Logo thuisintwente.nl


Mr Nice is van de vele bands die live optreden tijdens Soul Connection. Foto: Eric van Nieuwland
Mr Nice is van de vele bands die live optreden tijdens Soul Connection. Foto: Eric van Nieuwland (Foto: Eric van Nieuwland)

Soul Connection: Een avondje live soulklassiekers in Metropool

Enschede - Liefhebbers van oude én nieuwe soul kunnen op vrijdag 12 april hun hart ophalen tijdens Soul Connection in Enschede. Plaats van handeling is Metropool (het voormalige Atak).

Een avond waar de muziek van Otis Redding, The Supremes, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Curtis Mayfield, Aretha Franklin in de schijnwerper staat maar waar een superswingende liveband én dj's ook modernere vertolkers van het genre zoals Bruno Mars, Amy Winehouse, Beyoncé en natuurlijk Prince voorbij komen.

'De combinatie is nog niet eerder vertoond'

''De combinatie is nog niet eerder vertoond'', zo laat Rick Escher van Metropool weten. ''Er zijn bands die zich toeleggen op het spelen van soul en er zijn dansavonden waar dj's de klassiekers in de mix gooien maar een avond waar het publiek het beste van beide voorgeschoteld gaat krijgen was er vooralsnog niet in de regio. Daar wordt op 12 april in Metropool in Enschede verandering in gebracht.''

De live muziek komt voor rekening van Mr. Nice. Frontman Jared Grant (bekend van The Voice Of Holland) en frontvrouw Lola Green (bekend van Sabrina Starke en Sarah-Jane) zorgen ervoor dat je je binnen no-time in een aflevering van Soul Train waant. Rick: ''Deze geweldige zanger en zangeres worden begeleid door een altijd groovende band met een hele strakke blazerssectie.'' De muzikanten (bekend van Marutyri) hebben al op vele internationale festivals gespeeld, onder meer het North Sea Jazz Festival. De muziek die op de setlist van deze band ontbreekt komt ook voorbij.

The Soul Club DJ's , al jaren verantwoordelijk voor feesten vol soul en funk in Twente, draait alle platen die het genre groot maakten en nog altijd houden.
De avond begint om 20.30 uur. Het café van Metropool in Enschede is vanaf 18.30 uur geopend voor mensen die voor het feest losbarst al van een drankje willen genieten.

Kaarten kosten 14 euro in de voorverkoop en 17 euro aan de avondkassa.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden