Foto:

De Grote Twentse Weekendagena

Twente - Wat is er komende weekend in Twente te doen?

Vrijdag 18 januari

In 't Engels: performance
De internationale NEST-groep speelt een theatervoorstelling in het Engels. Afhankelijk van de groep voeren ze een zelfbedachte of bestaande voorstelling op.
VR Enschede, Vrijhof Cultuur, 20.00 uur.

Evita groots opgezet
Zowel donderdag, vrijdag, zaterdag als zondag is het tijd voor Evita, de musical. De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Het is een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits Don't Cry for me Argentina en You Must Love me, begeleid door een negenkoppig live-orkest.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

Tribute to The Stones
Geniet de grootste hits van The Rolling Stones in dit tributeconcert. Sluit je ogen en waan je bij de echte Stones. Volgens het Europese publiek zijn ze zelfs 'more of a reincarnation', zo laat de Schouwburg Hengelo trots weten.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.


Vriendinnencomedy
Na avonturen op het zonnige Bali, in het besneeuwde Oostenrijk en in het hippe New York, kiezen vriendinnen Lydia, Moniek, Joke en Shirley deze keer het ruime sop in de vierde editie van Opvliegers, genaamd Trossen Los.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Reconstructie Firma MES
Firma Mes brengt een live-reconstructie geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis op station Hollands Spoor waar op 24 november 2012 de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten werd door een politieagent. Hij was 17 jaar en bleek ongewapend.
VR Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Schallermanns:
Folkclub Twente

De Duitse wereldmuziekgroep Schallermanns verzorgt het eerste concert in het nieuwe jaar bij Folkclub Twente. De band musiceert zich wat dwars door de wereldmuziek. Deze uit Münster afkomstige groep neemt de bezoeker mee op een muzikale wereldreis van Brazilië via Schotland en vele andere landen tot de Balkan.
VR Boekelo, De Buren, 20.30 uur.

Love alone is not enough met humor over relaties
Samen met acteur Ton Kemp heeft Jeroen Stek de voorstelling Love Alone Is Not Enough gemaakt, waarin hij de werking van een relatie uiteenzet met humor. Hij heeft jarenlange ervaring als relatietherapeut.
VR Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.


'The Coffeecats is van alle markten thuis'
''The Coffeecats is van alle markten thuis, en dat vol gas. Elk optreden is alsof het hun laatste is, terwijl ze pas net zijn begonnen'', dat zijn de woorden van café De Cactus.
VR Hengelo, Cactus, 21.30 uur.

Zaterdag 19 januari


Weer Weerselose Markt
Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop op de Weerselose Markt. En dat elke zaterdag weer.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30-14.00 uur.

Veel info orchideeën
De afdeling Oost-Nederland van de Nederlandse Orchideeënvereniging houdt op een kringbijeenkomst met als spreker bioloog E. Schmidt. Hij praat over een orchideeënreis naar Guatemala.
ZA Borne, wijkgebouw De Spil, 14.00 uur.

Sterrenkijkavond
voor jong en oud

Wat is er nu mooier dan op een mooie heldere avond sterren te kijken? Kom op zaterdag 19 januari 2019 bij Cosmos sterrenwacht in Lattrop.
ZA Lattrop, sterrenwacht, 19.30-22.00 uur.

Avontuurlijk muziektheater
Theatergroep Kwatta & Oorkaan speelt de familie van Nielie breekt de tent af. Het is een avontuurlijk muziektheater voor de hele familie, bomvol liedjes, live muziek en poppen. Deze voorstelling is het tweede deel in een vierluik over een vers samengesteld gezin.
ZA Hengelo, Schouwburg, 19.30 uur.

Vol zwarte humor
Een avond psychiatrisch cabaret. Dat brengt Marjolijn van Kooten. Het wordt een avond vol zwarte humor.
ZA Diepenheim, De Pol, 20.00 uur.

Nederlands Kamerkoor: Duister Rusland
Het Nederlands Kamerkoor luidt het nieuwe jaar in met een a cappellaprogramma. De Rus Daniil Sayapin, zanger en onderzoeker, ontdekte uniek notenmateriaal in Russische kloosters en archieven. Stukken in de voor Westerse oren bevreemdende Strochnoe-traditie, met verbluffende harmonieën.
ZA Enschede, Muziekcentrum, 20.00 uur.

Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine
In Van Boudewijn de Groot tot Lil' Kleine neemt Oldenzaler Eddy Zoëy je mee op reis door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Het wordt vast en zeker een feest der herkenning voor de bezoekers.
ZA Almelo, HOF 88, 20.15 uur.
 

Een ouderwetse stand-upcomedy
Toe aan een volle tank endorfine, ontspanning en een fris en energiek gevoel? Het is weer tijd voor een ComedyTunes-avond.
ZA Nijverdal, De Smidse, 20.30 uur.Boef in concert
Boef is een Frans-Algerijnse rapper en vlogger en een vaste waarde in de Nederlandse rapscene. De concert trekt ongetwijfeld veel publiek.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.


Woodstock The Story
De negenkoppige cast verandert het theater in een festivalterrein en laat de bezoekers met overgave de muziek beleven van Woodstock. Dit alles onder leiding van Laurens ten Den.
ZA Nijverdal, ZINiN, 21.00 uur.

Legendarische Bintangs
Engeland had The Rolling Stones, The Kinks en The Faces. Amerika had Blue Cheer, The Stooges en MC5. Nederland had en heeft De Bintangs.
ZA Hengelo, Metropool, 21.00 uur.

Few op toetsen
Wat begon als duo (bestaande uit Niek Meijer en Philipp Hasse), ontwikkelde zich eind 2017 tot de vijfkoppige band Few. Geluiden, voorheen afkomstig uit de computer, worden nu vertaald door Kirsten Koch en Armin Mey op toetsen.
ZA Hengelo, Cactus, 21.30 uur.

Zondag 20 januari

Hulsbeekcross
De Hulsbeekcross kent afstanden van 1,2, 3, 6, 9 en 12 kilometer. De organisatie is in handen van atletiekvereniging LAAC Twente. Daarnaast is er een Canicross over 3 en 6 kilometer.
ZO Oldenzaal, Het Hulsbeek, 10.00 uur.

Beurs met heel veel cd's, dvd's en platen
Metropool wordt de grootste platen- en cd-markt van Overijssel. Tijd om een middagje te snuffelen tussen duizenden lp's, cd's, singles en dvd's op de platen- en cd-beurs.
ZO Hengelo, Metropool, 11.00 uur.

Nieuwjaarsconcert
Cottonville Bigband

Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw houdt de Vriendenkring van Muziekvereniging KSW koffieconcerten. Deze keer treedt de Cottonville Bigband op, een twintigkoppige band die al tien jaar bestaat.
ZO Nijverdal, d'Oale Bleeke, 11.30 uur.


Twents Fanfare Orkest het nieuwe jaar in
Het Twents Fanfare Orkest geeft een nieuwjaarsconcert. Naast enige traditionele nieuwjaarsmuziekstukken van de bekende componist Johann Strauss zullen ze ook een aantal andere werken ten gehore brengen die laten horen hoe mooi blaasmuziek kan zijn.
ZO Hengelo, Twickelcollege, 14.00 uur.

Die Schöpfung van Haydn
Het Orkest van het Oosten, Toonkunstkoor Enschede en Bad Bentheimer Kammerchor spelen Die Schöpfung van Haydn.
ZO Enschede, Wilminktheater, 14.30 uur.

De Sprookjeskoningin
Het twee jaar geleden door DudaPaiva Company en het jong Nederlands Blazers Ensemble gemaakte en lovend ontvangen De Sprookjeskoningin keert terug als familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.
ZO Enschede, De Kleine Willem, 14.30 uur

Broer en zus van Poucke spelen Beethoven
Samen met de Stichting Kamermuziek Hengelo houdt de Stichting Kamermuziek Almelo een concert waar broer en zus van Poucke alle werken voor cello en piano van Ludwig van Beethoven uitvoeren.
ZO Almelo, Hof 88, 14.30 uur.


Daniel en Natacha samen in concert
Violist Daniel Rowland geeft samen met pianiste Natacha Kudritskaya een concert.
ZO Haaksbergen, De Kappen, 15.30 uur.

Niels Bijl en Martijn Blaak doen het samen
Tijdens dit concert speelt Niels Bijl op de saxofoon en Martijn Blaak op de piano de Chant du Saxophone Ténor et Piano.
ZO Borne, synagoge, 15.30 uur.

Delden Klassiek over Zefiro Torna
Zefiro Torna is een sonnet van Petrarca. Het gedicht bezingt de terugkeer van de lente, maar contrasteert ook de vrolijkheid van de zingende vogels en ontluikende bloemen met het liefdesverdriet van de dichter. Het ensemble brengt het muzikale erfgoed uit middeleeuwen tot barok tot leven voor een breed publiek.
ZO Delden, Oude Blasiuskerk, 16.00 uur.

Meer berichten