Logo thuisintwente.nl


Vrijdag in het Muziekcentrum in Enschede: het Orkest van het Oosten.
Vrijdag in het Muziekcentrum in Enschede: het Orkest van het Oosten. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is komend weekend zoal te doen in Twente?

Vrijdag 10 mei

Napoleon even terug
Het Schelfhorstpark in Almelo gaat terug in de tijd. Na drie eerdere succesvolle edities, komt er een vierde, nòg grotere editie van het Historisch Festival Almelo. In het weekend van 10 tot en met 12 mei zal het kanonsgebulder weer losbarsten. Waar ze in 2013 begonnen met circa 330 re-enactors, is dat aantal nu meer dan verdubbeld.
VR/ZA/ZO Almelo, Schelfhorstpark, 10.00-20.00.

Orkest van het Oosten
Beethoven en Mozart. Deze twee componisten staan op het programma van het Orkest van het Oosten. ''Mozart en Beethoven raken elke generatie weer recht in het hart. Het zal nooit anders zijn, hun taal blijft universeel en onvervangbaar'', aldus het orkest. 12,75 euro.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

De passie van Yamato
''Yamato zorgt voor een atletisch en muzikaal spektakel met drums (met een Taiko-drum van meer dan 500 kilo), kostuums en een waanzinnig decor.'' Dat laat Schouwburg Hengelo weten. ''Om al die inspanning te kunnen leveren, is er passie nodig. In Passion zal Yamato die passie met ons delen.'' 27 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Verliefd met Lenette
Lenette laat je weer verliefd worden op je eigen leven. Dat doet ze tijdens de voorstelling Paradijskleier. ''Zit je uitgeput op de bank gevangen tussen droom en werkelijkheid en weet je het ook allemaal even niet meer? Lenette fileert op hilarische wijze jouw dromen en laat je weer verliefd worden op je eigen werkelijkheid. Vandaag is Lenettes lievelingsdag'', aldus het theater. 25,25 euro.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Oprechte leugens
Eerder dit theaterseizoen stond Patrick Nederkoorn al samen met Jan Beuving in een uitverkocht Theater Hof 88 voor een duovoorstelling. Vanavond speelt Patrick zijn nieuwe solovoorstelling Ik betreur de ophef! Patrick is lid van het team van Spijkers met Koppen, genomineerd voor Neerlands Hoop 2017, vertelt in zijn derde avondvullende solovoorstelling over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. 18 euro.
VR Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Is Dood Paard bang?
Dood Paard speelt Wie is er bang voor Virginia Woolf? Deze uitvoering van de legendarische tekst van Edward Albee door Dood Paard was geselecteerd als publieksfavoriet voor het Nederlands Theater Festival 2013. De nachtelijke gasten, het jonge stel Nick en Honey, worden meegesleurd in een confrontatie tussen het echtpaar Martha en George. Een confrontatie die ontaardt in totale oorlog. 21,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Rondé: kwaliteitspop
Rondé heeft in de drie jaar van hun bestaan ontwikkeld tot een wolfpack. De debuutplaat van Rondé is de optelsom van de muzikale ideeën en talenten van alle vijf. De typische Rondésound omschrijven ze zelf als 'warm, melodieus, poppy, karaktervol, mysterieus en meeslepend'. Kwaliteitspop, dat wil de band. 21,50 euro.
VR Enschede, Metropool, 20.30 uur.

Rick de Leeuw en band
Rick 'Tröckener Kecks' de Leeuw is weer terug, met een band. In Zonder Omweg speelt hij sober, puur en recht op het doel. Met dampend enthousiasme speelt de band hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van Nu Of Nooit tot We Vieren. Het wordt een mix van oud en nieuw. 22,25 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Julian Sas standvastig
''Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest'', aldus Metropool. ''Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock-'n-rollgedachte - het revolutionaire aspect daarvan - zit diep geworteld in de ziel van deze band. Het album Stand Your Ground belichaamt alles waar de band voor staat.'' 19.25 euro.
VR Enschede, Atak, 21.00 uur.

New Face in De Stam
Toegankelijke pop met dubbele bodem van de meest undergroundste band uit Oost-Nederland. New Face in Hell. Fodkua treedt ook op. Dat is een Almelose metalband met covers en eigen werk.
VR Almelo, De Stam, 21.30 uur.

Zaterdag 11 mei

Reuring in de stad
Hengelo verandert tijdens Reuring in de stad in een negentiende-eeuwse stad met historische activiteiten. Er zijn oude ambachten, landbouwmachines, koetsen, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek.
ZA Hengelo, centrum, 10.00 uur.

Buurtmarkt voor iedereen
Boekentafel, perkplanten, hangplanten, bloemstukjes, springkussen, koffie/thee/fris, eigengemaakte heerlijkheden, de naam van een beer raden.... er is van alles te doen tijdens de buurtmarkt.
ZA Almelo, De Ontmoeting, 11.00 uur.

Kunstmarkt Hasselo
Tijdens Kunstmarkt Hasselo zijn er schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, glas, fotografie en sieraden.
ZA Hengelo, Kulturhus Hasselo, 11.00 uur.

Geniet mee met de AWV
Maak kennis met motorboten, wedstrijdroeiers en zeilbootjes. Er is een demonstratie van de reddingsbrigade Wierden en bezoeker kunnen speuren naar koopjes op de markt met nautische spulletjes.
ZA Almelo, Buitenhaven Westzijde 2, 11.00 uur.

In gesprek met Asscher
Boekhandel Broekhuis ontvangt Lodewijk Asscher voor een gesprek met Dolf Ruesink. Aanleiding is het verschijnen van de memoires van Asscher: Opstaan in het Lloyd Hotel.
ZA Enschede, Broekhuis, 14.00 uur.

Dutch Craft Beer Festival
Voor het vijfde jaar houdt brouwerij Stanislaus Brewskovitch het Dutch Craft Beer Festival. 15 euro.
ZA Enschede, Metropool, 13.00 uur.

Concert Pro Musica
Kamerkoor Pro Musica geeft om 16.30 en 20.00 uur een concert met organist Adriaan Koops voor een gevarieerd programma. 12,50 euro.
ZA Den Ham, De Fontein, 16.30 uur.

Wertheim duidelijk
Dat wordt een avond lachen met cabaretier Micha Wertheim. Hij speelt Voor alle duidelijkheid. 19 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Nieuw buitenseizoen
Met artiesten als Elesteon, Murphy McCoy en Sense of Urgency vindt Doktersbos Rock plaats. Het is de aftrap voor het openluchtseizoen. 10 euro.
ZA Nijverdal, Openluchttheater, 20.00 uur.

De balans opmaken
Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Dat doen ze met Orkater tijdens de feelgoodvoorstelling 237 redenen om door te gaan. 24,75 euro.
ZA Enschede, Kleine Willem, 20.30 uur.

Net als Elvis
Vanuit de tuin van Graceland, het huis van Elvis Presley, brengen René Shuman & Angel-Eye de mooiste songs uit hun Elvis Memorial show. 41,50 euro.
ZA Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Gerard Spong vertelt
Advocaat Gerard Spong vertelt in eigen persoon over zijn leven en carrière als een van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. 27 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.0 uur.

Terug naar de 60's
Hoewel de leden van The Bluebettes kinderen zijn van de jaren zeventig en tachtig, delen ze een voorliefde voor de muziek uit de sixties. In hun theaterprogramma Best of the sixties spelen en zingen hun favoriete sixtiessongs. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Avond met metalbands
Samael loopt al even mee in de metalwereld. D Zwitsers begonnen in 1988 en doen nog steeds mee. In het voorprogramma staat Hangman's Chair, een band uit Parijs. 27 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Feest bij Karpaten
Het weer tijd voor een heerlijke avond feest bij Karpaten deze keer optredens van Mickie Krause, Q5 New Style en de dj's Lost Identity van Parookaville. 7 euro.
ZA Ahaus, feesttent, 21.30 uur.

Zondag 12 mei

Voor de allerkleinsten
In deze ritmische theatervoorstelling (2-plus) komt het beroemde Rupsje Nooitgenoeg van de bekroonde kinderboekenschrijver en -illustrator Eric Carle op magische wijze tot leven. Daarnaast nemen de acteurs het jonge publiek mee naar nog drie andere meeslepende verhalen van Carle. 15,75 euro.
ZO Enschede, Wilminktheater, 13.30 en 16.00 uur.

Stoere Sass Jordan
Niemand minder dan de stoere zangeres Sass Jordan komt optreden. Ze is een van de meest indrukwekkende vrouwelijke rock- en bluesvocalisten. Ze is zelfs zo beroemd, dat Chris Caddell and The Wreckage in het voorprogramma staat. 22 euro.
ZO Hengelo, Metropool, 17.00 uur.

Ode aan Radiohead
Onder anderen Matthijs Stronks (Nieuwe Grond en Donnerwetter) en Vedran Mircetic (De Staat) brengen een ode aan Radiohead. 19,50 euro.
ZO Enschede, Concordia, 21.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden