Logo thuisintwente.nl


Waterschap zoekt ambassadeurs: Wie wil waterlessen geven?

Twente - Waterschap Vechtstromen zoekt vrijwilligers voor het geven van waterlessen aan kinderen van groep 7 en 8 op de basisschool. Kandidaten moeten het leuk vinden om kinderen iets te leren en affiniteit hebben met het waterschap.

Alle vrijwilligers krijgen een training in lesgeven en een gedegen uitleg over de werking van een rioolwaterzuivering.

Momenteel verzorgt een team van 22 vrijwilligers waterlessen op basisscholen. Ook geven ze rondleidingen aan kinderen op rioolwaterzuiveringsinstallaties in het gebied van Vechtstromen. De waterlessen en rondleidingen blijken zo'n groot succes, dat steeds meer klassen en scholen hieraan willen deelnemen.
Bertus Schuurman zet zich al jaren in als vrijwilliger bij Vechtstromen. "Afgelopen schooljaar hebben meer dan 175 klassen meegedaan aan de waterles. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast kinderen dan bezig zijn", aldus Bertus. Door deze toenemende belangstelling is het waterschap op zoek naar meer ambassadeurs, die deze lessen en rondleidingen willen verzorgen.

"Als vrijwilliger verzorg je waterlessen voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs", geeft Bertus aan. "Als ware onderzoekers gaan de leerlingen aan de slag. Dit doen ze door middel van proefjes, filmpjes en een werkboekje met opdrachten en vragen. Het is een les waarin ze vooral zelf veel doen en mogen ontdekken. Ongeveer twee weken na de waterles op school leid je de klas rond over een rioolwaterzuiveringsinstallatie bij de school in de buurt. Dan kunnen de leerlingen met hun eigen ogen zien en vooral ruiken hoe rioolwater wordt schoongemaakt en uiteindelijk weer terugstroomt in de natuur."
Inschrijven kan tot en met 3 mei.

Voor meer informatie of voor degene die zich gelijk willen aanmelden heeft het waterschap een speciale webpagina: www.vechtstromen.nl/vrijwilliger

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden