Logo thuisintwente.nl


Foto: Voh Fotografie - Elke Vennegoor

Maak kennis met mogelijkheden van houtskeletbouw bij open huis

In Enter is een houtskeletbouwwoning opgeleverd. Houtskeletbouw,  een bouwproces dat uitblinkt in duurzaamheid , is erg in opkomst. Om belangstellenden kennis te laten maken met houtskeletbouw houdt bouwer Presolid Home samen met de bewoners een Open Huis. 

ENTER - Bij houtskeletbouw zijn de dragende elementen in het huis gemaakt van hout. Hierdoor ontstaat een prettig woonklimaat en goede akoestiek in de woning. De  eigenaren hebben gekozen voor houtskeletbouw vanwege de vele mogelijkheden van deze bouwwijze in combinatie met de snelheid waarmee wordt gebouwd. Tevens is de uitstekende isolatie een pre. In samenspraak met de architect van Presolid Home is er een ontwerp gemaakt volgens de bouwregels van het plan. Na het leggen van de fundering was het huis binnen enkele dagen opgebouwd.

Houtskeletbouw heeft veel voordelen ten aanzien van de traditionele bouw. Indien esthetisch en technisch verantwoord zijn de mogelijkheden legio. Vooral zijn de woningen zeer energiezuinig, wat direct terug te zien is op de energierekening. De positieve kenmerken van houtskeletbouw zijn enorm, er wordt immers gebruik gemaakt van een duurzaam en volledig recyclebaar basismateriaal (hout). Daarom is deze methode de manier om ook de CO2-uitstoot tijdens een bouwproces reduceren. Met houtskeletbouw worden gezonde, comfortabele en waardevaste woningen gerealiseerd die ook nog bijdragen aan een beter milieu.

Open huis
Om ook andere geïnteresseerden bekend te maken met de mogelijkheden van houtskeletbouw hebben de bewoners hun woning beschikbaar gesteld voor een open huis op zaterdag 18 mei, van 10.00 tot 14.00 uur. Om voldoende tijd te reserveren is bezichtiging alleen mogelijk op afspraak. Kijk op de website voor het maken van een afspraak. 

Enthousiast team
Presolid Home is al ruim 30 jaar actief in de particuliere woningmarkt en gespecialiseerd in het ontwerpen en  fabriceren van houtskelet woningen. Een enthousiast team van gemotiveerde medewerkers, vaste onderaannemers en leveranciers staat voor klanten klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden