Overdinkel.

Daarna vervolgt de rit wederom door het buitengebied en eindigt in het centrum van Losser. Alle rijtuigen worden om 15.00 uur met een sfeervol defilé gepresenteerd aan het publiek.

''Het geheel brengt u terug in de stijlvolle ambiance van oude tijden.'' Op het Raadhuisplein wordt er 's middags ringsteken gehouden voor jong en oud. Tevens maken de Böggelrieders al fietsend een rondje door het centrum.

De winkels zijn geopend van 12.00 – 17.00 uur en alle terrassen zullen klaar staan om u te ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden