Logo thuisintwente.nl


Calefax maakt met Eric Vloeiman van Dido & Aeneazz een eigen bewerking van Dido and Aeneas van Purcell.
Calefax maakt met Eric Vloeiman van Dido & Aeneazz een eigen bewerking van Dido and Aeneas van Purcell. (Foto: )

Eric Vloeimans en zijn vele muzikale vrienden

Enschede - De beroemde trompettist Eric Vloeimans is dit jaar al voor de tweede te vinden in Enschede. Op woensdag 17 april speelt hij samen met het ensemble Calefax de voorstelling Dido & Aeneazz (een woordspeling op Dido and Aeneas) in de Grote Kerk.

''Calefax is een rietenkwintet. Dan heb je dus een hobo, klarinet, basklarinet, fagot en saxofoon", zo vertelt Eric die zelf nog een bassist en drummer heeft uitgenodigd. ''Al die instrumenten bij elkaar geven deze barokopera van Purcell een heel ander jasje.''

Het repertoire van Calefax bestaat uit bewerkingen van muziek vanaf het jaar 1100 tot nu. Deze keer laten ze hun licht schijnen op de barokmuziek. ''Barok heeft een drive en nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden'', volgens Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax. Hij maakte al eerder eigenzinnige arrangementen van stukken van Monteverdi, Bach en Dowland. Nu komt hij met een gloednieuwe bewerking van Purcells opera Dido & Aeneas bij. Eric Vloeimans voegt zijn verleidelijke en wendbare trompetgeluid toe om dit meesterwerk nieuw, fris leven in te blazen.

De avond begint om 20.00 uur en kost 24,50 euro. Zie ook www.wilminkthetaer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden