Logo thuisintwente.nl


Willem van Hanegem komt naar het Wilminktheater in Enschede. Foto: Goffe Struiksma.
Willem van Hanegem komt naar het Wilminktheater in Enschede. Foto: Goffe Struiksma. (Foto: Goffe Struiksma)

Voetbalheld Willem van Hanegem komt naar het Wilminktheater!

Enschede - Voetballegende Willem van Hanegem komt voor een unieke theatershow naar Enschede. 'De Kromme' staat op donderdag 4 april om 20.00 uur met interviewer Eddy van der Ley eenmalig op de planken van het Wilminktheater in Enschede.

Van Hanegem vierde op 20 februari zijn 75-jarige verjaardag. Kort na het bereiken van die mijlpaal komt de 52-voudig international van Oranje voor een exclusief theatercollege naar Enschede. In de show 'Een bijzondere avond met De Kromme' neemt schrijver/presentator Van der Ley hem mee op een avontuurlijke reis langs de hoogte- en dieptepunten uit zijn voetballeven, waarbij beelden worden getoond van het WK 1974 in West-Duitsland. Verder gaat Van Hanegem in op zijn even verrassende als speciale relatie met Twente en op de actualiteit van het voetbal. Het publiek kan vragen stellen. Na afloop is er een meet & greet.

Van der Ley is verguld met de komst. "Voor een hele generatie voetballiefhebbers is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten. Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.''

Meer berichten