Foto:

De Grote Twentse Weekendagenda

Vrijdag 1 februari

Hallo Familie
Hallo Familie. Zo heet de voorstelling van Maas Theater en Dans. Het gaat over ouders en andere wonderlijke wezen en iedereen vanaf 8 jaar is welkom. Kaarten: 7,75 euro.
VR Enschede, Wilminktheater, 19.00 uur.

Hengelose Revue: Inpakken en wegwezen
De Hengelose Revue staat meerdere avonden op de planken met een live orkest. Zowel vandaag, morgen, zondag, woensdag, donderdag en volgende week vrijdag wordt het een groot Twents feest onder de titel inpakken en wegwezen. Kaarten: 17,50 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.


Ben op de bok
Ben Glassberg is voor het eerst de dirigent van dienst bij het Orkest van Oosten en het Gelders Orkest dat werken speelt van Tsjaikovski, Wagner en Bartók. Kaarten: 26 euro.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Kaarten Youp weg
Kaarten voor Youp van 't Hek zijn vandaag en morgen weg.
VR Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Mannen op voetstuk
De Gestampte Meisjes vinden dat het tijd is om de man weer op een voetstuk te zetten. Dat doen ze in de cabaretvoorstelling Ballen 2.0. Kaarten: 13 euro.
VR Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Lachen met 't Hexel
Toneelgroep 't Hexel laat de bezoekers hard lachen. Maar ook de ernst wordt niet vergeten. Kaarten 12,50 euro.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Spelen mag weer
Muzikaal cabaret. Dat maakt Herman in een bakje Geitenkwark in de voorstelling verplicht spelen (voor iedereen die het vergeten is). Kaarten: vanaf 17,50 euro.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Ploeg: niet volwassen
Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Alex Ploeg weigert dit al jaren. Kaarten: 14 euro.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

Tim vraagt af
Tim Fransen vraagt zich af in welke staat onze menselijke beschaving verkeert. Waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, componist Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Kaarten: 19,50 euro.
VR Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

Fortunate Sons
Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaf op Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt The Fortunate Sons deze show nu opnieuw integraal naar de bühne. Kaarten: 19 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Necrophobic keihard
Met The Shiva Hypothesis en Anarchos in het voorprogramma geeft Necrophobic een metaloptreden. Kaarten: 17 euro.
VR Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Net als Led Zeppelin
Whole Lotta Love en Stairway to Heaven worden zeker gespeeld tijdens deze tribute to Led Zeppelin.
VR Almelo, België, 21.30 uur.

Zaterdag 2 februari

Weer Weerselose Markt
Het is zaterdag en dus weer tijd voor de Weerselose Markt.
ZA Weerselo, Markt, 8.30 uur.

Jaarlijkse rommelmarkt
Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel houdt haar jaarlijkse rommelmarkt. Dat wordt gezellig snuffelen.
ZA Overdinkel, Muziekhoes, 9.00-13.00 uur.

Streekmarkt Delden
Elke eerste zaterdag van de maand is er een streekmarkt met producten van 25 streekproducenten.
ZA Delden, centrum, 9.00-15.00 uur.

Wandeling langs
vele boerenerven

De kenmerken van de Twentse boerenerven komen aan bod tijdens deze wandeling van 2,5 uur door het Dal van de Mosbeek. Kosten: 3 euro.
ZA Vasse, IJs en Es, 14.00 uur.

Wieringa signeert
Boekhandel Broekhuis ontvangt schrijver Tommy Wieringa voor een signeersessie. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe boek Dit is mijn moeder.
ZA Enschede, Broekhuis, 14.30 uur.


Acda doet cabaret
Thomas Acda heeft een eigen cabaretvoorstelling: Motel. Kaarten: 24,40 euro.
ZA Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Swingen met Joris
Dat wordt Mexicaans swingen geblazen met Joris Linssen & Caramba. Het wordt een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Kaarten: 20 euro.
ZA Oldenzaal, De Bond, 20.00 uur.

Theaterconcert Lakshmi
Lakshmi is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Rowwen Hèze: Voorwaartsch
Op 2 februari is het bijna precies zes jaar geleden dat Rowwen Hèze Twente verblijdde met een show in Hengelo. De band is inmiddels ver gevorderd met de nieuwe plaat Voorwaartsch.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Sandra doet het samen met Jeroen van Veen
De internationaal vermaarde sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Voor dit concert zijn ook ligplaatsen beschikbaar. Kaarten: 18,50 euro.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.

David Hollestelle in andere band
Café Crossroads heeft om de week heerlijke live muziek. Deze keer komt David Hollestelle, de gitarist van Herman Broods Wild Romance. Met z'n drieën vormen ze The Renovators. Kaarten: 7,50 euro.
ZA Enschede, café Crossroads, 21.00 uur.

Kaarten Navarone weg
Helaas, de kaarten voor Navarone zijn uitverkocht.
ZA Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Zondag 3 februari

Winterse wandeling
Het is alweer de tweede winterwandeling van 2019. De route vertrekt vanuit Camping Bergzicht te Markelo georganiseerd dor W.S.V. Tempo D.M.G..
ZO Markelo, camping Bergzicht, 10.00 uur.

Koopzondag Enschede
Het is vandaag heerlijk shoppen tijdens de koopzondag in Enschede.
ZO Enschede, centrum 12.00-17.00 uur.

Rupsje Nooitgenoeg
Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet. Kleine en grote bezoekers worden meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Het is een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een grote glimlach op je gezicht het theater verlaat. Kaarten: 15 euro.
ZO Almelo, Theaterhotel, 14.00 uur.


Joke Bruijs zingt
Elk land en elke tijd kent zijn eigen levenslied. Liederen met een lach of een traan, waarin de emoties van een volk doorklinken. Maar wat hebben ze gemeen? Ze vertellen over liefde, romantiek en geluk, maar misschien nog wel vaker over de schaduwkant van het bestaan, over gebroken harten, heimwee en ellende. In Café Du Monde worden de bekendste levensliederen uit de wereld door Joke Bruijs gezongen. Kaarten: 19,50 euro.
ZO Enschede, De Kleine Willem, 14.30 euro.

Aladdin als musical
Een heerlijke familiemusical verbeeldt sprookje uit Duizend-en-een-nacht. Dat is Aladdin van Theater Terra voor iedereen vanaf 6 jaar. Kaarten: 15,75 euro.
ZO Enschede, Wilminktheater, 14.30 uur.


Gijs op orgel
Bach, Bacharach, Beatles and Bennie. Zo heet het optreden van Gijs van Schoonhoven. De organist speelt werken van Bach, Burt Bacharach, The Beatles en Benny Goodman. Kaarten: 6,25 euro.
ZO Enschede, Grote Kerk, 14.30 uur.

Poëzie, muziek en film in Concordia
Poëzie, Muziek en Film is een samenwerking tussen het Valerius Ensemble, Stichting Literaire Manifestaties Enschede en Concordia. Deze editie staat in het teken van vrijheid met de dichters Pim te Bokkel, Ellen Deckwitz en Margót Veldhuizen. Kaarten: 15 euro.
ZO Enschede, Concordia, 14.30 uur.

Jazz at the Bieb
De stichting Twentse Cultuur Projekten en Bibliotheek Almelo presenteren Blues- Ragtime & Jazz. Dit is het eerste van vier concerten ter gelegenheid van twintig jaar Jazz At The Bieb in 2019. Er is een optreden van pianist Johan Bijkerk en zijn band met diverse gasten.
ZO Almelo, Bibliotheek, 15.00 uur.


Willie Watson hoofdact
Willie Watson en in het voorprogramma Faico. Dat is de muzikale middag van Cobblestone. Kaarten: 15 euro.
ZO Oldenzaal, JW Racerhuis, 15.30 uur.

Kamerkoor in kerk
De serie kerkconcerten is er deze keer op de zondagmiddag een optreden van het Kamerkoor Canteklaer. Aan het concert werken mee Ronald Moelker op blokfluit en Niels Bijl op saxofoon. De uitvoering bevat werken van Goudimel, Sweelinck, Vaughan Williams, Duruflé, Strawinsky en Rachmaninov.
ZO Almelo, Grote Kerk, 15.30 uur.

Meer berichten