Mia Julia was dé ster bij de tweede openingsavond van Karpaten in Alstätte, over de grens bij Enschede. Het festival telt nóg vier feestavonden.
Mia Julia was dé ster bij de tweede openingsavond van Karpaten in Alstätte, over de grens bij Enschede. Het festival telt nóg vier feestavonden. (Foto: )

Karpaten: Mia Julia wil Nederland ook veroveren

Alstätte – Ze wordt aangekondigd als 'die Königin von Mallorca', maar Mia Julia is toch echt een Duitse topzangeres die de mensen op de banken krijgt bij haar optreden in de grote feesttent van Karpaten in Alstätte. Zo'n zesduizend bezoekers vieren er feest. Vier feestavonden staan er nog op het programma: Karpaten Party Total op zaterdag 27 april, Karpaten Tanz in den Mai op dinsdag 30 april, Karpaten Nacht der Nächte op zaterdag 4 mei en Karpaten das Finale op zaterdag 11 mei.

Karpaten staat bekend als 'DAS Musikzeltfestival in Nordrhein Westfalen'. De eerste Karpaten werd al gehouden in 1962 en sindsdien is het festival alleen maar groter geworden.
Door de ligging, vlak over de grens bij Enschede -het adres is Hörsteloe 50, tussen Alstätte en Ottenstein in- komen er altijd al wel veel bezoekers uit Die Niederlände, maar de organisatie juicht het toe als er meer zouden komen.
In totaal zijn er zes festivaldagen in acht ruimtes met 51 top acts, onder wie veertig dj's.

De opening van het festival was op paaszaterdag (met onder andere dj Rob Toonen), maar op paaszondag volgde 'gewoon' opening Volume 2. Om half zeven 's avonds komen de eerste bezoekers al binnen en het gaat door tot vijf uur in de ochtend. Gelijk bij het eerste nummer van Chaos Team staan de mensen al op de banken; de tafels staan vol met drank. Er wordt volop meegezongen met de schlagers en de stemming is vanaf het begin opperbest. Als Mia Julia wordt aangekondigd als 'die Königin von Mallorca' staat de tent zo'n beetje op de kop. Mia zingt met veel enthousiasme vier nummers. Het is een voorproefje van haar echte optreden, later in de nacht.

In de omkleedruimte, achter de grote feesttent, vertelt ze even later dat ze zich zelf geen Königin von Mallorca noemt. "Ik heb wel een huis in Mallorca en daar ben ik ook begonnen met optredens als zangeres. Ik sta sinds 2012 op de bühne en ik vind het heel leuk om op te treden. Het is ook altijd uitverkocht.''

Karpaten doet ze nu voor de derde keer en de organisatie ziet Mia Julia graag komen. "Karpaten ist immer geil'', zegt ze. "Ik heb hier veel fans en ze gaan er altijd vol voor tijdens het feestvieren. De stemming is hier echt altijd super.''

Hoe dicht bij de grens Alstätte ook ligt, in Nederland trad Mia Julia nog nooit op. "Ik zou graag ook eens in Nederland willen optreden, maar dan moeten ze me wel boeken'', zegt ze met een smile.
Aflevering 3 van Karpaten is op zaterdag 27 april. Hofbräu-Regiment treedt dan op en dj's als Fosco en David Puentez. Op dinsdag 30 april, bij de 'Tanz in den Mai', treedt Aischzeit op, met Fazeless, Ray G en Quicksilver als dj's.

De laatste twee zaterdagen van Karpaten zijn op 4 en 11 mei. De Nederlandse band Beethoven speelt op 4 mei en Mickie Krause en Lost Identity treden op 11 mei op. Firebeat is een van de dj's op 4 mei en op 11 mei staat Black Beats achter de draaitafel.

Meer berichten