Logo thuisintwente.nl


Vrijdag in het ZINiN Theater in Nijverdal: Jennie Lena.
Vrijdag in het ZINiN Theater in Nijverdal: Jennie Lena. (Foto: )

De Grote Weekendagenda

Twente - Wat is er komend weekend zoal te doen in Twente?

Vrijdag 12 april

Johannes Passion
Het Orkest van het Oosten en Consensus Vocalis voeren de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach op. 25 euro.
VR Oldenzaal, Plechelmus, 19.00 uur.

Bezoek Getty Kaspers
Getty Kaspers komt samen met de schrijver van haar boek, Dave Boomkens, naar boek Prins om haar boek te presenteren over haar bewogen leven. In 1975 wint Kaspers met Teach-In het Eurovisie Songfestival. Maar haar leven was niet altijd een sprookje, zo lezen wij in het boek. 7,50 euro.
VR Markelo, Boekhandel Prins, 20.00 uur.

Cabaretiers oefenen
Tryo, oftewel 'trio cabaretiers try-outen', is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretiers ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Er zijn optredens van Farbod 'Frappant' Moghaddam, Bram Martens en Victor Luis van Es. 13,75 euro.
VR Bornerbroek, Brookshoes, 20.00 uur.

Toonkunst Almelo zingt de Johannes Passion
Met medewerking van orkest Van Wassenaer Consort en diverse solisten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arno Vree. 30 euro.
VR Almelo, Grote Kerk, 20.00 uur.

Voorstelling Twee
Theatergroep De Gil brengt deze tragi-komische voorstelling op de planken. Het zijn ingetogen miniatuurtjes, bondige ontmoetingen met verrassende wendingen, op de vierkante millimeter uitgewerkt. Allemaal mensen die contact willen maken, maar net op het verkeerde moment de verkeerde vraag stellen. 10 euro.
VR/ZA Hengelo, KamaKtheater, 20.00 uur.

Theatertournee
Frank Boeijen

Hits van toen worden op een verrassende manier naar het heden gehaald. Zijn theaterconcert is een reis door de tijd van de jaren '80 naar het heden 25 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Jennie Lena
An Acoustic Evening

Klein, intieme, akoestische show. Jennie Lena ging niet mee in de waan van succes. De Voice-finaliste kreeg na haar deelname een overvloed aan liedjes aangeboden, maar zij besloot om bij zichzelf te blijven en koos haar eigen pad. 19,50 euro.
VR Nijverdal, ZINiN Theater, 20.15 uur.

LikeMinds & Saman Amini - A seat at the table
Een pijnlijk, actueel, confronterend en ontroerend verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme en uitsluiting. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent. 19 euro.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Orkater - 237 redenen om door te gaan
Acteurs Leopold Witte en Geert Lageveen steggelen over leven en de dood op een persoonlijke en fijne manier. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, probeert de ander de dood te bezweren. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten. 17,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Lucky Fonz III
De liveshows van Lucky Fonz III zijn berucht om de unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering. Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop geliefde hits als 'Ik heb een meisje', 'Jongens' en 'Linde met een E'. 15,75 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

De Grote Karaoke Show
Show waar jij aan de microfoon staat met een volledige liveband achter je. Kies uit een lijst van 100 songs en bouw een feestje. 15 euro
VR, Enschede, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 13 april

Weerselose markt
Van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook vind je er handelaren van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. De markt ligt op een 2,5 hectare groot marktterrein, een gedeelte is overdekt. 1 euro.
ZA Weerselo, Markt, 8.30 uur.

Woudenberg: Carmiggelt
Vanaf 1947 tot 1975 schreef Simon Carmiggelt elke dag een Kronkel. Dat was een kort verhaal, een levensschets. Een man (onmiskenbaar Carmiggelt zelf) slentert door de stad en belandt in een komische situatie of heeft een ontmoeting met een kleurrijk type. Nu, meer dan veertig jaren na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Twentse Vlooienmarkt
Rondsnuffelen in een grote hal waar overbodige spullen worden verkocht. Wat je ook zoekt, de kans is groot dat je het bij één van de vele kraampjes vindt. 5 euro.
ZA Enschede, Expo Twente, 9.00 uur.

Wandelen in het spoor van Stork
Stichting De Verhalenkraal neemt u mee op een wandeling langs 'vergeten' Storklocaties. Met komische en serieuze verhalen over de familie Stork. Aanmelden via Storkverhalen@gmail.com. 7,50 euro.
ZA Hengelo, Achter het station bij ingang Metropool, 11.00 uur.

Bewust! Event
Beurs waarin aandacht is voor onderwerpen op het gebied van duurzaamheid en bewustwording. Er zijn lezingen en workshops. 2 euro.
ZA Enschede, De Melkweg, 12.00-17.00 uur.

Paaskermis
Gezellige en 's avonds mooi verlichte kermis met zo'n 60 attracties. Tot 22 april.
ZA Enschede, Volkspark, 13.00-23.00 uur.

Heartland Festival
Heartland richt zich op alle muziek die raakvlakken heeft met roots: blues, americana, bluegrass en country, maar ook andere muziekstijlen die zich laten inspireren door deze genres. 32 euro.
ZA Heneglo,Metropool, 16.00 uur.

Twee van Enschede
Laagdrempelige en recreatieve loop van twee Engelse Mijl (3,2 kilometer). Het gaat om de fun. Je mag ook meedoen met je handbike, op rolschaatsen of in een rolstoel. Fietsen zijn niet toegestaan. Inschrijven vanaf 11.00 uur. 5 euro.
ZA Enschede, Saxion, 18.30 uur.

Beste kinderlied van 2019
De genomineerde liedjes worden uitgevoerd en er wordt een winnaar gekozen. De genomineerden zijn Jeroen Schipper met 'Kijk eens wat ik kan', Jurrian van Dongen met 'Watermoleculen', Selma Visscher met 'De egel' en Jasper Smit met 'Ik heb zelf iemand gepest'. 7,50 euro.
ZA Enschede, De Kleine Willem, 19.00 uur.

Eerste halve finale Open Podium Twente
Talentenjacht in alle theatergenres van Twente voor aanstormend én al bewezen talent uit Overijssel. 5 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 19.30 uur.

Pieter Derks - Voor wat het waard is
Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met de concurrentie. Met zichzelf. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. 25,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Passieconcert
Het Twents Liturgiekoor voert de 'Via crucis' uit van Franz Liszt en het Borns Kleinkoor 'Die sieben Worte Jesu am Kreuz' van César Franck. 12,50 euro.
ZA Hengelo, Kristalkerk, 20.00 uur.


The Beggars Clan
Avondje Ierse cultuur met The Beggars Clan. 20 euro.
ZA Vriezenveen, Cultureel Centrum Kerkstraat, 20.00 uur.

Rob & Emiel - Onderweg
Als Rob en Emiel het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. En u reist mee. Een theatervoorstelling met een twist. 20 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Harry Sacksioni
Sacksioni speelt composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues, maar kan ook de snaren van zijn gitaar laten smeulen met funk. 19 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN Theaterl, 20.15 uur.

Ernst Daniël en
Coosje Smid

Warm concert de mooiste en meest intieme liedjes. Liedjes die van ouder op kind worden overgebracht; zoals Ernst Daniël ze doorgeeft aan Coosje. Liedjes van Ramses Shaffy, Jules de Corte, Annie MG Schmidt, Willem Wilmink en anderen. 19,50 euro.
ZA Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Zondag 14 april

Enschede Marathon
Met onder meer de Kidsrun, Tubantia Marathon, Companyrun en Cityrun.
ZO Enschede, Centrum, 10.00 uur.

Vlooienmarkt
Tientallen stands van particulieren met overtollige huisraad, klein antiek, speelgoed en verzamelingen.
ZO Buurse, Ter Huurne, 10.00 uur.

Hulsbeekdag
Van alles te beleven voor het hele gezin.
ZO Oldenzaal, Het Hulsbeek, 11.00 uur.

Vintage + More
Unieke tweedehands merkkleding, design, meubelen en brocante. Met livemuziek in deze sfeervolle ambiance is het voor bezoekers goed verpozen binnen of buiten op het terras. 3 euro.
ZO Almelo, Het Stadslab Indië, 12.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden