Logo thuisintwente.nl


Garage2020: Hackathon tegen kindermishandeling

Enschede - Door samen creatief te denken in de vorm van een hackathon wil Garage2020 samen met partners nieuwe invalshoeken, ideeën en oplossingen ontwikkelen tegen kindermishandeling. De hackathon vindt plaats van 1 tot 5 april bij de Universiteit Twente in Enschede.

Fleur Mensink is coördinator van Garage2020: "Een hackathon is een evenement waarbij deelnemers non-stop bezig gaan om oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken. Studenten uit verschillende studierichtingen strijden in teams voor het winnende idee. Zij krijgen daarbij begeleiding vanuit de betrokken gemeenten, van hulpverleners van Jarabee en Jeugdbescherming Overijssel, mensen uit het bedrijfsleven en Nokidding."
De veertien Twentse gemeenten zijn partner van Garage20202 in de hackathon. De Tubbergse burgemeester Wilmien Haverkamp is bestuurlijk vertegenwoordiger namens de gemeenten: "Kindermishandeling ontstaat niet van de ene op de andere dag, deze vormen van geweld sluipen er vaak door allerlei problemen in en komen voort uit onmacht. De verscheidene oorzaken zorgen ervoor dat er geen pasklare oplossing bestaat. De samenwerking in deze hackathon van de verschillende partijen maakt het interessant, want we weten dat de oplossing niet enkel ligt bij het inzetten van een professional." .

De hackathon wordt gehouden in Twente, Rotterdam-Leiden, Amsterdam en Eindhoven. Fleur: "De lokale winnaars krijgen op 16 april een plek op het landelijke evenement. De bedenkers van het winnende idee krijgen hulp van Garage2020 en het programma 'Geweld hoort nergens thuis' om het concept daadwerkelijk te realiseren. De Twentse gemeenten gaan er daarna ook mee aan de slag. "We verwachten dat deze hackathon ons nieuwe ideeën geeft over hoe wij kindermishandeling nog beter kunnen aanpakken'', zegt Haverkamp.

Zie ook www.garage2020twente.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden