Logo thuisintwente.nl


De Twentse E-bike Dagen worden gehouden op vliegveld Twenthe op 11 en 12 mei.
De Twentse E-bike Dagen worden gehouden op vliegveld Twenthe op 11 en 12 mei. (Foto: )

Twentse E-bike Dagen op het vliegveld

Enschede - Bij de eerste editie vorig jaar kwamen er ruim vijfduizend bezoekers op af: de Twentse E-bike Dagen. Toen moest er nog 5 euro entree worden betaald. Bij de tweede editie van de Twentse E-bike Dagen, op zaterdag 11 en zondag 12 mei, is de toegang gratis. Martijn Kip, één van de initiatiefnemers, verwacht een grote opkomst. "We willen zo veel mogelijk mensen laten komen om ze de juiste keus te laten maken.''

De Twentse E-bike Dagen worden gehouden op het voormalige vliegveld Twenthe, op beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur.
De Twentse E-bike Dagen zijn in het leven geroepen om mensen een proefrit te kunnen laten maken op een goede E-bike.
De organisatie van het evenement is in handen van TSR, dat staat voor Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren, zo legt Martijn Kip uit. "We organiseren de Twentse E-bike Dagen onder het motto 'De vakhandel slaat de handen ineen'. Er doen negen fietsenwinkels uit Twente aan mee. Alle topmerken zijn aanwezig op beide dagen. Er is geen enkel evenement in Nederland waar je zoveel fietsen kunt testen'', zegt Kip.

De bezoekers aan de Twentse E-bike Dagen kunnen de E-bikes testen op een parcours met een lengte van ongeveer anderhalve kilometer. Met hoogteverschillen is rekening gehouden, zodat de motoren van de E-bikes ook op heuvelachtig terrein getest kunnen worden.
De lijst met topmerken waaruit gekozen kan worden is lang: Gazelle, Batavus, Cannondale, Bulls, Sparta, Koga, Ortlieb, Giant, Qwic, Pegasus, Enra, Kettler, Trek, Shimano, Craft, Ortlieb, Uebler, Vredestein en Cube. "Van alle merken zijn vertegenwoordigers aanwezig die informatie kunnen geven over hun fiets'', zegt Kip, die behoorlijk druk is met de voorbereidingen op het unieke gebeuren.

Kip is de bedrijfsleider van Fietsenwinkel Ten Tusscher in Enschede, één van de negen deelnemende fietsenwinkels. De andere acht vooraanstaande fietsenwinkels die bij de Twentse E-bike Dagen acte de presence geven zijn: Pot Tweewielers in Haaksbergen, Leenders Bike Totaal in Hengelo, Harberink Tweewielers in Denekamp, Zwiep Fietsen in Oldenzaal, Bike Totaal Landewé in Enschede, Bike Totaal Damhuis in Glanerbrug), Profile Smit in Almelo) en Geerdink Fietsen in Hengelo.

In Twente stappen steeds meer mensen op de E-bike, weet Kip.
Een goede keus maken bij de aanschaf is heel belangrijk en daar kunnen de Twentse E-bike Dagen een bijdrage aan leveren. "We nodigen iedereen uit om alle modellen te testen. Het doel is om iedereen de juiste keuzes te laten maken, dat de mensen de tijd voor hun beste fiets nemen'', zegt Kip.

E-bikes worden steeds populairder. Kip: "Dat komt ook omdat ze steeds beter worden. Je kunt er steeds verder mee fietsen. Vroeger was de actieradius 40 tot 50 kilometer, nu kun je ver over de 100 kilometer heen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden