Eddy van der Ley. Foto: Wouter Huisman
Eddy van der Ley. Foto: Wouter Huisman

Van Hanegem vertelt het allemaal: Speciale relatie met ons Twente

Enschede -  Voetballegende Willem van Hanegem komt voor een unieke theatershow naar Enschede. 'De Kromme', een van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht, staat op donderdag 4 april met interviewer Eddy van der Ley eenmalig op de planken van het Wilminktheater.

Van Hanegem viert op 20 februari zijn 75-jarige verjaardag. Kort na het bereiken van die mijlpaal komt de 52-voudig international van Oranje voor een exclusief theatercollege naar Enschede. In de show genaamd Een bijzondere avond met de Kromme neemt schrijver/presentator Eddy van der Ley hem mee op een avontuurlijke reis langs de hoogte- en dieptepunten uit zijn voetballeven, waarbij onder meer beelden worden getoond van het WK in 1974 in West-Duitsland. Verder gaat Van Hanegem in op zijn even verrassende als speciale relatie met ons Twente en op de actualiteit van het voetbal. Ook kan het publiek vragen aan hem stellen.

Van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar het Wilminktheater. ''Voor een hele generatie voetballiefhebbers is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten'', zegt hij. '''Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.''

Kaarten voor Een bijzondere avond met de Kromme zijn te verkrijgen vanaf 17,50 euro verkrijgbaar via de website www.wilminktheater.nl.

Van Hanegem brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Van der Ley: ''De meeste kenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten.''

Bij Van Hanegem werd in 2017 prostaatkanker geconstateerd, hetgeen in het hele voetbalwereld en daarbuiten leidde tot massale adhesiebetuigingen. Na 35 behandelingen werd hij vorig jaar genezen verklaard.

Meer berichten