Logo thuisintwente.nl


Foto:

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is er komende weekend zoals te doen in Twente?

Vrijdag 1 maart

Twentse lichtparade
Hengelo Verlichte praalwagens met characters, dansers en danseressen trekken door de binnenstad, net als grote en kleine loopgroepen. De parade wordt opgeluisterd met muziek van onder meer dweilorkesten, fanfares, drumbands en meer.
VR Centrum Hengelo (start Bankastraat), 19.15 uur.

Literair in de Pol
met Nico Dijkshoorn

Presentator Gijs Eijsink gaat met de huisdichter van De Wereld Draait Door in gesprek over zijn werkzaamheden en publicaties. Dijkshoorn heeft aangegeven zijn gitaar mee te nemen, dus ook muzikaal wordt het genieten. 15 euro.
VR Diepenheim, Herberg de Pol, 20.00 uur.

The Dutch Eagles
Ruim veertig jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. 25,50 euro (zitplaatsen) / 20,50 euro (staplaatsen).
VR Goor, Reggehof, 20.00 uur

Jordan Roy: eerbetoon aan George Michael
Jordan Roy is bekend van The Voice of Holland en brengt een muzikaal eerbetoon aan George Michael met nummers als Careless Whisper en Freedom. 25,60 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Motorcafé over bijzondere reis
Een enthousiaste motorrijder doet in woord en beeld verslag van zijn motortrip door Duitsland, Oostenrijk en Italië. Dit onder genot van een hapje en een drankje uit die landen. Na het verslag is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips. Aanmelden via holtjer@home.nl of via 06-20587822. 5 euro.
VR Nijverdal, Bachlaan 56al, 20.00 uur.

Medisch Centrum Best
Een knipoog naar de ziekenhuisserie Medisch Centrum West uit de jaren negentig. Neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster (gespeeld door Marloes van den Heuvel) die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiaire gespeeld door Arijan van Bavel. Wat doet trouwens die dokter elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer? 23,50 euro.
VR, Theater de Kappen Haaksbergen, 20.00 uur.

Danny Vera: Pressure Makes Diamonds
Concert met een band, blazersselectie en strijkensemble die je zal doen terugdenken aan de orkesten van weleer. De Middelburgse singer-songwriter Danny Vera, meest bekend om zijn onderscheidende Americana sound, schrijft al sinds zijn tienerjaren liedjes over het leven, de liefde en de dood. 20,25 euro.
VR Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Naar Casablanca
Nederlandse toneelbewerking van de Hollywood-klassieker Casablanca. Stefan Rokebrand en Jamie Grant vervullen de hoofdrollen van Rick en Isla. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een indringend, venijnig liefdesverhaal. Het verhaal over twee verzetshelden die elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het oog verliezen. Het maken van keuzes staat centraal. In een wereld en samenleving waarin tegenstellingen enorm op scherp worden gezet, maar is dat in de wereld waarin wij nu leven niet ook zo? Het historische verhaal met een verbinding naar de prangende actualiteit. Voorstelling met een live band op het toneel. 22 euro.
VR Nijverdal, ZINiN theater, 20.15 uur.

Kleinkunst Festival: Halve finalistentournee
De cabaret- en kleinkunsttalenten gaan met hun zelfgeschreven programma's op een try-out tournee. Bij deze voorstelling staan Lisa Ostermann, Meester Alex en Rikkert van Huisstede op de planken. 15,50 euro.
VR Almelo, Hof88, 20.15 uur.

Fresku in Kleine Willem: Voordat het te laat is
Fresku is een creatieve duizendpoot en geboren verhalenverteller. Verrassing is zijn belangrijkste wapen. Net als hij je heeft meegesleept in een kwetsbaar en hartverscheurend verhaal, duikt er een absurd typetje op – patserrapper Gino Pietermaai of de volkse racist Willy Keurig – dat je met een hilarische en schaamteloze monoloog op het andere been zet. Fresku heeft nog heel veel onnavolgbare gedachtespinsels en fantastische verhalen in petto. 19,50 euro.
VR Enschede, De Kleine Willem, 20.15 uur.

Douwe Bob maakt muzikale reis
In zijn muziek, als zanger, muzikant en liedschrijver, was Douwe Bob drie bejubelde albums lang opmerkelijk stijlvast. Maar ook dat gaat veranderen, de blik moet verruimd, de horizon verbreed. Hij maakt zich langzaam los van de muziek waarmee hij opgroeide: Westcoast, sixties, country en hippie. Hij reist verder. Douwe Bob hongert ernaar zijn nieuwe geluid en inzichten te delen met het publiek. 24 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Zaterdag 2 maart

Weerselose Markt
Van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook vind je er handelaren van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. De markt ligt op een 2,5 hectare groot marktterrein, een gedeelte is overdekt. 1 euro.
ZA Weerselo, Markt, 8.30-14.00 uur.

Streekmarkt
Er zijn op deze streekmarkt streekproducten van ruim 25 producenten, onder meer groente, fruit, vlees, vis, brood en zuivel. Dat wordt natuurlijk weer genieten van al dat lekkers.
ZA Delden, centrum, 9.00-15.00 uur.

Markt bij Hengelose Korfbal Club
Van alles is te koop bij deze rommelmarkt zoals elektrische apparatuur, computers, kleding, boeken, speelgoed, glaswerk, curiosa/brocante, LP's en verlichting. Van de opbrengst profiteert het jeugdwerk van HKC en verder komt het de gehele vereniging ten goede.
ZA Hengelo, Sportpark 't Wilbert, 9.00-13.00 uur.

Familieconcert: Lejo
ontdekt het orkest

Lejo (bekend van Sesamstraat) bezoekt wegens groot succes nogmaals het Orkest van het Oosten. Met zijn grote ogen neemt hij jonge kinderen mee in een bijzondere muzikale wereld. Het orkest speelt, Lejo haalt muzikale streken uit en samen laten ze verschillende instrumenten en muziekstijlen horen. Kinderen kunnen na afloop oogjes knutselen, zodat ze thuis verder kunnen spelen. 7,50 euro.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 15.00 uur.

Perenbomen bloeien wit door Kwatta en Gnaffel
Theatergroep Kwatta & Theater Gnaffel bundelen opnieuw hun krachten voor een herneming van het aangrijpende, maar door z'n lichtheid ook grappige verhaal van Gerbrand Bakker. De tweeling Klaas en Kees en jongere broer Gerson spelen graag 'zwart', een soort blindemannetje. Als de broers en de hond Daan op een zondagochtend in het autootje van hun vader stappen, verandert alles in één harde klap. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. 7,50 euro.
ZA Enschede, De Kleine Willem, 19.00 uur.

Sirenia speelt nieuwe werk
De band Sirenia speelt veel werk van het nieuwe album Arcane Astral Aeons maar de groep speelt ook nummers van eerdere albums. Het nieuwe album leunt iets zwaarder op metal. 22,50 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 20.00 uur.

Javier Guzman kijkt terug op zijn leven
In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

The Bootleg Sixties featuring the Overtures
Een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig. De band treedt op met wereldberoemde songs van Simon & Garfunkel, The Doors, Beach Boys, Beatles, The Rolling Stones, Who en Shocking Blue. 26 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 21.00 uur.

Zondag 3 maart

Peuterfestival
Prentenboekjesfestival Feest in de stad met de voorstelling Nijntje op de fiets. De foyer is omgetoverd tot prentenboekenstad vol bekende figuren uit de prentenboeken. Actrice en zangeres Marianne van Houten de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. 10 euro
ZO Haaksbergen, De Kappen, 9.45 en 10.45 uur.

Curiosa- en ook een snuffelmarkt
Een markt met LP's, EP's, mini-LP's, MaxiSingles, singles, cd's, dvd's, videobanden, boeken, prenten, strips, glas, aardewerk, sieraden, oud speelgoed, religieuze objecten en meer.
ZO Enschede, Van Heekplein, 11.00-17.00 uur.

De Grote Twentse Carnavalsoptocht
Tientallen praalwagens en andere creatieve uitingen trekken door het centrum van de Boeskoolstad.
ZO Oldenzaal, Centrum, 12.30 uur

Jazz at the Bieb: jubileumconcert
Dit tweede jubileumconcert is gewijd aan de jazzcity New York. Op het programma staan tien stukken van Ellington en vijf van Johan Bijkerk. 7 euro.
ZO Almelo, bibliotheek Almelo, 15.00 uur

Swang Thang Quintet in Jazzclub Hengelo
Jazzclub Hengelo houdt elke eerste zondag van de maand jazzoptredens. 8 euro.
ZO, theatercafé Brasserie So Nice van Schouwburg Hengelo, 16.00 uur

Meer berichten