Robin Braker: ''Mensen bellen mij wel eens met de mededeling dat ze een probleem hebben. Maar dan zeg ik dat ze geen probleem hebben, maar een uitdaging.''
Robin Braker: ''Mensen bellen mij wel eens met de mededeling dat ze een probleem hebben. Maar dan zeg ik dat ze geen probleem hebben, maar een uitdaging.'' (Foto: )

Installateur Robin Braker neemt de nodige positiviteit en professionaliteit mee

Delden - Met het voorjaar in volle gang is het weer tijd om de dakgoot schoon te maken. Hiermee worden problemen voorkomen, zo weet Robin Braker van Braker Installatietechniek uit Delden. "Het beste is om de dakgoot één keer per jaar schoon te maken, dat kan net na de herfst of in het voorjaar." Zo, de eerste tip is er uit. We hebben hier dan ook met een vakman te maken.

Robin heeft altijd de wil gehad om voor zichzelf te beginnen. "Ik heb de opleiding metaal-elektra gedaan en vervolgens de opleiding loodgieter. Vanaf mijn zestiende heb ik een leerwerktraject gevolgd bij drie verschillende werkgevers. Daarna ben ik voor mezelf begonnen." Het bedrijf is opgericht in juni 2013.

"Het loodgietersvak vond ik veel uitdagender dan metaal-elektra, het is heel afwisselend. De ene keer zit je onder de vloer, de andere keer op zolder voor de ketel of op het dak. Geen dag is hetzelfde. Het is ook mooi als je van begin tot einde bezig bent met een project. En als de klant dan terugbelt voor een ander probleem, is het helemaal geweldig."

Klanten kunnen terecht bij Robin met lekkage, storingen aan bijvoorbeeld de ketel of waterontharder, nieuwe producten zoals pelletkachels en renovatie. ''Ook projecten voor de lange termijn kunnen worden gedaan door Robin, die zes dagen per week werkt", vertelt vriendin Angeliek. "Veel mensen vinden het fijn om problemen te laten oplossen door een klein bedrijf: het is persoonlijker, gemoedelijker en goedkoper", vult Robin aan.

"Het leukste is dat we het bedrijf in die zes jaar hebben zien groeien", aldus Angeliek, die hem vlak na de start van zijn bedrijf leerde kennen. "Het klantenbestand is uitgebreid. Daarnaast is Robin als persoon ook gegroeid: hij is positiever en professioneler geworden."

Robin: "Het is van hobbymatig naar professioneel gegaan: ik heb een nieuwe bus en nieuwe materialen." Angeliek: "Vanuit grote bedrijven zijn er veel nieuwe ontwikkelingen, zoals de waterontharder en pelletkachel. Dat zijn allemaal dingen waar je als installateur op in kunt spelen. Daar moeten we meer tijd aan besteden, want het houdt klanten geïnteresseerd. Zo kan het bedrijf groeien en ontwikkelen."

De kracht van het bedrijf zit in de flexibiliteit en de service. "Ik heb geen 9 tot 5-mentaliteit en ben doordeweeks ook gewoon 's avonds beschikbaar. Daarnaast ben ik direct en eerlijk, zodat klanten weten waar ze aan toe zijn. Ook ga ik voor kwaliteit, dat is wel duurder, maar dat geef ik van tevoren goed aan. Kwaliteit gaat boven alles. Mensen bellen mij wel eens met de mededeling dat ze een probleem hebben. Maar dan zeg ik dat ze geen probleem hebben, maar een uitdaging. Veel vaste klanten sturen een appje als zij een probleem hebben waar geen haast bij is. Dan reageer ik altijd snel en dat wordt gewaardeerd. Je laat de klant weten dat je hebt gezien en actie gaat ondernemen. Het terugkoppelen bij aanvragen gaat nu dus veel soepeler."

Het stel hoopt nog meer groei van het bedrijf. "Een bedrijf met personeel gaat het niet worden, Robin werkt het werkt liefst alleen. De hoeveelheid werkt wisselt nu per week en is niet altijd fulltime, nu is er een rustige periode. We hopen het klantenbestand uit te breiden zodat Robin echt druk is met zijn eigen klanten en eigen werk, in plaats van ingehuurd tot worden door een ander bedrijf."

Robin heeft tot slot nog wat tips voor de lezers. "Kijk bij een storing aan de ketel eerst altijd of de gaskraan open is of het water voldoende is bijgevuld. Als je mij gaat bellen, zorg ervoor dat je storingcodes bij de hand hebt, dan weet ik snel wat er aan de hand is en kan ik misschien via de telefoon helpen. In het geval van fabrieksgaranties kan ik het dan direct aanmelden."

Mensen kunnen volgens Angeliek heel veel zelf, maar weten vaak niet hoe. Robin geeft de klanten daarbij graag tips.

Braker Installatietechniek is gevestigd aan de Julianastraat 20 in Delden. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op de Facebookpagina en www.brakerinstallatie.nl.

Meer berichten