Jochem Nooyen. Foto: Marcel Kentin
Jochem Nooyen. Foto: Marcel Kentin (Foto: Marcel Kentin)

Voor een tientje naar het theater tijdens Theaterweekend

Twente - Veel Twentse theaters doen komend mee aan het Nationaal Theaterweekend. Deuren die normaal gesloten blijven, gaan dan open, en voor een gereduceerd tarief van 10 euro kunnen bezoekers voorstellingen bezoeken. En dit als belangrijkste doel: (meer) mensen de magie van het theater laten beleven.

In Twente doen de theaters Hof 88 in Almelo, Concordia in Enschede, De Reggehof in Goor, Theater De Kappen in Haaksbergen, het ZINiN Theater in Nijverdal, Stadstheater De Bond in Oldenzaal en het Wilminktheater, het Muziektheater en De Kleine Willem in Enschede mee.

Het aanbod is voor jong en oud. Een greep uit het volle programma laat een aantal bijzondere voorstellingen zien zoals Tik Tak Slaap, voor iedereen tussen de 2 en 5 jaar. Twee keer op zondag (11.00 en 14.30 uur) is dan de ''getikte voorstelling over Pop die niet gaat slapen en mama die hier getakt van wordt'', zoals Concordia het omschrijft. Hier krijg je trouwens voor 10 euro twee kaartjes. Deze voorstelling is geïnspireerd op het beroemde boek Welterusten Kleine Beer van Martin Wadell.

Een heel anders show vindt bijvoorbeeld zaterdagavond bij Hof 88 in Almelo plaats met een optreden van Jim van der Zee. Jim won vorige jaar de achtste editie van de talentenjacht The Voice of Holland.

Illusionist Jochem Nooyen verzorgt zaterdag een optreden in het kader van het Nationaal Theaterweekend. Dat doet hij in het ZINiN Theater in Nijverdal. Nooyen is bekend mind-illusionist en reist Nederland door met zijn illusieshows. ''Vaak denken we niks te verbergen te hebben, maar is dat ook zo? In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of we echt niets te verbergen hebben en hoe privé onze gedachten eigenlijk zijn'', aldus het theater. ''Je komt allerlei gevoelige informatie over de illusionist te weten, en hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.''
Muziek is er bijvoorbeeld ook als vrijdagavond in het Muziekcentrum in Enschede een optreden plaatsvindt van Motel Westcoast. Bekende vocalisten als Syb van der Ploeg en Edward Reekers geven dan samen met hun vijfkoppige band extra aandacht aan de grondleggers van de Westcoastsound.

Zie www.nationaaltheaterweekend.nl

Meer berichten