Logo thuisintwente.nl


Oef, wat kijkt Anastacia hier boos. Dat verandert vast als ze in Hengelo optreedt tijdens de try-out van We Will Rock You.
Oef, wat kijkt Anastacia hier boos. Dat verandert vast als ze in Hengelo optreedt tijdens de try-out van We Will Rock You. (Foto: )

Anastacia oefent eerst in Hengelo met try-out We Will Rock You

Hengelo - Er gingen maandenlange onderhandelingen aan vooraf, maar nu is het definitief. De Amerikaanse megaster Anastacia (bekend van I'm Outta Love en Not That Kind) komt in november naar Schouwburg Hengelo. Ze speelt de rol van Killer Queen in musical We Will Rock You.

Deze rockmusical – met daarin de grootste Queen hits aller tijden – komt naar Nederland en de try-outs vinden plaats in Hengelo. ''Daarna gaat de show in Amsterdam in première", vertelt schouwburgdirecteur Raoul Boer. ''Lang was onzeker of Anastacia ook in Overijssel op de planken zou staan. De kogel is nu door de kerk. Ze speelt alle shows bij ons in de schouwburg."
Een enorme stunt, aldus de directeur. ''Het komt niet vaak voor dat een ster van dit kaliber in Hengelo te zien is."
We Will Rock You wordt speciaal voor Nederland geproduceerd. Voor de regie tekent de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot) en het Nederlandse bedrijf TEC Entertainment is producent van de show. ''Zij waren het afgelopen seizoen met The Addams Family op tournee", vertelt Boer. ''Ook de try-outs van deze musical vonden plaats bij ons in Hengelo. Dat is heel goed bevallen en daardoor is nu voor We Will Rock You wederom een beroep op ons gedaan."

Een unieke gebeurtenis, zegt Boer. ''Deze productie is in geen enkel opzicht te vergelijken met een normale musical. Het is een gigantische show van internationaal kaliber die met tien vrachtwagens op tournee gaat. Daarmee vergen we het uiterste van de capaciteit van ons theater. De decors zijn immens."

Boer is trots op het feit dat We Will Rock You naar Hengelo komt. ''Zeker nu een wereldster onderdeel uitmaakt van de internationale cast." Die wereldster is de Amerikaanse zangeres Anastacia. Voor haar is de rol van Killer Queen in We Will Rock You een droom die uit komt. De zangeres behoort tot de grootste sterren ter wereld volgens de directeur. Ze stond in 2005 met de originele Queen op het podium tijdens een concert in Zuid-Afrika en vertolkt nog altijd met enige regelmaat het repertoire van de band.
We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit.
De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre op West End om Londen in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan twintig miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.
We Will Rock You is vooral een eerbetoon aan de nummers van Queen. De muziek is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers.

We Will Rock You is vanaf december voor een gelimiteerd aantal voorstellingen te zien in AFAS Live in Amsterdam en het World Forum Theater in Den Haag. Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november vinden de try-outs plaats in Schouwburg Hengelo.

De musical wordt volledig Engelstalig uitgevoerd.

Zie www.schouwburghengelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden