Logo thuisintwente.nl


Het personeel van Fietsenwinkel Ten Tusscher is er druk mee, met de E-bike Testdagen.
Het personeel van Fietsenwinkel Ten Tusscher is er druk mee, met de E-bike Testdagen. (Foto: DE FOTOLOODS)

E-bike Testdagen bij Ten Tusscher

Enschede - Steeds meer mensen maken de overstap van de gewone fiets naar een elektrische en dat merken ze bij Fietsenwinkel Ten Tusscher ook. Op de jaarlijkse E-bike Testdagen die Ten Tusscher houdt wordt het ieder jaar drukker. "De mensen weten ons goed te vinden'', zegt bedrijfsleider Martijn Kip van Ten Tusscher.

De mountainbike en de racefiets zijn zeker nog belangrijk in de fietsenzaak van Jan ten Tusscher aan de Oldenzaalsestraat, maar anno 2019 is de elektrische fiets ook een belangrijke factor. E-bikes zijn hot.
En bij Ten Tusscher hadden ze wat dat betreft een vooruitziende blik, want de E-bike Testdagen zijn er al een jaar of zes, zo meldt Martijn Kip, de bedrijfsleider van Fietsenwinkel Ten Tusscher. "Je merkt echt dat het elk jaar drukker wordt.'' Vroeger heette het E-bike Dagen, nu heet het E-bike Testdagen. "We nodigen iedereen uit om de nieuwe modellen te testen. Het doel is om iedereen de juiste keuzes te laten maken, dat de mensen de tijd voor hun beste fiets nemen'', zegt Martijn Kip.

De E-bike Testdagen bij Ten Tusscher worden dit jaar gehouden van 27 tot en met 30 maart. Dan staat er van woensdag tot en met zaterdag een team klaar om de klanten goed op weg te helpen. "Voor ons is het alle hens aan dek'', zegt Kip. "Het is de belangrijkste week van het jaar. Al het personeel wordt ingezet.''

En dat is nodig ook, want inmiddels gaat het om 'honderden bezoekers', zo meldt Kip. "De E-bikes worden steeds populairder en dat komt ook omdat ze steeds beter worden. Je kunt er steeds verder mee fietsen. Vroeger was de actieradius 40 tot 50 kilometer, nu kun je ver over de 100 kilometer heen.''

Wat ook is veranderd is dat de E-bikes nu voor een groter publiek interessant zijn. De 'ouden van dagen' waren de eerste doelgroep, maar de verjonging is aardig ingetreden. "Het gaat van jong tot oud'', zegt Kip. "Ook 18-jarigen nemen tegenwoordig een E-bike. Bijvoorbeeld om mee naar school te gaan bij langere afstanden. Dan nemen ze een E-bike in plaats van een scootertje. Het willen bewegen speelt dan mee.'' De keus aan E-bikes is groot. "We hebben wel honderd verschillende soorten fietsen'', zegt Kip. "Allemaal topmerken, alleen echte kwaliteit. Altijd geleverd met een goed servicepakket. De fiets wordt volledig op maat afgesteld, zodat mensen zonder klachten en problemen kunnen fietsen. En als de fietshouding toch niet naar wens is, mogen ze kosteloos terugkomen.''

Fietsliefhebbers die de E-bike Testdagen willen bezoeken zijn tussen 9.00 en 18.00 uur welkom bij Ten Tusscher op 27, 28, 29 en 30 maart. De website van Ten Tusscher maakt melding van een gratis verzekering ter waarde van 489 euro.

Belangrijke merken bij Ten Tusscher zijn Cannondale, Trek, Pegasus, Gazelle, Idworx, Giant, Sparta, Batavus en Specialized. Standaard gaan ze zo'n 25 kilometer per uur, maar er zijn ook E-bikes verkrijgbaar die 45 halen.

Meer berichten