Logo thuisintwente.nl


De Losserse Miriam Guensberg gaat bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo van alles vertellen over haar nieuwe boek. Foto: Erik van 't  Hullenaar
De Losserse Miriam Guensberg gaat bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo van alles vertellen over haar nieuwe boek. Foto: Erik van 't Hullenaar (Foto: Erik van 't Hullenaar)

Losserse schrijfster Miriam Guensberg naar Hengelo

Hengelo - Boekhandel Broekhuis ontvangt op 21 maart in de Hengelo vestiging Miriam Guensberg. Aanleiding is het verschijnen van haar nieuwe roman De vachtbrief. Zij wordt geïnterviewd door Ivan Borgsteijn. Aansluitend signeert zij haar boek.

Miriam is in 1950 in Losser geboren. ''Mijn vader kreeg in dat zelfde jaar zijn Nederlandse nationaliteit'', zo vertelt ze. ''Hij was een Poolse jood die als arts bij de eerste Poolse pantserdivisie diende. Tijdens de bevrijding van Breda werd hij bij mijn moeder ingekwartierd. Hij trouwde met haar en werd na nogal wat omzwervingen in Twente anesthesioloog. Zijn familie is vermoord, zijn vaderland was hem ontnomen, maar hij bleef een positieve man.''

Miriam heeft zich in haar boek opnieuw laten inspireren door de geschiedenis van haar Pools-joodse vader. De Vrachtbrief borduurt voort op thema's die ook in haar eerdere romans Poolse tranen (2013) Ooit (2015) en Het geheim van Audrey H (2017) te vinden zijn; ditmaal is het een bevlogen oldtimerverzamelaar die op levendige toon zijn levensverhaal vertelt.

De avond in donderdag 21 maart duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar hengelo@boekhandelbroekhuis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden