Logo thuisintwente.nl


Vrijdag bij Paco Plumtrek in Almelo: A Song Journey.
Vrijdag bij Paco Plumtrek in Almelo: A Song Journey. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er komend weekend zoal te doen in Twente?

Goede vrijdag

Curiosa- en snuffelmarkt
Er is vandaag een extra curiosa- en snuffelmarkt op het Van Heekplein in het centrum van Enschede. Zo wordt Goede Vrijdag nog een stukje leuker.
VR Enschede, Van Heekplein, 9.00-18.00 uur.

Albergen: De Passie
De Passie is overal, dus ook in Albergen waar de wandelaars zich verzamelen achter sporthal De Danne. Officieel heet het de Passie van de Pancratius Parochie.
VR Albergen, Refterstraat, 19.00 uur.

Saasveld: Passieconcert
Met een optreden van Da Capo wordt de Passie opgevoerd. Er worden Nederlandstalige liedjes gezongen.
VR Saasveld, Plechelmuskerk, 19.00 uur.

Afrikaanse passie
Het Cape Town Opera Chorus, dat zijn achttien zangers en zangeressen die een op Pasen geïnspireerd programma ten gehore brengen: African Passion, met daarin delen van de Matthäus Passion. 29,75 euro.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Thomas Acda solo
Met Motel staat Thomas Acda helemaal in het eentje op het podium met een muzikale cabaretvoorstelling. Het is volgens het theater een avond ''vol verhalen, liedjes en avonturen over de liefde, vriendschap en de onvermijdelijke dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven''. 19,90 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.


 

Het is stil bij Ferry
Ferry Doedens speelt in de musical Stil in mij (jawel, van de hitsingle van Van Dik Hout). Het is een verhaal dat gaat over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar jezelf. Het wordt een avond vol lachen én ontroeren. 22 euro.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.


 

Avond Americana
A Song Journey treedt op als onderdeel van hun afscheids- en theatertour. Het wordt een feitelijke en gedeeltelijk autobiografische muzikale reis door de geschiedenis van de Americana. 15 euro.
VR Almelo, Paco Plumtrek, 20.30 uur.

Guzman niet boos
''Het einde van de wereld nadert. Als Trump het niet voor elkaar krijgt, dan zijn het wel de gevolgen van het broeikaseffect. We gaan eraan, dus het maakt toch niet meer uit'', aldus Emilio Guzman. 15 euro.
VR, Borne, Kulturhus, 20.30 uur.

Ode aan Bob Marley
Rootsriders brengt een ode aan Bob Marley. De band roept Marley-fans op hun persoonlijke favoriete Marley-tracks door te geven via de facebookpagina van de band, om zo samen het mooist denkbare eerbetoon aan Marley samen te kunnen stellen. 19,50 euro.
VR Hengelo, Atak, 20.30 uur.Paul Young zingt nog
Paul Young. Die ken je toch wel, van Love Of The Common People. En hij treedt nog steeds op. 36 euro.
VR Enschede, Atak, 20.30 uur.


Maaike den Dunnen
Vandaag presenteert Maaike den Dunnen haar tweede album Inner Space: een intieme reis door de abstracte gevoelswereld. Het zijn eigen songs, met af en toe een verrassende cover. 15 euro.
VR Enschede, De Tor, 21.00 uur.

Zaterdag 20 april

Groot vliegerfeest
Vandaag, morgen en maandag is het een groot vliegerfeest tijdens het Vliegerfestival Vroomshoop. ''Het is een groot, gratis vliegerfestival waar voor iedereen iets te beleven valt'', zo laat de organisatie weten.
ZA/ZO/MA, Vroomshoop, Tonnendijk, 10.00 uur.

Boerenmarkt en mode
De boerenmarkt (met veel aanbieders van de lekkerste regionale producten) in Losser heeft deze keer als thema mode. Daarom doen modezaken ook mee. En die modezaken in Losser verzorgen modeshows in de open lucht. Dat doen ze om 12.30 uur in de Brinkstraat, om 14.00 in de Raadhuisstraat en om 15.30 in winkelcentrum De Brink.
ZA Losser, centrum, 10.00 uur.

Actief op Sprengenberg
Op de Sprengenberg zorgt Natuurmonumenten voor leuke activiteiten zoals vanavond tussen 19.00 en 21.00 uur met de boswachter op zoek naar reeën en morgen laat de imker van 14.00 tot 16.00 uur zijn werk in de bijenstal zien. 10 euro.
ZA Haarle, Erve De Pas, 14.00 uur.

André ontmoet Aaltje
Borboleta Music gaat een muzikaal gesprek aan met Aaltje van Zweden (de vrouw van dirigent Jaap van Zweden). De presentatie is in handen van André Kerver. 15 euro.
ZA Enschede, Concordia, 16.00 uur.

Muziek in open lucht
De band Fishermans Friends treedt op tijdens Music @thepark. Bij slecht weer wordt Music @thepark overdekt.
ZA Hengelo, Prins Bernhardplantsoen, 18.00 uur.

Eline Schellekens vertelt
Documentairemaakster Eline Schellekens is te gast bij de Nieuwe Liefde Almelo. Zij heeft met haar film M6NTHS de hoogste onderscheiding gekregen voor de beste korte documentaire. Het gaat om een biggetje dat opgroeit in de bio-industrie. De muzikale omlijsting wordt deze avond verzorgd door Lavalu.
ZA Almelo, Hof 88, 18.00 uur.

Passieconcert door Looft den Heer
Christelijk gemengde zangvereniging Looft den Heer uit Notter nodigt iedereen uit voor het Passie-Paasconcert. Het belooft een concert te worden met ruimte voor bezinnen en vieren, verootmoediging en verlossing en uitkijken naar de toekomst. Het koor: ''Uiteraard blijven wij op deze stille zaterdag niet alleen maar achterom kijken, maar blikken we ook alvast vooruit naar de opstanding van onze Heer.''
ZA Wierden, dorpskerk, 19.30 uur.

Lachen met Asporaat
Judeska is de grofgebekte, brutale, hilarische en van centimeters lange nepnagels voorziene creatie van Jandino Asporaat. Ze is een van de sterren van De Dino Show en de film Bon Bini Holland. Dit keer is ze echter te ver gegaan. Na haar meest recente arrestatie heeft de rechtbank besloten dat Judeska achter slot en grendel moet blijven. 27,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Preston Palace: beats
SLAM! On Tour. Zo heeft een avond met de beste beats en lekkerste platen van dit moment. 42,50 euro.
ZA Preston Palace, 20.00 uur.


Bram brengt ode
Bram van der Vlugt speelt Kat op het spek, geschreven door Thomas Verbogt. Het is een ode aan de kracht van het verhaal. Het verhaal: Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als 13-jarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Ruim 75 jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Toch zoeken ze naar wat er in de oorlog is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar. 16,25 euro.
ZA Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Korthals: Alles
Louise Korthals speelt Alles. Ze gaat namelijk de muzikale confrontatie aan. Met alles. Het theater: ''Ze schuurt langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?'' 20 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Net als The Eagles
De Ultimate Eagles gaat integer om met klassiekers als Hotel California, Desperado, One Of These Nights, Take It Easy en Tequila Sunrise. ''De leden beheersen niet alleen hun instrument maar zijn ook stuk voor stuk goede zangers, onmisbaar als je het origineel eer aan wil doen'', aldus Atak. ''The Ultimate Eagles herbergt dus louter topmuzikanten en dat hoor je vanavond in Enschede als ze al die wereldhits voor je gaan spelen.'' 27,25 euro.
ZA Enschede, Atak, 21.00 uur.

The Fire Harvest en
Michael Feuerstack

The Fire Harvest maakt liedjes die ergens tussen alt-country, slowcore en post-rock laveren. Ook is er een opreden van Michael Feuerstack. 10 euro.
ZA Enschede, Atak, 21.00 uur.

Eerste paasdag

Markt in het bos
De oprit naar Bad Boekelo is zo lang dat er een heuse braderie en vlooienmarkt, genaamd Markt in het bos, plaatsvindt. Er zijn tientallen kraampjes en grondplaatsen, met zowel nieuwe als gebruikte handel. Van complete verzamelingen tot speelgoed en boeken en van cd's en platen tot oude sieraden en glas- en aardewerk.
ZO Boekelo, Bad Boekelo, 10.00-17.00 uur.

Paastakslepen
Duizenden mensen bezoeken elk jaar weer het traditionele paastakslepen in Denekamp. Nadat de boom tegen 13.00 uur in het Singraven is omgehakt en van takken is ontdaan wordt deze met de top naar voren richting het dorpscentrum gesleept.
ZO Denekamp, Singraven, 13.00 uur.

Traditioneel vlöggeln
door Ootmarsum

De VVV legt het uit: ''Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. De poaskearls lopen vanaf de Paasweide naar de stad, waar dan het vlöggeln begint. Op de Markt rolt de lange slinger van mensen zich uiteindelijk op. Beide paasliederen worden nog eenmaal gezongen en tenslotte worden de aanwezige kinderen onder hoerageroep opgetild.''
ZO/MA Ootmarsum, Kerkplein, 17.00 uur.

Tweede Paasdag

Extra Weerselose Markt
Niet alleen op de traditionele zaterdag, maar ook op deze Tweede Paasdag is er een Weerselose Markt. 1 euro.
MA Weerselo, Markt, 9.00-17.00 uur.


Paaswandeling De Lutte
Wie mee wil wandelen door het buitengebied van De Lutte kan kiezen uit twee paaswandelingen. Er zijn routes van 5 en 9 kilometer door de Hooge Lutte, over de Belvedère en over de idyllische Paasbergweg. 6,50 euro.
MA De Lutte, VVV, 10.00-12.30 uur.


Paasfair Heuvelrug
Staatsbosbeheer houdt een paasfair. Het wordt een dag vol activiteiten voor jong en oud.
MA Nijverdal, Buitencentrum, 10.30-16.30 uur.


Matzemarkt synagoge
Voor iedereen die van lekker eten houdt, zijn er gerechten uit de joodse paaskeuken zoals soep met matzeballen, matzetaart en vele andere hartige en zoete gerechten tijdens de culinaire matzemarkt. Ook zijn er alle soorten en maten matzes, matzemeel, wijn en speciale levensmiddelen voor pesach (joodse Pasen) te vinden. 7,50 euro.
MA Enschede, synagoge, 11.00-17.00 uur.

Poas Bloas Festival
De Lutter Muzikanten bijten traditiegetrouw het spits af tijdens het Poas Bloas Festival. Doel van het festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen. 15 euro.
MA De Lutte, De Vereeniging, 13.00 uur.

Woezel en Pip
Iedereen van 2 jaar en ouder is welkom bij de show van Woezel en Pip. 15 euro.
MA Nijverdal, ZINiN, 14.00 en 16.00 uur.


Introdans en Spinvis
Met de familievoorstelling Vier verhalen en een dag werken Spinvis en Introdans samen. In een voortdurend veranderend decor staan vier muzikanten en twaalf dansers op het podium. 15 euro.
MA Enschede, Wilminktheater, 14.30 uur.

Duo bij Cobblestone
Pharis en Jason Romero treden op bij Cobbelstone. Jason is naast muzikant ook een begenadigd banjo- en gitaarbouwer. Volgens Cobblestone passen ze perfect bij Pasen. ''Hun zang is aards en hemels tegelijk.'' 12,50 euro.
MA Oldenzaal, JW Racerhuis, 15.30 uur.Bigbandfestival
Ook in deze editie van het Bigbandfestival wordt De Reggehof weer ingenomen door de jeugd met muziek en dans. In de grote theaterzaal treden drie jeugdbigbands uit Amsterdam, Haarlem en Hengelo op. Tussen de optredens van de Bigbands zal Top.nl zingen in de Theaterzaal. Daarnaast is er ook een buitenprogramma voor de Reggehof, op het Blue Note Square.
MA Goor, Reggehof, 13.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden