Foto:

Tuinexpo Salland: Twintig jaar de groenste beurs van Oost-Nederland

Luttenberg - De editie 2019 van Tuinexpo Salland (22 tot en met 24 februari) gaat de boeken in als de twintigste editie. Hiervoor gaat de manege in Luttenberg volledig op de schop om ruimte te bieden aan deze tweejaarlijkse tuinbeurs.

''Tuinexpo Salland heeft een reputatie op te houden als groenste beurs van Oost-Nederland en ook dit jaar kunnen we de bekende slogan 'Het voorjaar begint in Luttenberg' weer van stal halen'', zo laat Els Tijs van de organisatie weten. ''Een flink aantal hoveniers heeft zich ondanks een meer dan goed gevulde orderportefeuille namelijk weer bereid verklaard een modeltuin aan te leggen. Of misschien moeten we tegenwoordig wel zeggen tuinconcept. Het aanbod loopt uiteen van de moderne, eigentijdse tuin tot de prairietuin en van de Madurodamtuin tot een tuin met klimwand en kabelbaan voor de kinderen. De rode draad? Onderhoudsvriendelijk.''

Hoewel ze bepalend zijn voor de aantrekkingskracht van Tuinexpo Salland zijn de modeltuinen niet de enige blikvanger. Het aanbod standhouders voor deze jubileumeditie is namelijk ook erg groot en gevarieerd: Van hondenvoeding tot kunstgras, van steigerhouten meubelen tot groene energie en van bodembedekking met perzikstenen tot bamboekussens. "Het is een mooie mix. Wat velen met elkaar verbindt, is het woord duurzaamheid. En in dat licht hebben we ook het initiatief genomen voor een boekenruil. Als je de Tuinexpo bezoekt, kun je in een speciale boekenkast op zoek naar een leuk tuinboek of tijdschrift over tuinen. Je kunt alleen inbrengen, alleen meenemen, maar ook ruilen", vertelt Ineke Mollink namens de organisatie.
De vernieuwing van het bestuur heeft volgens haar goede ideeën opgeleverd. ''Er is namelijk ook het initiatief genomen voor een 'secret garden'. Dat klinkt mysterieus, maar de twee woordvoerders doen verre van geheimzinnig over het concept: een plein met foodtrucks en andere ambassadeurs van lekker eten. "Het is in ieder geval onze knipoog naar het gevoel van buiten leven. Hier wordt een tweede terras gecreëerd waar je gezeten aan een picknicktafel heerlijk kunt genieten."

Zie ook www.tuinexposalland.nl

Meer berichten