Logo thuisintwente.nl


Geef je nu op en doe mee aan A Local Swim. En dat allemaal tegen ALS. Foto: Janiev Damhuis
Geef je nu op en doe mee aan A Local Swim. En dat allemaal tegen ALS. Foto: Janiev Damhuis (Foto: Janiev Damhuis)

Duik in het diepe voor ALS tijdens A Local Swim Almelo

Almelo - Het Almelose kanaal is zondag 14 juli het decor voor A Local Swim Almelo. Vorig jaar hield Sportbedrijf Almelo dit evenement voor het eerst. Met in totaal 130 zwemmers en een opbrengst van bijna 60.000 euro voor het goede doel ALS was de eerste editie een groot succes.

Dit jaar is A Local Swim een nog grotere beleving en uitdaging door de samenwerking met het havenfestival. De inschrijving voor A Local Swim Almelo is inmiddels open.
Sportbedrijf Almelo hecht grote waarde aan het mogelijk en toegankelijk maken van sport en bewegen voor iedereen. ''Echter is sporten niet voor iedereen even vanzelfsprekend'', zo laat een woordvoerder weten. ''ALS is een aandoening aan het zenuwstelsel, waardoor de hersenen niet meer in staat zijn signalen naar de spieren te verzenden. Dit zorgt ervoor dat bewegen, praten, eten en drinken niet meer als vanzelf gaat.''

"De reden dat we meedoen is dat wij als behandelteam dagelijks meemaken welke impact ALS heeft op de patiënten en de mensen om hen heen", aldus Reinout van Vliet van Het Roessingh in Enschede. Twee jaar geleden deed het behandelteam van Het Roessingh al mee aan de City Swim van Amsterdam en vorig jaar aan de eerste editie van A Local Swim Almelo. "Een extra motivatie is natuurlijk dat dit evenement plaatsvindt in ons eigen verzorgingsgebied. Vorig jaar deden veel familieleden en kennissen van (ex)-patiënten mee. Hopelijk wordt het nu weer zo'n mooi evenement. Belangrijk is dat er onderzoek naar ALS wordt gedaan, maar óók dat er geld wordt opgehaald om de kwaliteit van de zorg voor de patiënten steeds weer naar een hoger niveau te brengen. Ik nodig dan ook iedereen uit om mee te doen."

De inschrijving voor A Local Swim Almelo is geopend. Men kan zich net als vorig jaar individueel of als onderdeel van een team inschrijven voor de Cityswim (1.800 meter - 16-plus), Teenageswim (650 meter - 13 tot en met 15 jaar) of Kidsswim (300 meter - 8 tot en met 12 jaar). De inschrijfkosten bedragen 40 euro voor de Cityswim, 15 voor de Teenageswim en 10 euro voor de Kidsswim.

Inschrijven voor unieke evenement kan via de website alocalswimalmelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden