Logo thuisintwente.nl


Foto: Rene Wolf
Foto: Rene Wolf (Foto: Rene Wolf)

Enschede drie dagen lang marathonstad

Enschede - De activiteiten rondom de Enschede Marathon - met als hoogtepunt de echte marathon op zondag - beslaan dit jaar liefst drie dagen.

Zo wordt er op vrijdag 12 april samen met de Universiteit Twente en het Roessingh een congres gehouden over ontwikkelingen in de hardloopsport. Op zaterdagavond kan iedereen die nog niet toe is aan een langere afstand meedoen aan 'De Twee van Enschede', een laagdrempelige loopwedstrijd van twee mijl (3,2 kilometer).

Op zondag is er geen koopzondag in Enschede in verband met de marathon. Alle winkels in de binnenstad zijn dan gesloten. Het centrum en de binnenstad van Enschede zijn verminderd toegankelijk tijdens de marathon. Een groot deel van het parcours loopt door het centrum van de stad en start en finish zijn op het Van Heekplein.

Een andere belangrijke vernieuwing dit jaar is de verhuizing van het start/finishgebied naar het H.J. van Heekplein. "We merkten dat de start en finish met bijbehorende tenten te ver weg lagen van het Van Heekplein, terwijl daar de lopers na afloop samenkomen", zegt Sandra Melief van de organisatie. "Door start en finish te verplaatsen naar het Van Heekplein ontstaat er niet alleen meer contact tussen lopers, sponsoren en publiek, maar ook nog meer gezelligheid en sfeer."
Er zijn zondag meerdere wedstrijden over diverse afstanden. De grote marathon van 42 kilometer start om exact 10.00 uur.

De Enschede Marathon is de oudste marathon van Nederland en West Europa. Bij de eerste editie, in juli 1947, deden 51 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Vandaag de dag doen er bijna elfduizend deelnemers mee.

Meer berichten