Eef Nieuwlaar is de exploitant van het Strandpaviljoen en de initiator van het WK (Wierdens Kampioenschap) barbecueën.
Eef Nieuwlaar is de exploitant van het Strandpaviljoen en de initiator van het WK (Wierdens Kampioenschap) barbecueën. (Foto: Paulien Wilkinson)

Top idee op Het Lageveld: een heus WK barbecueën!

Wierden – Vorig jaar was het voor het eerst een succes op het Lageveld Festival en uiteraard smaakte het naar meer: het WK barbecueën! WK staat voor Wierdens Kampioenschap, zo legt Eef Nieuwlaar uit. Hij is de exploitant van het Strandpaviljoen én de initiator van de BBQ Challenge die mede mogelijk wordt gemaakt door IJzeren Pot. Daar kunnen deelnemers zich ook aanmelden, net als bij het paviljoen. "Vorig jaar deden er zeven teams mee, maar was het wel een succes. Van veel mensen kreeg ik de opmerking van als ik dat had geweten dan had ik ook meegedaan'', zegt Nieuwlaar.

Met ingrediënten uit een black box maken de deelnemers zelf een gerecht, zo is het recept van de BBQ Challenge. De black box bevat geen ingewikkelde of onbekende ingrediënten. "Het moet laagdrempelig blijven '', zegt Nieuwlaar. "Gewoon lekker gezellig buiten barbecueën. Het past prima bij het festival, gemoedelijk en laagdrempelig. Vorig jaar was het ook super mooi weer.'' Barbecueën kan overigens altijd, want er zijn vaste barbecueplekken waar driftig gebruik van wordt gemaakt. ''Grote groepen komen hier regelmatig naartoe'', zegt Nieuwlaar, die de eerste tien aanmeldingen voor het WK barbecue al binnen heeft. Per ronde kunnen teams van maximaal twee personen meedoen. De koks Erik Hakkers en Gerard Smelt vormen de jury. Als prijzen noemt Nieuwlaar dinerbonnen, kruidenpakketten en een jaarparkeerkaart.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar bbq@lageveldfestival.nl. Voor vragen is Eef Nieuwlaar bereikbaar op 06-22666726.

Meer berichten