Logo thuisintwente.nl


The Euro's treedt op tijdens de Twentse Lente.
The Euro's treedt op tijdens de Twentse Lente.

Drie dagen lang Twentse Lente: Kunst en muziek in Almelo

Almelo - Tijdens de Twentse Lente in Almelo op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei worden niet alleen bekende artiesten geprogrammeerd, maar krijgen lokale en regionale talenten ook een kans om zich te presenteren.

De bezoekers van de Twentse Lente worden verrast met een veelheid aan optredens op het gebied van muziek, dans en theater.
''Heel leuk dit jaar is de samenwerking met de Stadstheaterploeg onder leiding van Boukje Schoof'', zo laat de organisatie weten.

De optredens vinden plaats op vier themapleinen: Rise and Shine op het Amaliaplein, Revival op het sociëteitsplein, de grootste kroeg van Almelo op de Koornmarkt en Beer, BBQ and Blues op het Schokland.
Vrijdag en zaterdag staan vooral in het teken van muziek, dans en theater.

Zondag vindt Kunst in het Park plaats. Tal van kunstenaars presenteren zich dan. Bezoekers kunnen gratis de kunstwerken bewonderen en tot aanschaf overgaan. ''Samen met de koopzondag, diverse koren en de Stadstheaterploeg belooft de zondag een aantrekkelijke derde dag te worden van de Twentse Lente'', aldus een woordvoerder.

Kunst in het Park begint ter hoogte van Boekhandel Broekhuis en slingert door het Kolkje tot aan de grote kerk. De kunstenaars aan de Herengracht hebben onder begeleiding van live muziek open ateliers vanaf 14.00 uur.

Het bezoeken van de Kunst in het Park is goed te combineren met de koopzondag op 26 mei in het centrum van Almelo. ''Of pak een gezellig terras en breng een bezoek aan de koren en de Stadstheaterploeg op de Koornmarkt.''
Kunst in het Park start om 12.00 en duurt tot 17.00 uur.

Voor enkele vormen van kunst zijn nog plaatsen beschikbaar. Pprofessionele kunstenaars kunnen zich aanmelden via www.twentselente.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden