Logo thuisintwente.nl


"Bistro De Oale Ste is gewoon een volwaardig restaurant, dat hebben veel mensen de afgelopen jaren gemerkt," aldus eigenaar Bert-Jan Hoekjen. Foto: Dick Ruumpol
"Bistro De Oale Ste is gewoon een volwaardig restaurant, dat hebben veel mensen de afgelopen jaren gemerkt," aldus eigenaar Bert-Jan Hoekjen. Foto: Dick Ruumpol (Foto: DICK RUUMPOL)

Bistro De Oale Ste: begrip in de regio

Nijverdal - Bistro De Oale Ste aan de Holterweg 116 in Nijverdal staat bekend om de streekproducten. "Hiermee willen we ons onderscheiden", vertelt eigenaar Bert-Jan Hoekjen. "We halen de producten uit de regio. Het brood komt van bakkerij Meinders uit Rijssen en de asperges halen we nu weer uit Salland."

De bistro bevindt zich op terrein van camping de Noetselerberg. Na een verbouwing om de horecagelegenheid aan te passen aan de moderne tijd is deze in april 2002 geopend. "Het is een oude boerderij en het was heel donker. Nu is het licht en fris met de karakteristieken van vroeger." Sinds 2005 is de bistro van april tot en met oktober als à la carterestaurant geopend, in de winter is de ruimte beschikbaar voor feesten en partijen.

De kracht van de bistro ligt volgens Hoekjen in een behoorlijk buitenterras met 120 plaatsen en de ligging aan het nationaal park de Sallandse Heuvelrug. "Ook versterken camping en bistro elkaar. Voor kinderen is er een speeltuin, springkussen en pannaveld, dat zorgt voor aantrekkingskracht. Daar hebben we de afgelopen jaren op ingezet." Er was een tijd dat de bistro een negatief imago had, omdat het op het campingterrein ligt. "Maar het is gewoon een volwaardig restaurant, dat hebben de afgelopen jaren veel mensen gemerkt. Ze hebben hier gegeten en ervaren dat het goed voor elkaar is. En dat vertellen ze door en nu loopt het goed. Met Pasen kwam 80 procent van de gasten buitenaf en 20 procent van de camping. De ligging bij de Sallandse Heuvelrug zorgt ervoor dat er ook veel fietsers en wandelaars bij de bistro komen. Het is echt een centraal punt tussen Twente en Salland."

In de toekomst hoopt Hoekjen dat de bistro het hele jaar open kan. "Daarnaast wil ik het pand graag uitbreiden met een ruimte voor feesten en partijen, zodat als het restaurant is geopend er ook nog een feestje kan worden gehouden."

Bistro De Oale Ste doet elk jaar mee met de Misset terras top 100. In 2017 is de horecagelegenheid zevende geworden van Nederland en in 2018 hebben zij de publiciteitsprijs gewonnen. "Dat is landelijk gedeeld in vakblad Misset Horeca en ook op social media. Vorig jaar hebben we het de hele zomervakantie en in september drukker gehad. Mensen zijn nieuwsgierig en komen kijken. Maar ook nu blijft het nog hangen: mensen lezen er ergens wat over of horen van het vrienden dat het een goed restaurant met een mooi terras is. Dat is heel leuk om te horen."

"Meedoen aan de Terras Top 100 is toch een beetje strijd om een bepaald niveau uit te dragen en te verbeteren waar nodig. Het is ook een uitdaging voor het personeel om het terras er goed uit te laten zien en klanten altijd goed te helpen. Deelname geeft de drive om met z'n allen ergens voor te gaan." In de periode van 1 april tot en met 9 juni worden de deelnemende horecagelegenheden twee keer bezocht door een mystery guest. "Als terrassen bij de top acht behoren komt de hoofdjury op bezoek. Dit gebeurt wel op afspraak, zij willen dan ook meer weten over de horecagelegenheid." In totaal doen er 350 terrassen mee, de uitreiking is op maandag 8 juli. Hoe het deze keer gaat lopen vindt Hoekjen moeilijk om te zeggen. "We hebben er veel energie gestoken: de richtlijnen zijn opgeschroefd en er zijn trainingen voor het personeel om het niveau weer zo hoog mogelijk te krijgen.

Meer info staat op www.oaleste.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden