De volledige cast van Vals is zondag aanwezig bij speciale vertoning in Kinepolis Enschede.
De volledige cast van Vals is zondag aanwezig bij speciale vertoning in Kinepolis Enschede. (Foto: )

De Grote Twentse Weekendagenda

Een agendabericht aanleveren? Dat is welkom via thuisintwente@persgroep.nl en op www.thuisintwente.nl.

Vrijdag 25 januari

Motel Westcoast
met Syb en Edward
Back to the Roots. Zo heet de muzikale show van Motel Westcoast met onder anderen Syb van der Ploeg en Edward Reekers.
VR Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

K's Choice akoestisch
Sarah en Gert grasduinen in de songs van de muzikale helden die hun smaak en muzikale richting vormden, en vullen dit aan met songs uit het eigen K's Choice-repertoire. Dat doen ze akoestisch.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.


Vijf keer naar Soof
Woensdag, donderdag, vandaag, morgen en zondag rijdt Soof rijdt haar keuken naar Twente voor Soof de Musical, een overheerlijke theaterversie van de succesvolle eerste film Soof. Tijdens de voorstelling nemen bezoekers letterlijk en figuurlijk plaats in haar leven en in haar keuken.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Helmert Woudenberg speelt Carmiggelt
In Carmiggelt speelt Helmert Woudenberg een aantal van die grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen en kleurrijke maar ook ontroerende personages van Carmiggelt. Voor ouderen een nostalgisch weerzien, voor jongeren ongetwijfeld een prettige kennismaking met een tijd dat er nog lustig door iedereen werd gerookt en een glas bier een gulden kostte.
VR Diepenheim, De Pol. 20.00 uur.

The 70's Unplugged: Fleetwoord Mac
Rumours, de legendarische plaat van Fleetwood Mac, staat centraal tijdens The 70's Unplugged. Naast de muziek hoor je het opmerkelijke verhaal over de totstandkoming van de plaat. De show wordt omlijst met 70's unplugged-songs van verwante artiesten die mede bepalend waren voor het muzikale landschap in deze jaren van de popmuziek.
VR Haaksbergen, De Kappen, 20.00 uur.Niet Schieten:
Tijd voor een trio

Tijd voor een trio is de naam van de voorstelling van Niet Schieten. Het is een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.
VR Goor, De Reggehof, 20.00 uur.Marjolijn van Kooten ziet de bui hangen
Marjolijn van Kooten vertelt in Ik zie de bui al hangen op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt Marjolijn met een groot gevoel voor humor en troost.
VR Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

De een is boer, de ander heet Boer
Mark Boer en Ton Mentink staan als duo de Boer Mentink samen op de bühne. De een is boer en de ander heet Boer. Ze staan al jaren op de planken met toneelgroep Fleringen. En nu vormen ze een duo.
VR Denekamp, Kulturhus, 20.30 uur.

Lonneke van Leth danst voor jong en oud
Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek, voor moderne dans.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.


Arkansauce mixt
Arkansauce is een kwartet uit Arkansas. Ze staan bekend om hun mix van bluegrass, newgrass, folk, America, blues en funk.
VR Hengelo, De Cactus, 21.30 uur.

Zaterdag 26 januari


Twentse Vlooienmarkt
Kom vandaag en morgen snuffelen in de hal van Expo Twente Enschede waar overbodige spullen worden verkocht. Er staan vijfhonderd kramen.
ZA/ZO Enschede, Expo Twente, 9.00 uur.

Lutterzand Literair
De eerste editie van dit literatuurfestival in het Lutterzand vindt vandaag en morgen plaats. Het is een festival met bekende schrijvers die vertellen over hun werk en hun boeken in het Wesselinkhoes, Florilympha en De Lutte Hutte.
ZA/ZO De Lutte, Lutterzand, 10.30 uur.


Open huis Kaliber
Kaliber Kunstenschool houdt een open middag voor iedereen die muziek wil maken, dansen, theater spelen of creatief bezig zijn in het atelier.
ZA Almelo, Elisabethhof 2, 13.00-15.00 uur


Valerius Ensemble:
poëzie, muziek en film

Het Valerius Ensemble trakteert bezoekers op poëzie, muziek en film.
ZA Hengelo, Schouwburg, 14.30 uur.


Emma wil leven
In Emma wil leven stapt actrice Lisse Knaapen in het hoofd van anorexiapatiënt Emma en vertolkt zo Emma's twijfels, angsten en observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven.
ZA Goor, De Reggehof, 20.00 uur.

Jonge coverband
Fresj in concert

Fresj is een nog jonge, veelzijdige, coverband uit Hengelo. Zij speelt pop, rock, blues, America, funk, soul uit de 70's tot nu.
ZA Borne, Kulturhus, 20.00 uur.

Lisanne Spaander:
Kijk naar mij

Lisanne Spaanders zingt samen met haar band de mooiste liedjes tijdens een show die de naam Kijk naar mij heeft gekregen.
ZA Vroomshoop, Het Punt, 20.00 uur.

Nieuws van twee kanten
Nieuws van twee kanten is een literaire muzikale avond waarop de poëtische teksten van Tjitske Jansen en de jazzy kleinkunstliederen van Jeroen Zijlstra samenkomen.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Jörgen Raymann
over de aarde

Met Jörgen Raymann beleven we de schoonheid van de aarde door de ogen van astronaut Wubbo Ockels. Vol humor en hits van Michael Jackson en David Bowie, met zang van Bert Heerink en elfkoppige liveband.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.


Wouterse: De Laatste
Voordat Jack Wouterse hij is opgebrand, wil hij nog eenmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met grote overgave en humor zijn verhaal wat nog verteld moet worden.
ZA Oldenzaal, De Bond, 20.15 uur.

Jochem Nooyens illusies
Jochem Nooyen is bekend mind-illusionist en reist Nederland door met zijn illusieshows.
ZA Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Zing met Jim
Jim van der Zee geeft een muzikaal theaterconcert. In 2018 won hij de achtste editie van de talentenjacht The Voice of Holland.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Het verhaal van Grace
Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Het is het tweede deel van een maatschappelijk drieluik, gemaakt door Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam.
ZA Enschede, Concordia, 20.30 uur.


This is Jackson's Thriller
This is Jackson's Thriller. Zo heeft deze clubtour waar een ode wordt gebracht Michael Jackson. De negenkoppige liveband wordt aangevuld met dansers en de finalist van Turkey's Got Talent.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Sjors wisselt af
Tijdens deze avond wisselt Sjors van der Panne zijn eigen werk af met pareltjes van zijn helden, waarbij werk van Lennaert Nijgh zijn speciale aandacht krijgt onder begeleiding van een vierkoppige band.
ZA Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

Zondag 27 januari

Tak Tak Slaap!
De jeugdvoorstelling Tak Tak Slaap! is geïnspireerd op Welterusten Kleine Beer van Martin Wadell en is voor iedereen tussen de 2 en 5 jaar.
ZO Enschede, Concordia, 11.00 en 14.30 uur.


Ontmoet cast Vals
Bekijk niet alleen de film Vals, maar ontmoet ook de castleden Abbey Hoes, Romy Gevers, Niek Roozen en Gijs Blom.
ZO Enschede, Kinepolis, 13.00 uur.


Spannend: De Gruffalo
De familievoorstelling De Gruffalo is voor iedereen van 3 jaar en ouder. Spannend.
ZO Almelo, Hof 88, 13.00

Maartje & Kine
In hun derde show Vibrato! willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat, en vertrouwen in angst.
ZO Enschede, De Kleine Willem, 14.30 uur.

Benjamin de Beer
van Herman van Veen

Een muzikale familievoorstelling met tekst en muziek van Herman van Veen. Dat is Benjamin de Beer over Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs.
ZO Oldenzaal, De Bond, 14.30 uur.

Marco Hovius
doet het akoestisch

Tijdens dit Cactus huiskamerconcert treedt Marco Hovius op. Hij is zanger, gitarist en frontman van de band 16Down en zal deze middag solo akoestische nummers spelen.
ZO Hengelo, De Cactus, 15.00 uur.

De Geheime Tuin
De groep Humus speelt voor iedereen van 10 jaar en ouder De Geheime Tuin. Het is een voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige en beroemde boek van Frances Hodges Burnett.
ZO Almelo, Hof 88, 16.00 uur.

Meer berichten