Foto:

De Grote Twentse Weekendagenda

Twente - Wat is dit weekend te doen in Twente? Een overzicht:

Vrijdag 22 februari

Loet Moet
Zingen, dansen, springen en een broodje knakworst eten. Dat kan tijdens de familievoorstelling Loet Moet van Ruth Bakker. Loet moet zoveel doen, maar daar heeft zij geen zin in. Ze wil liever de hele dag dansen, springen en zingen. Loet sluit zich op in haar slaapkamer, waar ze helemaal in haar eigen sprankelende wereld kruipt. 8,50 euro.
VR Nijverdal, ZINiN, 14.00 uur.


Voorjaarswandeling
IVN Enschede houdt voorjaarswandeling in de omgeving van het Rutbeek. Tijdens wandeling in het buitengebied van Enschede gaat men samen met een IVN-natuurgids op zoek naar eerste tekenen van de lente. Tip: Neem een verrekijker mee. Vrije gift.
VR Enschede, Buitencentrum De Voshaar, 14.00 uur.

Maan en Paul
Geniet van Maan (de Steenwinkel), de winnares van The Voice Of Holland. In het voorprogramma staat Paul Sinha. Naast het uitbrengen van eigen muziek schrijft en produceert hij ook vaak voor anderen. 20,75 euro.
VR Enschede, Metropool, 20.30 uur.

Nog een keer Richard
Om alles! is volgens het theater het meest succesvolle cabaretprogramma uit het oeuvre van Richard Groenendijk. Daarom kon een reprise niet uitblijven en toert hij dit seizoen wederom met deze hit. 26 euro.
VR Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Net als Bob Dylan
De muziek van Bob Dylan is iconisch en nu bestaat er een groep artiesten die net zo iconisch klinken als Dylan zelf. De show bestaat uit akoestische nummers, soloperformances en songs met de hele band, net zo veelzijdig als de optredens van Dylan zelf. 24,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

All Stars in theater
Wie de film en/of televisieserie All Stars gezien heeft, weet: deze musicalversie van All Stars is een absolute must-see voor man en vrouw, jong en oud, aanvaller en verdediger. Het is een feelgoodvoorstelling over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan de onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. 42,75 euro.
VR en ZA Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Anneke zonder
The Gathering

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al weer vele jaren een succesvolle solocarrière. Sinds eind jaren negentig vliegt Anneke voor optredens de hele wereld over en ze geniet nog steeds van het onderweg zijn. Tijdens de vluchten wordt er gekletst, gelachen, plannen gemaakt en herinneringen opgehaald. Anneke geeft haar publiek 18 euro.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

De een is boer en de
ander heet De Boer

De een is Boer en de ander heet Boer. Samen zijn Mark Boer en Ton Mentink: de Boer Mentink. Ze staan al jaren op de planken met toneelgroep Fleringen. Nu doen het samen. Dat wordt een avond heerlijk lachen. 12,50 euro.
VR Borne, Kulturhus, 20.15 uur.

Tony Hadley in concert
Tony Hadley is ex-Spandau Ballet. Met zijn band speelt hij al die hits nog altijd. Naast hits van zijn voormalige band waagt hij zich ook aan een paar klassiekers. 39 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Kamchatka: powerblues
Iedereen die wel eens een potje Risk heeft gespeeld, weet waar het ligt, maar lang niet iedereen weet dat het schiereiland ook naamgever is van dit powerblues trio uit Zweden. 13,50 euro.
ZA Enschede, Metropool, 21.00 uur.

Zaterdag 23 februari

Weer markt
Elke zaterdag is het weer tijd voor de Weerselose Markt. 1 euro.
ZA Weerselo, Markt, 8.30 uur.


Holterbergwandeltocht
De Holterbergwandeltocht kent weer vele afstanden: van 5 tot en met 30 kilometer. De 30 start om 10.00 uur en de 5 om 13.00 uur. 5 euro.
ZA Holten, camping de Holterberg, 10.00 uur.

Dag van het bos
In het bos van Daantje Das laat bosbouwer Remco Rensen zien hoe bomen omgezaagd worden en die vroeger met behulp van paardenkracht uit het bos werden gesleept. Op het Holterbergplein maakt Remco met zijn motorzaag bijvoorbeeld uilen of eekhoorns uit de boomstammen. Kinderen kunnen boven het vuur een broodje bakken en er is warme chocolademelk. Start bij het museum. 4 euro.
ZA Holten, Natuurmuseum Holterberg, 14.00

 

Toontje Lager: jeugdsentiment
Voor Erik Mesie vallen de meisjes nog steeds in katzwijm en Toontje Lager speelt voor uitverkochte zalen in heel Nederland. Iedereen wil stiekem dansen. Metropool: ''Boor veel mensen is Toontje Lager eigenlijk gewoon de innemende Erik Mesie en die pakt als vanouds de gitaar op en zingt de sterren van de hemel, want nog altijd goed bij stem én ook nog eens een man die leuk kan verhalen over alle liedjes en dat dus ook op humoristische wijze doet.'' 22 euro.
ZA Hengelo, Metropool, 19.15 uur.

Muziek in De Kappen
Wat Algerak precies is? De Kappen zegt het lekker niet: ''Laat u verrassen.'' Wel dat er veel muziek is. 12,50 euro.
ZA Haaksbergen, De Kappen, 20.00 uur.

Sterrenkijkavond
Wat is er nu mooier dan op een mooie heldere avond sterren te kijken? De avond is geschikt voor jong en oud. 8 euro.
ZA Lattrop, Cosmos, 19.30 uur.


Laagland: Gewoon Held
Gewoon Held is een energieke en kleurrijke voorstelling van Het Laagland voor iedereen van 8 jaar en ouder waarin vier superhelden proberen gewoon te zijn. Gewoon heel gewoon te zijn. 9,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 19.30 uur.

Magisch poppenspel
De flexibele schuimrubberen figuren van Duda Paiva Company brengen bezoekers de eigenaardige wereld van The Fairy Queen tot leven. Deze familievoorstelling is een feestelijke ontmoeting van muziek van Henry Purcell, bewerkt en gespeeld door het Nederlands Blazers Ensemble. 15 euro.
ZA Diepenheim, De Pol, 20.00 uur.


Martijn zingt Hazes
We mogen allemaal meezingen als Martijn Fischer muziek zingt van André Hazes. Hij komt met een complete band. 22,50 euro.
ZA Enschede, Metropool, 20.00 uur.

Net als Pearl Jam
Het podium is voor Pearl Jam. Niet de echte, maar een coverband die een optreden geeft in het kader van de Undercoversessie. De frontman van de band is Marco Hovius. 14 euro.
ZA Hellendoorn, Lantaarn, 20.00 uur.

Verlichte carnavalsoptocht
De praalwagens en loopgroepen zijn uitgedost met duizenden lampjes tijdens de verlichte carnavalsoptocht in Buurse.
ZA Buurse, centrum, 20.00 uur.

Joke Bruijs zingt
Lachen, huilen en meezingen. Dat kan als Joke Bruijs zingt, onder begeleiding van ensemble Musica Extrema. Ze zingt levensliederen uit verschillende landen. 20 euro.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Vele ontmoetingen
In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Fresku vertelt verhalen
Fresku is een geboren verhalenverteller is. Ook weet hij dat hij nog veel verhalen moet vertellen; over vaderschap, liefde en mannelijkheid. Daarom moest er een nieuw programma komen: Voordat het te laat is. 18,50 euro.
ZA Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Naar Las Vegas
Crooners Night Club neemt je mee naar de nachtclubs van Las Vegas en New York in de jaren vijftig; de wereld van filmsterren, maffia en swingende muziek. Comedian Jeffrey Spalburg en zanger/verteller Thom Hoorweg zorgen voor sappige verhalen. 22,50 euro.
ZA Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

Ed Struijlaart: De Smidse
Ed Struijlaart is een van de bekendste singer-songwriters. Ed kreeg van 3FM de stempel Serious Talent en werd genomineerd voor een 3FM award. 10 euro.
ZA Nijverdal, De Smidse, 20.30 uur.


Zondag 24 februari

Feest met Peppa Pig
Ben je 2 jaar of ouder. Vier dan het verjaardagsfeest van Peppa Pig tijdens deze familiemusical. 18,90 euro.
ZO Hengelo, Schouwburg, 11.00 en 14.30 uur.

Kroamschudd'n
Kom kroamschudd'n' bij de Schaapskudde Haaksbergen waar veel lammetjes zijn geboren. 1 euro.
ZO Haaksbergen, schaapskooi Het Horstervennehoes, 11.00 uur.

Koopzondagen
Dat wordt vandaag heerlijk slenteren tijdens vele koopzondagen.
ZO Almelo, Hengelo en Enschede, 12.00 uur.

Meesterlijke
pianokwartetten

Klassiek genieten met het Duitse Notos Quartet. Zij brengen werken ten gehore van Mozart, Brahms en Jean Françaix. 22,75 euro.
ZO Enschede, Wilminktheater Arke Zaal, 14.30 uur

Meer berichten