Dr. Matthias Remy is oogarts in het Augen-Zentrum-Nordwest. Hij heeft ervaring opgedaan in Nederland en spreekt Nederlands.
Dr. Matthias Remy is oogarts in het Augen-Zentrum-Nordwest. Hij heeft ervaring opgedaan in Nederland en spreekt Nederlands. (Foto: )

Augen-Zentrum-Nordwest in Ahaus: Oogzorg van de hoogste kwaliteit

Ahaus - Oogheelkundige zorg op het hoogste niveau: dat biedt Augen-Zentrum-Nordwest net over de grens in Ahaus. Augen-Zentrum-Nordwest levert oogzorg op het hoogste niveau. Een team van zeer ervaren specialisten behandelt dagelijks tientallen mensen met uiteenlopende aandoeningen aan het oog.

De beste oogheelkundige zorg, Nederlandstalig, korte wachttijden en vergoeding via de zorgverzekering: Nederlanders zijn bij Augen-Zentrum-Nordwest in Ahaus aan het juiste adres. De artsen behandelen oogziektes, oogklachten en afwijkingen aan het oog. "Hier kan alles. Onze oogzorg is van de hoogste kwaliteit", zegt de Nederlands sprekende dr. Matthias Remy.

De Duitse oogarts is een van de ruim twintig artsen van Augen-Zentrum-Nordwest. Remy werkt sinds enkele jaren in Ahaus. Daarvoor was hij oogarts in Utrecht en Arnhem. "Ik heb in Nederland de nodige ervaring opgedaan. Voor Nederlanders is het prettig om in de eigen taal uitleg te krijgen. We krijgen hier bij Augen-Zentrum-Nordwest veel Nederlanders op bezoek. Onze kliniek heeft een goede naam opgebouwd. Niet alleen hier in Duitsland, maar ook net over de grens in Nederland. Nederlanders zijn belangrijk voor ons."

Patiënten kunnen bij Augen-Zentrum-Nordwest rekenen op korte wachttijden. Augen-Zentrum-Nordwest is gevestigd aan de Domhof 15 in het centrum van Ahaus. In deze praktijk komen de patiënten voor een diagnose. Geopereerd wordt elders. "De behandelingen worden uitgevoerd in het OP-Zentrum bij het St. Marien-Krankenhaus hier in Ahaus. Onze artsen opereren daar. Voor een diagnose, behandeling en nazorg hoeven Nederlanders dus niet ver te reizen. Dat gebeurt in Ahaus."

Veel voorkomende behandelingen zijn operaties aan grauwe staar. Ook hoornvliestransplantaties en netvliesoperaties worden veelvuldig uitgevoerd. "We hebben daarvoor de modernste apparatuur tot onze beschikking. Augen-Zentrum-Nordwest investeert in de nieuwste technieken. Daardoor kunnen niet alleen oogziektes en oogklachten verholpen worden. Ook is het mogelijk afwijkingen aan het oog te herstellen. Remy: "We bieden ook cosmetische chirurgie."

Tevens zijn er lasertechnieken waardoor de bril overbodig wordt. Nooit meer een bril dragen? Bij Augen-Zentrum-Nordwest kijken ze naar de mogelijkheden. "We bieden complete oogzorg. Hier werken meer dan twintig artsen, er zijn tweehonderd medewerkers en twaalfduizend operaties per jaar. Staaroperaties zijn er jaarlijks zo'n zesduizend."

Augen-Zentrum-Nordwest is gevestigd in Ahaus, maar dat betekent niet dat alle Nederlanders naar deze plaats moeten rijden voor een afspraak. Augen-Zentrum-Nordwest heeft in de grensstreek diverse locaties. "Die zitten in Münsterland en Emsland. Ook in Bad Bentheim zit een praktijk."

De kliniek is TÜV-gecertificeerd. TÜV is een onafhankelijk bureau in Duitsland, dat gericht is op certificatie van producten en diensten.

Meer berichten