Foto: John Klijnen

De Grote Twentse Weekendagenda

Wat is er komend weekend in Twente zoals te doen?

Vrijdag 15 februari

Verlichte optocht
In de wijk Twekkelerveld in Enschede vindt de grote verlichte carnavalsoptocht plaats.
VR Enschede, Twekkelerveld, 19.00-21.00 uur

Beumer & Drost
Het duo Beumer & Drost speelt voor iedereen van 8 jaar en ouder de voorstelling Maquette. 7,50 euro.
VR Enschede, De Kleine Willem, 19.00 uur.

'Ziel leeft voort'
Nathalie Visser en Berlinda Reurink geven een demonstratie mediumschap. ''Tijdens deze demonstratie wordt aangetoond dat onze ziel na de dood voortleeft en overleden dierbaren na hun overlijden nog steeds bij ons zijn'', aldus het duo. 10 euro.
VR Hengelo, De Dansende Os, 19.30-21.30 uur.

Motel Westcoast
Motel Westcoast brengt Back to the roots met vocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas. Er wordt muziek gespeeld van onder meer The Eagles, The Beach Boys, The Byrds, CCR en Joni Mitchell.17 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Ashton Brothers met
het Noordpool Orkest

Nadat ze vorig seizoen al aan elkaar snuffelden, gaan Ashton Brothers en de 42 muzikanten van het Noordpool Orkest van Reinout Douma weer een verbinding aan. De voorstelling heet Concerto Esplosivo. 28,75 euro.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Swing met Nightstars
Ga met de The Nightstars terug naar de jaren zestig en zeventig. De band speelt de grootste hits van onder meer The Fortunes, Marmelade, Moody Blues, Procol Harum, The Four Seasons, The Turtles, Emerson Lake and Palmer, Orleans, Steely Dan, Manfred Mann's Earth Band, Yes, The Beatles en The Bee Gees. 12,50 euro.
VR Haaksbergen, De Kappen, 20.00 uur.

Thriller-musical
Schuld is een zogeheten thriller-musical. Dit naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, de succesvolste schrijver voor jong-volwassen van Nederland. 16,50 euro.
VR Goor, Reggehof, 20.00 uur.

Mart Hillen is vingervlug
Mart Hillen bespeelt de snaren en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar en vormt in zijn eentje een volwaardige band. De Diepenheimse gitarist Luca Nijhof staat in het voorprogramma. 10 euro.
VR Diepenheim, De Pol, 20.00 uur.

Mooie Russische muziek
Een romantisch Russisch muziekfeest is Tsjaikovski's beroemde Eerste Pianoconcert, omringd door Borodins Polowetser Dansen en Rimski's sprookjes uit 1001 Nacht. 12,75 euro.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Theatercollege
door strafrechter

De robuuste strafrechter Henk Abbink komt vertellen over het strafrecht in Nederland. Abbink maakt als raadsheer van het gerechtshof Arnhem veel mee: Moordenaars, dieven, verkrachters. Hij heeft ze allemaal voorbij zien komen, net als alle smoezen, verzinsels en uitvluchten. Hij hoort de meest verschrikkelijke dingen, maar wakker ligt hij er niet van. Dit theatercollege wordt een avond waar het schuurt, waar gelachen kan worden en waar het recht misschien toch zegeviert. Kortom: een diepere inkijk in de Nederlandse rechtspraak. 7,50 euro.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Bertolff gaat solo
Bertolf onderzoekt in Soelaas waarom hij eigenlijk liedjes schrijft. 19 euro.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Keltische folkmuziek
Het folkduo Fling heeft een passie voor Keltische muziek en laat dat bij Folkclub Twente horen. 13 euro.
VR Boekelo, De Buren, 20.30 uur.

The Bootleg Beatles
The Bootleg Beatles stond vorig jaar op Glastonbury. ''De heren lijken als twee druppels water op de grote idolen en hebben bovendien dezelfde kapper en kleermaker'', aldus het theater. 32 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Jazzconcert trio
Ruud Ouwehand, Elmar Brass en Hans Dekker geven gezamenlijk een jazzconcert. 15 euro.
VR Enschede, De Tor, 21.00 uur.

Zaterdag 16 februari

Jonge Tim spreekt
Tim Huijsmans (19) is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken verkozen tot Nederlands wereldverbeteraar van het jaar. Hij spreekt over de illusie dat het juist de mens is die denkt dat hij het belangrijkste diersoort is voor onze planeet. 5 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 18.00 uur.

Rob en Emiel weten
niet waar het eindigt

Als het cabaretduo Rob en Emiel het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die eindigt. Is het podium in úw theater het einddoel of slechts het begin? Wie zijn die mannen? Wat is hun verhaal? Onderweg van Rob en Emiel is een theater voorstelling met een twist. 19,50 euro.
ZA Haaksbergen, De Kappen, 20.00 uur.

Back to the Country,
deel acht alweer

Ook in het achtste seizoen staat de nostalgie centraal tijdens Back to the Country. De show is een terugreis naar de tijd toen country en rock-'n-roll gemeengoed waren en de ene hit na de andere werd gescoord. De band Savannah neemt de bezoeker meer naar de onvergetelijke muzikale tijd toen liedjes nog kort en duidelijk waren en een mooie melodie hadden. 20,50 euro.
ZA Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

The Beatles a cappella
Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capellaformatie Rock4 staat geheel in het staan van The Beatles en in het bijzonder het vijftigjarig jubileum van Abbey Road, het legendarische album uit 1969. 19,50 euro.
ZA Goor, Reggehof, 20.00 uur.

DI-RECT al sinds 1999
DI-RECT verstaat de kunst telkens nieuw publiek aan zich te binden. Dat doen de jongens al sinds 1999. DI-RECT heeft zich altijd geprofileerd als een veelzijdige en een dynamische band. Na het bombast in de clubs en op de festivals is het nu tijd voor de theaters, waar de band terug kan naar de oorsprong van de nummers, aangevuld met mooie arrangementen en ruimte voor detail. 28,70 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Fred Delfgaauw
vindt paradijsvogels

Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als een vreemde eend in de bijt, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor. En misschien hebben ze wel gelijk, want wie is er nu gek? Dat vraagt Fred zich af. 20 euro.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Zondag 17 februari

Casier & Dies: Moes
Moes van Casier & Dies is een poëtische peuter- en kleutervoorstelling boordevol fantasie. Op de vloer staan een appelboom en drie kastjes waarin allerlei keukengerei en gekke machines opgeborgen liggen. Maar als de kastjes opengaan, komen de spulletjes tot leven en nemen het jonge publiek mee in een verhaal dat gaat van appels tot moes. 7,50 euro.
ZO Enschede, De Kleine Willem, 11.30 uur.

Weer koopzondag
Het is vandaag in Enschede weer koopzondag.
ZO Enschede, centrum, 12.00-17.00 uur.

Bonte Hond: fantasie
Pak 'm! is een uitbundige voorstelling van Bonte Hond met een fantasievol decor voor de kleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen. Na afloop is er een cursus camoufleren. De show voor iedereen tussen de 3 en 6 jaar Pak 'm! is de opvolger van de peuterhit AaiPet die de afgelopen drie jaar meer dan tienduizend kinderen over de hele wereld op het puntje van hun stoel kreeg.7,50 euro.
ZO Hengelo, Schouwburg, 14.00 en 16.00 uur.

Ben & Carmen vieren feestje
Er is een gezellige countrymiddag met een optreden van Ben Steneker met zijn dochter Carmen. Als speciale gast hebben ze goede vriend en zanger Gerard Bierman uitgenodigd. Het is een extra feestelijke middag omdat Bens vrouw Irene 84 jaar wordt. 10 euro.
ZO Haaksbergen, De Oude Molen, 14.30 uur.

Kunstkringconcert met
celliste Mayke Rademakers

In 2016 kwam Mayke Rademakers voor het eerst naar Haaksbergen met een soloprogramma rond Bach, Kurtag, Goebaidoelina en haarzelf. De kunstkring was zo onder de indruk van haar spel, dat zij haar opnieuw heeft uitgenodigd. Zij komt samen met de internationaal bekende pianist Matthijs Verschoor. 12,50 euro.
ZO Haaksbergen, De Kappen, 15.30 uur.

Delden Klassiek
Het Nederlands Blazersensemble combineert in haar concert op uitnodiging van Delden Klassiek twee stukken van Antonín Dvorák: de serenade voor blazers en het celloconcert. Solist is de cellist Pieter Wispelwey. 16 euro.
ZO Delden, Oude Blasius, 16.00 uur.

Politiek in de Pol
met Lodewijk Asscher

PvdA-leider Lodewijk Asscher komt naar de 21ste aflevering van Politiek in de Pol. Ook te gast is Wybren Bakker, lijsttrekker van D66 in Overijssel bij de komende provinciale verkiezingen. De avond staat onder leiding van presentator Hans Verbeek. De vaste columniste Alexa Gratama is ook weer van de partij. Het saxofoonkwartet Four Ladies Only verzorgt de muziek. Het publiek kan meedoen door eigen vragen op te geven. 5 euro.
ZO Diepenheim, De Pol, 17.00 uur.

Meer berichten