Logo thuisintwente.nl


Foto:

De thuiswedstrijd van Thies: The Cool Quest in Metropool

Hengelo - The Cool Quest speelt op vrijdag 22 maart in Metropool in Hengelo. De teller gaat inmiddels ruim over de vijfhonderd optredens in binnen- en buitenland.

De mix van energieke 90's hiphop, moderne pop en funk laat zelfs de grootste houten klaas in beweging komen. Het fundament van dat geluid wordt gelegd door de Hengelose drummer Thies Bouwhuis die dus op 22 maart een thuiswedstrijd speelt.

Thies is geboren in 1994 en woont jarenlang onder de rook van het ziekenhuis in Hengelo-west. Hij woont overigens nog steeds in Hengelo maar reist met de regelmaat van de klok naar Zwolle waar de overige leden van The Cool Quest hun thuisbasis hebben en waar gerepeteerd wordt. "Wat dat betreft is spelen in Hengelo voor mij extra leuk'', zo laat Thies weten.

Veel van Thies' vrienden wonen ook in Hengelo. ''En die reizen echt niet ieder optreden achter me aan. Maar als ik hier mijn kunsten vertoon, komen ze vaak wel kijken waar ik mee bezig ben'', zegt Thies. ''Een live optreden verschilt natuurlijk ook wel van een plaat, dus voor mij een mooi moment om te laten zien wat ik doe."

Thies drumt dus, maar is samen met een aantal andere bandleden ook medeverantwoordelijk voor de productie van de albums. The Cool Quest heeft er twee, en een EP. "Ons laatste album Vivid kwam in maart 2018 uit. We hebben inmiddels al weer een aantal nieuwe dingen opgenomen. We willen in 2019 een stel losse singles uitbrengen, eind deze week of begin volgende week releasen we Till It's Over. Daar komt ook weer een mooie clip bij. Misschien bundelen we die singles aan het eind van het jaar wel tot een nieuw album. We gaan in elk geval een paar nieuwe nummers loslaten op het publiek in Metropool."

Thies begon op zijn negende met drummen nadat hij erachter kwam dat er minder drumnoten waren dan noten bij bijvoorbeeld een piano. Want daar speelde hij eerst op. "Maar pianolessen waren niet zo mijn ding. Die noten inderdaad. Ik speelde veel dingen na van op de radio. Moest ik op les ineens dingen spelen die veel makkelijker waren en die ik niet leuk vond. Ik tikte met mijn handen sowieso al overal op dus de overstap naar drummen lag voor de hand."

Thies geeft inmiddels zelf drumlessen in Hengelo bij PopsCool, van het spelen met de band alleen kan hij nog niet rondkomen. "Dat is wel iets waar we als band naar streven natuurlijk. Dat is voor iedere muzikant denk ik het ultieme doel. Maar we klagen zeker niet. We spelen veel, ook internationaal. We stonden onlangs op twee grote Duitse festivals bijvoorbeeld en op Paaspop. Supergaaf om te doen. Toen we in Wenen speelden, stonden we voor een publiek dat onze teksten woord voor woord meezong. Dat is best surrealistisch. Als je dat avond aan avond zou kunnen doen dan zou ik ervoor tekenen!"

The Cool Quest maakt dus uiterst dansbare muziek waarin hiphop, funk, moderne dance en pop samen vloeien. "We zijn geen band met opgeheven vingertjes maar kijken wel kritisch naar de wereld om ons heen. Samen moet je er het beste van maken, en muziek kan daarin fungeren als een verbindende factor."

En wie laat er de smerigste windjes in de tourbus? "Dat ben ik zelf. In elk geval de meeste en ook het meest schaamteloos!" Op 22 maart hebben de overige leden van The Cool Quest dus geluk, want Thies kan deze avond op de fiets naar zijn werk.

Meer berichten