Logo thuisintwente.nl


Foto:

Hiddink Caravans & Recreatie viert jubileum

Tubbergen - In de showroom van de familie Hiddink ruikt het naar versgebakken appeltaart. Ze vieren dit weekend namelijk hun dertigjarig jubileum. Sinds 1989 kan de kampeerliefhebber terecht aan de Nobelstraat in Tubbergen voor caravans, voortenten en een groot assortiment kampeerartikelen.

Tubbergen - Ooit runde Robert Hiddink samen met zijn vrouw Lydia de zaak. Ondertussen bestaat het team uit tien medewerkers en werken ook dochter Linda en zoon Richard in het bedrijf. Maar ondanks de groei hebben ze het gevoel van het familiebedrijf niet verloren. Op koopavonden of bij drukte in de zomer eten ze allemaal mee. "Dan kookt mijn moeder en schuiven we allemaal aan. En ook in de middag proberen we gezamenlijk te eten. Zo houdt je het team betrokken bij elkaar", aldus Linda.

Voor de 64-jarige Robert brengt het ondernemen weinig verrassingen meer met zich mee. Hij en zijn vrouw begonnen met het tectyleren van auto's in Almelo. In de loop der tijd kwam daar de verkoop van aanhangers bij. Toen ze zelf gegrepen werden door het kamperen, lieten ze de autobranche voor wat het was en verhuisden ze naar Tubbergen om daar Hiddink Caravans en Recreaties op te starten.

Er is veel veranderd in die dertig jaar als je het Robert vraagt. "Kamperen is natuurlijk een eeuwenoude business, maar de caravans van tegenwoordig zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt."

De showroom zelf is ook van alle gemakken voorzien en oogt gezellig, ze creëren echt een campinggevoel. "Dat heb ik te danken aan mijn vrouw Lydia, zij zorgt er voor dat de winkel mooi is aangekleed, en schenkt graag een kop koffie in voor de klanten. En als je van ver komt, smeert ze ook een plak Twentse krentenwegge voor je. Dat vind je niet meer bij grote bedrijven." Lydia: "Dat maakt het juist zo leuk, wij horen alle vakantieplannen van onze klanten. En als de caravan dan weer in de stalling wordt gebracht, vertellen ze hoe het was. Daar geniet ik echt van mee."

Het bedrijf is door de jaren heen drie keer verbouwd. Steeds werd er uitgebouwd om nog meer caravans, nieuw en gebruikt, te kunnen etaleren. Ook de werkplaatsruimte en de stallinghallen zijn verdubbeld om aan de vraag van de klant te voldoen. Dat is het leuke van het ondernemerschap volgens Richard. "Sinds januari zijn we naast caravandealer van Adria, Fendt en Kabe ook dealer van het campermerk Malibu. Ook daar is veel vraag naar, en als ondernemer wil je de klant dan graag bedienen. Altijd even spannend zo'n nieuwe markt, maar het wordt heel goed opgepakt, dus dat is mooi!"

Dit weekend staat in het teken van het dertigjarig jubileum. Naast taart bij de koffie is men welkom om een kijkje te nemen in de nieuwste caravans, voortenten en campers of de gebruikte modellen. Of je laat je verleiden door de jubileumacties die Hiddink aanbiedt. De verjaardag van hun kampeerzaak laten ze in elk geval niet onopgemerkt voorbijgaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden