Logo thuisintwente.nl


Foto: Debby Koehorst

Kom op met die vrolijke optochten!

Twente - Komend weekend wordt het carnaval in Twente afgesloten met in ontzettend veel steden en dorpen optochten. Van heel klein, tot heel groot is het zoals elk jaar weer een vrolijk gezicht.

Twente - De meeste optochten zijn zaterdag (al doet Tilligte het elk jaar op zondag). De Grote Twentse Carnavalsoptocht (ze schrijven het zelf met allemaal hoofdletters) is natuurlijk op zondagmiddag in Oldenzaal. Het is nu al te voorspellen dat er zoveel publiek is, dat de auto's op kilometers afstand staan geparkeerd in de berm.
Elk jaar weer trekt deze optocht ruim honderdduizend bezoekers naar de Boeskoolstad. De stoet vertrekt om 12.30 uur.

Ook een bijzondere optocht is die van Hengelo op vrijdagavond: de Twentse Lichtparade. Dat is de grootste verlichte optocht van noordoost-Nederland met de afgelopen jaren een record aantal bezoekers en deelnemers.
''Zodra de schemering valt en de stadsverlichting in de binnenstad van Hengelo is uitgeschakeld, worden de straten in de binnenstad van Hengelo met honderdduizenden lampjes sfeervol verlicht'', zo laat de organisatie weten.

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. ''In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.''

De praalwagens halen wel lengtes van 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog en zijn verlicht met duizenden lampjes. ''Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden'', aldus de organisatie.
De Twentse Lichtparade op vrijdag 1 maart start om 19.15 uur aan de Bankastraat.

Meer berichten