Verschillende nieuwjaarsconcerten in Vroomshoop en Wierden.
Verschillende nieuwjaarsconcerten in Vroomshoop en Wierden. (Foto: Harmonie Sint Jan (grotere versie))

De Grote Twentse Weekendagenda

Agendabericht aanleveren? Dat is welkom via thuisintwente@persgroep.nl en op www.thuisintwente.nl.

Vrijdag 11 januari

Claudia is bang
Claudia de Breij is best vrolijk, maar ook een beetje bang. Dat er oorlog komt. En dat je dan moet schuilen. Daar kun je over zingen, maar je kunt er ook iets aan doen. Maar hoe? Ga je de golven van de geschiedenis te lijf, zoals Willem van Oranje, Mahatma Gandhi of Piet van de lokale fanfare uit het dorp van haar jeugd? Claudia weet het niet. En wanneer begin je? Dat weet ze wél: 'Nu'.
VR Enschede, Wilminktheater, 20.00 uur.

'Genoeg nu over jou'
'Genoeg nu over jou' is een bitterzoete komedie, waarmee actrice Ingeborg Elzevier (82) haar zestigjarig toneeljubileum viert. En natuurlijk doet ze dat in goed gezelschap. Annick Boer schitterde afgelopen seizoen met haar komisch talent in de thrillerkomedie Aquarium, en ook de immer innemende en indrukwekkende Peter Tuinman staat op het podium. De voorstelling werd speciaal voor het drietal geschreven door Magne van den Berg, een van de grootste toneelschrijftalenten.
VR Hengelo, Schouwburg 20.00 uur.

Gerard Spong vertelt
Advocaat Gerard Spong vertelt in eigen persoon over zijn leven en carrière als een van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Hij zit al veertig jaar in het vak en is zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat.
VR Almelo, Theaterhotel, 20.00 uur.

Lange carrière Anneke
Anneke van Giersbergen viert haar 25-jarige carrière in de muziek met haar theaterconcert 'Inchecken'. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al weer vele jaren een succesvolle solocarrière.
VR Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Eva Crutzen persoonlijk
'Opslaan als'. Zo heet de solovoorstelling van Eva Crutzen over persoonlijke herinneringen.
VR Nijverdal, ZINiN, 20.15 uur.

Rayen Panday: Fenomeen
Tien jaar na zijn debuut en vele optredens in binnen- en buitenland maakt Rayen met Fenomeen dé voorstelling die het hele spectrum omvat. Persoonlijk, actueel, muzikaal en er wordt geen enkel onderwerp geschuwd. ''Persoonlijk, actueel, muzikaal en er wordt geen enkel onderwerp geschuwd. We komen nu tot de kern'', aldus het Kulturhus.
VR Denekamp, Kulturhus, 20.30 uur.


Eddy et les Vedettes
Bij het bezingen en vertellen van les petites histoires des grandes dames uit de hoogtijdagen van het Franse lied vervallen Les Eddy's niet in sensatie, maar presenteren ze stijlvolle chansons.
VR Enschede, De Kleine Willem, 20.30 uur.

Zaterdag 12 januari

Weerselose Markt
Natuurlijk weer te bezoeken van 8.30 tot 14.00 uur: de Weerselose Markt. Van nieuw tot tweedehands en antiek. De entree is een euro.
ZA Weerselo, Weerselose Markt, 8.30 uur.

Bloemendal ATB Tocht
Doe mee aan deze pittige ATB-tocht door de bossen in de omgeving van Rijssen, waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden van 25 en 45 kilometer. De tocht is volledig uitgepijld en loopt deels over het landelijk bekende MTB Parcours van Rijssen. Er zijn twee uitgebreide stops met diverse versnaperingen.
ZA Rijssen, De Koerbelt, 9.00-10.00 uur.

Lopen langs Stork
Stichting De Verhalenkraal neemt de wandelaars mee op een wandeling langs 'vergeten' Storklocaties. De vertellingen die lopen via de werkvloer tot in het directiekantoor.
ZA Hengelo, bij ingang Metropool, 11.00 uur.


Body-Mind-Spiritmarkt
Levenskunst, zingeving, geluksgevoel, inspiratie, gezondheid, lichamelijk en geestelijk welbevinden en spiritualiteit. Het is te vinden op de Body-Mind-Spiritmarkt.
ZA Zenderen, De Zwanenhof, 13.00-17.00 uur.

Joep alleen thuis
Alone@Home is een avond vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. De hoofdrol in deze avonturenkomedie met live muziek voor de hele familie is voor Joep Onderdelinden.
ZA Almelo, Theaterhotel, 19.30 uur.

Nieuwjaarsconcert Harmonie Wierden
Jaarlijks nieuwjaarsconcert van Harmonie Sint Jan Wierden. Dat wordt ook dit jaar weer genieten van de vele soorten muziek van een hoge kwaliteit.
ZA Wierden, Gereformeerde kerk, 19.30 uur.

Optreden mannenkoor
Het is al vele jaren traditie dat het christelijk mannenkoor Vroomshoop het nieuwe jaar begint met een nieuwjaarsconcert. Deze keer is de tenor Reza Ranjazmay de speciale gast. Ook de eigen koorsolist Albert Wessels ontbreekt niet. Hij zal onder meer, samen met Reza, het bekende duet De Parelvissers zingen. Dirigent en pianist Gezinus Veldman heeft de muzikale leiding.
ZA Den Ham, hervormde kerk, 20.00 uur.

Klap van korenmolen
Cabaretier Ernest Beuving en zijn band spelen het cabareteske muziektheaterprogramma Klap van de Korenmolen en worden bijgestaan door het Denekampse popkoor Reload.
ZA Denekamp, Kulturhus, 20.00 uur.

Gewoon Aans: lachen
In 2015 stopte het Twente revuegezelschap Boer'nleu. Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers zaten niet bij de pakken neer. Louise begon te schrijven en kreeg de smaak te pakken. Het resultaat is het nieuwe revuegezelschap 'Gewoon Aans!'
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.00 uur.

Anne-marie Jung ramt door
Anne-Marie Jung komt dit theaterseizoen met haar tweede solovoorstelling op de proppen: Ram. Dat is haar sterrenbeeld. Ze kan sowieso aardig doorrammen.
ZA Almelo, Hof 88, 20.15 uur.

Paul de Munnink - Goed Jaar
In korte monologen en sfeerliedjes, soms intiem, soms uitbundig, komt een meltingpot aan stijlen voorbij.
ZA Nijverdal, ZINiN Theater, 20.15 uur.

Philippe vs María gaat de uitdaging aan
Tijdens de eerste editie van De Uitdaging 2019 neemt de Franse chansonnier Philippe Elan het op tegen de Spaanse flamencozangeres en gitarist María Marín.
ZA Hengelo, Schouwburg, 20.30 uur.


Ode aan raveparty's
Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag brengen een ode aan de raveparty's van toen. Het publiek staat tussen de performers en musici in. Die staan op hun beurt op verhogingen. Er zijn geen zitplaatsen.
ZA Enschede, Wilminktheater, 20.30 uur.

Avond met DeWolff
De heren van DeWolff groeiden op op een dieet van Led Zeppelin, The Doors, Leon Russel, Allman Brothers en andere giganten die al van middelbare leeftijd of overleden waren tegen de tijd dat Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso geboren werden. De invloeden van deze helden zijn evident.
ZA Hengelo, Metropool, 20.30 uur.

Wantigga en Snareskin
samen in Metropool

Eerst treedt Wantigga op. Hij is erg creatief in het gebruik van geluid. Daarna is het de beurt aan Snareskin. Dit is een 21-jarige dj en producer die houdt van uiteenlopende stijlen waaronder jazz, future bass en ambient.
ZA Hengelo, Metropool, 21.30 uur.

Zondag 13 januari


Het Zandkasteel terug
Na het succes van de vorige shows komen de bewoners van Het Zandkasteel opnieuw naar het theater. Samen met Koning Koos beleven Prinses Sassa en Toto de mooiste avonturen.
ZO Hengelo, Schouwburg, 11.00 en 15.30 uur.

Wooldereslopen
Ren de kerst kilo's eraf met de Woolderesloop, door het buitengebied van Hengelo met afstanden van 1,4, 5,1, 10 en 15 kilometer. Meer informatie op www.wooldereslopen.nl.
ZO, Hengelo, 11.00 uur.

Zondagse markt
Het is de tweede zondag van de maand en dus is er een Weerselose Markt, met dit keer een extra brocante- en klokkenmarkt.
ZO Weerselo, Weerselose Markt, 12.00 uur.

Teatro Classico
Aria's van allerlei componisten komen voorbij tijdens het concert van Teatro Classico. De entree is een vrije gift.
ZO Denekamp, Kulturhus, 14.30 uur.

Gevarieerd Ensemble Lite
Het Ensemble Lite van het Orkest van het Oosten geeft een nieuwjaarsconcert. Op het programma staat muziek in allerlei verschillende stijlen: van gepassioneerde tango's tot opzwepende zigeunermuziek en swingende jazz.
ZO Hengelo, Schouwburg, 15.00 uur.

André Rieu & Het Johann Strauss Orkest
Kijk op het witte doek het Nieuwjaarsconcert van André Rieu, opgenomen in Sydney, Australië, Het belooft een betoverende avond vol muziek en dans te worden. Want waarom helemaal naar Australië als je dezelfde sfeer in Nijverdal ook kunt vinden?
ZO Nijverdal, ZINema, 15.30 uur.

The Nightstarts
The Nighstars speelt de grootse hits uit de jaren zestig en zeventig.
ZO Enschede, La Roche, 15.30 uur.

Meer berichten