Logo thuisintwente.nl


Timothy Showalter van Strand Of Oaks krijgt muzikaal gezelfschap van de Twentse band RUV.
Timothy Showalter van Strand Of Oaks krijgt muzikaal gezelfschap van de Twentse band RUV. (Foto: )

Twentse band RUV met Strand Of Oaks tournee: 'Heel innoverend'

Hengelo - Strand Of Oaks speelt op maandag 20 mei in Metropool in Hengelo. De band van de Amerikaan Timothy Showalter oogst de ene na de andere sterrenrecensie voor het album Eraserland. De Europese tournee ter promotie van het album voert langs grote festivals als Rock Werchter en Into The Great Wide Open en kent een opvallend lokaal tintje.

Die lokale tint zit hem in het feit dat Strand Of Oaks in Europa begeleidt wordt door de band RUV en dat is bijzonder te noemen. Hoe kan het dan een band met Twentse roots tourt met een Amerikaanse artiest die in zijn thuisland met de dag populairder wordt? We vragen het Jim Zwinselman, gitarist van RUV. En van Strand Of Oaks dus.

Jim: "Het begon eigenlijk een beetje als een gevalletje 'Niet geschoten is altijd mis'. We werken al een tijd met Etjen van der Vliet en hij is de tourmanager van Strand Of Oaks in Europa. Strand Of Oaks is van Timothy Showalter. Door omstandigheden zat Tim zonder band, maar had nog wel shows staan in Europa. Etjen stelde ons voor en er bleek serieuze interesse te zijn. We zijn nummers van Strand Of Oaks gaan repeteren en dan lieten we de gitaar en zangpartijen van Timothy weg. Dat hebben we opgenomen en naar hem opgestuurd. Schijnbaar vond hij het zo goed dat we de klus binnenhaalden. Op Eraserland, het nieuwe Strand of Oaks album, speelden leden van My Morning Jacket mee. Echt een ontzettend goede plaat, en ook te gek om zelf te spelen.''

En zo was RUV ook ineens Strand Of Oaks. "Ja zo voelt dat voor ons wel. We hebben vorig jaar al een paar shows gespeeld. Op 11 juli haalden we Tim op van Schiphol. We repeteerden twee dagen in Lemele, de zondag erop stonden we voor duizenden mensen op het Cactus Festival in Brugge. Dat weekend daarna stonden we met Tim op Welcome to the Village en vlogen we naar Montenegro, waar we nog drie dagen bleven om bier te drinken en aan het strand te liggen. Een innoverende periode haha. We hebben elkaar al aardig leren kennen in elk geval. Het klikt onderling ook heel goed, dus we voelen ons ook echt onderdeel van Strand Of Oaks.'' Ze spelen meer dan vijftien shows door heel Europa deze zomer. Jim: "Nederland, Ierland, Engeland, Polen en België. Rock Werchter! Dat is wel een mijlpaal, toch een van de grootste festivals.''

Voor het concert van Strand Of Oaks in Hengelo zijn nog kaarten beschikbaar via de website van Metropool en via platenzaken Popeye in Hengelo en Planet Of Sound in Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden