Logo thuisintwente.nl


De formatie Highway 61 is een bands die speelt tijdens Smokkelblues in Overdinkel. Foto: Erik Schaddelee
De formatie Highway 61 is een bands die speelt tijdens Smokkelblues in Overdinkel. Foto: Erik Schaddelee (Foto: )

'Fraaie sfeer tijdens eerste Smokkelblues in Overdinkel'

Overdinkel - Overdinkel beleeft een primeur op zaterdag 18 mei. Er wordt een nieuw festival op poten gezet: Smokkelblues. Liefhebbers kunnen die dag genieten van blues. "Het is ons eerste festival. Daar zijn we erg trots op", zo medeorganisator Trudes Oude Voshaar weten.

Trudes is in haar nopjes met het nieuwe initiatief. "Het leek ons een heel leuk idee om dit te organiseren. Het idee ontstond in Enschede. Daar trad Highway 61 op tijdens Kerst met Ballen. De bandleden werd gevraagd of ze er ook oren naar hadden om in Overdinkel op te treden. Zo is het ontstaan. Ilona Japin is er ook bij betrokken. Zij kwam met het idee."

Trudes zit in de programmaraad van het kulturhus in Overdinkel. Die organisatie brainstormt over evenementen. Een naam was al snel bedacht. Overdinkel heeft de naam een smokkeldorp te zijn. "Daarom gaan we het smokkelblues noemen."

Gelukkig voor de organisatie bleken meer bands bereid om op 18 mei in Overdinkel op te treden. "Highway 61, The Smugglers bluesband en Bluzin 58 komen die dag naar 't Trefhuus." Het zijn volgens Trudes goede bands, die voor een fraaie bluessfeer kunnen zorgen.

Het evenement is binnen. De optredens zijn in 't Trefhuus. Buiten worden stoelen en tafels neergezet. "Daar gaan we een terras maken."

De drie bands treden ieder een uur op. Smokkelblues begint om 19.00 uur en eindigt tegen twaalven.

Trudes rekent op enkele honderden bezoekers, ook uit Duitsland. Maar ze weet dat ze een slag om de arm moet houden. "Er is een voorverkoop, maar de meeste bezoekers zullen op de avond zelf komen." Een ticket kost 10 euro.

De organisatie wil niet alleen muziek aanbieden. "Er moet een Amerikaanse bluessfeer ontstaan. Daarom wordt er gegrild. We serveren hamburgers van de grill."

Volgens Trudes spelen de bands covers en eigen nummers. Cor Timmer van Highway 61 heeft er wel zin in. "Wij houden van avontuur en hebben al heel vaak opgetreden. Ik denk dat er ook in kleine dorpen best veel belangstelling voor is. Zoutpop in Boekelo werd bijvoorbeeld drukbezocht. Wij zullen zelf ook aanhang meenemen", zegt Cor.

Tickets zijn te koop bij 't Trefhuus, Popeye platenzaak, Johan dollenkamp in Hengelo en Kaj's Guitarstore in Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden